دکتر فرشید راعی
Search
Close this search box.

آرتروسکوپی شانه چیست؟

آرتروسکوپی شانه

در بسیاری از موارد شانه و مفاصل آن در اثر کهولت سن، ورزش، آسیب‌های شدید و ناگهانی و… دچار آسیب، درد و التهاب می‌شود. درد در این ناحیه می‌تواند بسیار آزاردهنده باشد و فعالیت‌های روزمره شخص را تحت‌تأثیر قرار دهد. از‌این‌رو، پزشکان و متخصصان به دنبال راهی بودند تا مشکلات این ناحیه را به بهترین نحو و با کمترین آسیب درمان کنند. روشی به نام آرتروسکوپی شانه مرسوم شده است که به افراد می‌تواند کمک شایان توجهی کند.

اگر بخواهیم آشنایی اولیه با این تکنیک داشته باشیم به‌طور کل باید این‌گونه گفت که در معنای لغوی به معنای دیدن مفصل و پیداکردن مشکل به‌وجود‌آمده در مرحله اول و سپس اقدام به بهبودی آن است. در این فرآیند، پزشک متخصص وسیله‌ای که در‌واقع یک دوربین کوچک است را وارد مفصل شانه می‌کند و با مشاهده تصاویر دریافتی، پی به مشکلات به‌وجودآمده و یا آسیب‌هایی که به این منطقه وارد شده می‌برد. با ابزار‌های مینیاتوری که در این روش وجود دارد پزشک هدایت دوربین را در دست گرفته و تصاویر را بر روی مانیتور مشاهده می‌کند. با کمک ابزارها و دید مناسب، با کمترین آسیب رفع مشکل انجام می‌پذیرد.

جای نگرانی نخواهد بود؛ زیرا این دوربین و ابزارهای لازم، بسیار کوچک هستند و با برش‌های کوچک و ظریف این کار انجام می‌پذیرد.

مانند اعمال جراحی شکافتن به‌طور گسترده اتفاق نمی‌افتد. انجام این تکنیک یک مزیت بزرگ است؛ زیرا در این شرایط بیمار درد کمتری متحمل می‌شود و همین که زودتر بهبود خواهد یافت. زمان بازگشت به زندگی طبیعی در این روش بسیار راحت‌تر و سریع‌تر خواهد بود. این تکنیک باعث شده است که مشکلات با سرعت هرچه تمام‌تر تشخیص و درمان شوند.

آرتروسکوپی شانه کمک بسیاری در رفع مشکل شانه فرد خواهد کرد؛ زیرا در مرحله اول تشخیص با دقت و درستی انجام شده است. پزشک مربوطه باید به‌درستی به تکنیک‌ها و کنترل دستگاه تبحر داشته باشد و دوره‌های تخصصی این عمل و ابزارهای مخصوص را به‌خوبی پشت‌سر گذاشته باشد. تجربه پزشک متخصص بیمار را به‌راحتی به سلامتی و بهبود نزدیک خواهد کرد. دکتر فرشید راعی متخصص آرتروسکوپی در تهران عمل آرتروسکوپی شانه را با تبحر و بهترین نحو انجام می‌دهند.

 مفاصل و آناتومی شانه انسان

جالب است بدانید که شانه شما مفصلی است که قابلیت حرکتی بسیار زیادی نسبت به مفاصل دیگر بدن شما داشته و حالتی خاص و پیچیده دارد. ازآنجاکه دامنه حرکت زیادی دارد بیشتر در معرض آسیب قرار خواهد گرفت و اگر دچار آسیب جدی شود می‌تواند روند حرکتی دست و شانه تأثیر فراوانی بگذارد و دردهای آزاردهنده‌ای برای بیمار ایجاد کند.

 شانه انسان از سه استخوان به‌وجود آمده است:

 استخوان بازوی فوقانی، تیغ شانه، کولاربون

توپ و سوکت:

ابتدای استخوان بازو به صورتی گرد در محل تیغه به شانه می‌رسد. حالتی کشویی‌وار دارد و سطح توپی و سوکت را به‌وجود آورده که غضروف مفصلی خوانده می‌شود. در این محل یک سطح صاف و بدون اصطکاک به‌وجود می‌آید تا حرکت در این منطقه راحت انجام شود.

کپسول شانه:

مفاصل موجود توسط باندهایی دربر گرفته‌شده که از بافت‌های خاص تشکیل شده‌اند. فرمی کپسول‌وار و در کنار هم ایجاد می‌کند که باعث می‌شود مفاصل در کنار هم نگه داشته شوند. در قسمت زیرین کپسول یک غشای نازک که سینوویوم نام دارد قابل مشاهده است. سینوویوم تولیدکننده مایع سینوویال است که باعث روانی در حرکت مفصل می‌شود.

روتاتور کاف:

کپسول شانه توسط چهار تاندون احاطه شده و کمک به نگه داشته شدن استخوان بازو می‌کند. ماده‌ای ضخیم است که روتاتور کاف به آن گفته می‌شود. جهت تشخیص کشیدگی یا پارگی تاندون روتاتور کاف کلیک نمایید.

بورسا:

کیسه‌ای بین روتاتور کاف و استخوان بالای شانه قرار گرفته که حالتی روان‌کننده دارد. بورسا این نقش را دارد که در زمان حرکت بازو تاندون‌های روتاتور کاف به‌راحتی صاف شود.

استفاده از آرتروسکوپی

اگر در اثر عواملی، فرد دچار درد شدید شد پزشک می‌تواند در این شرایط مبادرت به استفاده از آرتروسکوپی کند تا قبل از عمل و هر اقدامی شرایط به‌طور درست بررسی گردد. در شرایط درد در این ناحیه استفاده از دارو یا فیزیوتراپی مرسوم بوده و تا حدودی درد و التهاب را کاهش می‌دهد و بافت‌های آسیب دیده کم‌کم بهبود می‌یابد. التهاب در این ناحیه بر اثر بروز مشکل جدی، امری طبیعی است و در قسمت مفصل شانه ایجاد تورم، درد و سفتی می‌کند.

سایش، پارگی‌ها، افزایش سن و جراحات ناشی از فشارهای زیاد در بیشتر موارد لطمه‌هایی به این منطقه می‌رساند. غیر از عوامل و شرایطی که در بهبودی این وضعیت مؤثر است آرتروسکوپی هم‌ می‌تواند آثار دردناک خیلی از تاندون‌های روتاتور کاف، غضروف موضعی، لابروم و… دیگر بافت‌های نرم که آسیب دیده‌اند را بهبود بخشد.

علائم و نشانه های پارگی روتاتور کاف

 

در فرآیند آرتروسکوپی چه کارهایی انجام می‌شود؟

زمانی که از آرتروسکوپی استفاده شود تاندون روتاتور کاف تعمیر و ترمیم می‌گردد. اگر لابروم دچار آسیب باشد یا برداشته خواهد شد و یا بازسازی و ترمیم روی آن انجام می‌پذیرد. از این روش برای ترمیم رباط‌ها نیز استفاده می‌شود.

اگر بافت‌های ملتهب و یا غضروف‌هایی در بدن، حالت شل پیدا کرده باشند با آرتروسکوپی می‌شود این علائم را برطرف کرد.

خیلی از افراد دچار عارضه‌ای هستند که دچار دررفتگی مکرر شانه می‌شوند. آرتروسکوپی برای رفع مشکل این افراد هم بسیار گزینه مناسبی است. به غیر از مواردی که گفته شد از این روش برای برداشتن کیست و یا ترمیم شکستگی‌ها هم استفاده می‌گردد.

این عمل، بسته به شرایط فردی و بدنی شخص دوران ‌نقاهت متفاوتی دارد. اما به‌طور کلی چون عملی نیست که شکافتن بافت زیاد باشد و برش‌های کوچکی در بدن ایجاد می‌گردد، شما در کمترین زمان خواهید توانست که به شرایط عادی زندگی بازگردید. خیلی از افراد به‌راحتی می‌توانند بعد از انجام این عمل به محل کار خود بروند و یا امور روزانه را به سهولت انجام دهند.

البته باید به این نکته هم توجه کرد که درست است برش‌های کمی روی سطح بدن به وجود آمده اما درون مفصل، تغییرات زیادی برای بهبود انجام شده است. نتیجه کامل بهبودی ممکن است تا چند ماه به طول بینجامد.

باید مدت‌ها بعد از عمل آرتروسکوپی مراقب شرایط جسمی، فیزیکی و حرکتی خود باشید.

در انجام این عمل محدودیت خاصی وجود ندارد و می‌تواند بدون دغدغه برای افراد مختلف که نیاز به این تکنیک دارند به سهولت انجام شود.

نکته مهم در این میان تبحر و تجربه پزشکی متخصص است که به خوبی تشخیص دهد، دستگاه را هدایت و عمل را را به سمتی مطلوب پیش ببرد. انتخاب بهترین پزشک آرتروسکوپی کمک بزرگی به شماست که بهبودی سریع‌تر داشته و عملی موفق را پشت‌سر بگذارید.

با مراجعه به دکتر فرشید راعی متخصص ارتوپد در تهران و مشاوره‌های سودمند می‌توانید برای همیشه از مشکلات و عوارض شانه‌ای و مفصلی خود رهایی یابید.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *