دکتر فرشید راعی
Search
Close this search box.
Everything about tendonitis and its treatment

همه چیز راجب تاندونیت و درمان آن

Everything about tendonitis and its treatment

احتمالا تابه حال این سوال برایتان پیش آمده است که تاندونیت چیست و چطور درمان می‌شود؟ همانطور که همه ما می‌دانیم، بدن انسان از اعضای کوچک و بزرگ زیادی تشکیل شده است و دور از انتظار نیست اگر برای یکی از این اعضا حادثه‌ای به وجود آید و یا دچار مشکل شود. در این مواقع اگر اطلاعات شما بالا باشد می‌توانید به راحتی و در کمال آرامش مشکل به وجود آمده را حل کنید. تاندونیت و درمان آن هم یکی از این هزاران مشکل است که ممکن است با آن روبه رو شوید. در ادامه شما را به طور کامل با این عارضه و راه های درمان آن آشنا خواهیم کرد.

 

فهرست مطالب

۱. تاندونیت چیست؟

 ۲. معرفی انواع تاندون ها

 ۳. علائم تاندونیت و عوامل موثر بر آن

 ۴. تاندونیت چطور درمان می‌شود؟

 ۵. سوالات متداول

 

تاندونیت چیست؟

برای دانستن در مورد تاندونیت و درمان آن ابتدا باید با این بیماری آشنا شوید. تاندون‌ها در واقع نوارهای ضخیمی هستند که ماهیچه‌ها را به استخوان متصل می‌کنند. اگر این تاندون‌ها آسیب ببینند یا ورم کنند به آن تاندونیت گفته می‌شود. اگر دچار تاندونیت شوید باید درد زیادی را تحمل کنید و البته حرکات شماهم به شدت محدود می‌شود.

این بیماری ممکن است در هر جای بدن اتفاق بیفتد اما مکان‌های شایع آن آرنج، مچ دست، زانو، پاشنه پا و … است. در اکثر مواقع تاندونیت با روش‌های بدون جراحی درمان می‌شود اما اگر آسیب‌دیدگی زیاد باشد و تاندون پاره شده باشد حتما باید از روش جراحی برای درمان استفاده کنید.

 

تاندونیت چیست و چطور درمان می‌شود؟

معرفی انواع تاندون‌ها

اگر بخواهیم در مورد تاندونیت و درمان آن بدانیم، شناختن انواع تاندون‌ها هم می‌تواند کمک کننده باشد. ما انواع مختلفی از تاندون‌ها را داریم که هرکدام وظیفه خاص خودشان را دارند. در ادامه به معرفی برخی از تاندون‌ها می‌پردازیم.

تاندون آشیل تاندونی است که پشت پا را به ساق پا متصل می‌کند. این تاندون طوری طراحی شده که به ما در راه رفتن و یا دویدن کمک می‌کند در نتیجه ممکن است فشار زیادی به آن وارد شود و دچار التهاب شود. تاندونیت در قسمت تاندون آشیل پا، اغلب در ورزشکاران دیده می‌شود.

تاندون شانه در اطراف شانه قرار گرفته است وقتی در معرض فشار بیش از حد قرار گیرد دچار التهاب شده و در این شرایط فرد نمی‌تواند دست خود را به سمت بالا حرکت دهد. هنگام خواب نیز اگر بر روی شانه دردناک بخوابید درد زیادی را متحمل خواهید شد.

تاندونیت انگشت ماشه‌ای از دیگر تاندونیت‌های رایج است که در این وضعیت هنگامی که انگشت شصت را صاف می‌کنید کلیک می‌کند و اگر در حالت خمیده قرار بگیرد قفل می‌کند و دیگر نمی‌تواند حرکت کند. التهاب در این بخش باعث محدودیت حرکت دست می‌شود.

تاندون‌هایی که در قسمت مچ دست قرار دارند هم ممکن است دچار التهاب شوند. این تاندونیت عموما در اثر حرکت مداوم ایجاد می‌شود و اغلب در افرادی که به صورت مکرر تایپ می‌کنند و یا ورزش‌های مرتبط با مچ دست انجام می‌دهند دیده می‌شود و حرکات دست را محدود خواهد کرد.

 

 

علائم تاندونیت و عوامل موثر بر آن

برای اینکه برای دانستن در مورد تاندونیت و درمان آن بهتر است علائم و عوامل موثر برآن را هم بدانید. شایع‌ترین علامت تاندونیت التهاب و تورم است. از دیگر علائم آن می‌توان به درد قسمت آسیب‌دیده به خصوص در زمان حرکت، گرما و قرمزی به همراه تورم، محدود شدن میزان حرکات بدن به خصوص کم شدن حرکت قسمت آسیب‌دیده و… اشاره کرد.

تاندونیت اصولا در صورت قرار گرفتن در معرض فشار بیش از اندازه به صورت ناگهانی اتفاق می‌افتد و اگر این فشار ادامه داشته باشد آسیب جدی به تاندون وارد خواهد شد. یکی از عواملی که باعث ایجاد تاندونیت می‌شود تکرار مداوم بعضی از کارها به صورت روزانه است. این کارها به صورت مکرر فشار زیادی را به قسمت‌های خاصی از بدن وارد کرده و در نهایت منجر به آسیب می‌شوند.

به غیر از موردی که گفته شد عواملی مانند بالا رفتن سن، وارد شدن فشار بیش از اندازه به عضلات بدن، قرار گرفتن طولانی مدت بدن در وضعیت نامناسب، داشتن بیماری‌هایی مانند روماتیسم مفصلی یا نقرس و … نیز می‌تواند احتمال ابتلا به تاندونیت را در شما افزایش دهد.

 

 

تاندونیت چطور درمان می‌شود؟

در ابتدا گفتیم می‌خواهیم بدانیم تاندونیت و درمان آن چیست؟ تا اینجا با انواع تاندونیت آشنا شدیم و اما حالا سوال اینجاست که تاندونیت چطور درمان می‌شود؟ باید بدانید که تاندونیت به طور کلی به دو روش بدون جراحی و جراحی قابل درمان است.

مهم‌ترین درمان برای تاندونیت حرکت ندادن آن است. در اغلب موارد بهتر است چند روز استراحت کنید و بی حرکت بمانید. برای حرکت کمتر می‌توانید از باند استفاده کنید. بهتر است برای کاهش التهاب و درد از کیسه آب یخ استفاده کنید. استفاده از حمام با آب داغ یا استفاده از کیسه آب گرم توصیه نمی‌شود.

در ادامه می‌توانید از داروهای ضدالتهاب مثل ایبوپروفن جهت کاهش التهاب و درد استفاده کنید. علاوه بر آن می‌توانید از پمادهای غیراستروئیدی هم برای کاهش درد و تورم تاندونیت استفاده کنید. اگر درد ادامه پیدا کرد می‌توانید از فیزیوتراپی کمک بگیرید. در این روش فیزیوتراپ به شما انجام حرکت‌هایی را توصیه می‌کند که باعث کاهش درد و التهاب و از بین رفتن بیماری می‌شود.

پس از انجام تمام درمان‌ها آخرین روش برای بهبودی جراحی است. جراحی در صورتی به شما پیشنهاد می‌شود که روش‌های دیگر برای شما کارساز نبوده باشد. در این روش قسمت آسیب‌دیده جدا خواهد شد و پارگی‌ها ترمیم می‌شوند.

 

نتیجه‌گیری

در این مقاله سعی کردیم اطلاعات کاملی به شما بدهیم تا کاملا با تاندونیت و درمان آن، آشنا شوید. با توجه به همین مطالب بهتر است سعی کنید تا فشار کمتری به تاندون‌هایتان وارد شده و دچار تاندونیت نشوید. اینکه بدانید تاندونیت چیست و چطور درمان می‌‌شود؟ یا بدانید علائم تاندونیت چیست؟ و مراجعه به پزشک قطعا به شما کمک شایانی خواهد کرد اما این فقط بخش کوچکی از کار است و بزرگترین کمک مراقبت ازتاندون‌هایتان است.

 

سوالات متداول

چه زمانی برای مراجعه به پزشک مناسب است؟

اگر علائم تاندونیت در شما تا سه روز با انجام درمان‌های ساده رفع نشد باید حتما به پزشک مراجعه کنید.

 

برای دانستن در مورد تاندونیت و درمان آن حتما باید از متخصصان اطلاعات کسب کنیم؟

امروزه به طریق‌های مختلف از جمله جستجو در اینترنت می‌توانید اطلاعاتتان را در هر زمینه‌ای افزایش دهید. در نتیجه برای فهمیدن اینکه تاندونیت و درمان آن چیست، حتما لازم نیست به متخصص مراجعه کنید.

 

بهبودی کامل تا چه مدت طول می‌کشد؟

بهبودی تاندونیت کاملا بستگی به میزان آسیب‌دیدگی دارد و زمان آن برای هرکسی متفاوت است.

 

پزشک چطور تاندونیت را تشخیص می‌دهد؟

پزشک در مرحله اول با پرسیدن چند سوال و معاینه بدن و قسمت آسیب‌دیده بیمار و بعد از آن اگر درد بیمار شدید بود با استفاده از سونوگرافی و یا MRI به تشخیص تاندونیت می‌پردازد.

 

چطور از ابتلا به تاندونیت پیشگیری کنیم؟

مهم‌ترین پیشگیری این است که از فشار بیش از اندازه بر روی اعضای بدنتان جلوگیری کنید و اگر بین تمرین‌ها ویا حرکاتتان متوجه درد شدید استراحت کنید. از حرکات کششی استفاده کنید و عضلاتتان را تقویت کنید.

 

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *