Search
Close this search box.
مور مور شدن دست

مهم‌ترین دلایل مور مور شدن دست‌

مور مور شدن دست

مور مور شدن یا سوزن سوزن شدن دست یعنی چه؟

دستان ما‌‌ از مهم‌ترین بخش‌های بدن به شمار رفته و بدون وجود آن‌ها حتی قادر به انجام ساده‌ترین امور روزمره خود نیز نخواهیم بود. یکی از احساسات ناخوشایندی که برخی افراد در ناحیه دست‌ها تجربه می‌کنند، مور مور گردیدن دست می‌باشد. اغلب افراد بارها این احساس را تجربه می‌کنند.

مورمور گردیدن دست‌ها معمولاً خطرناک نبوده و نشانه یک مشکل جدی نخواهد بود. برخی افراد مورمور شدن را به احساس سوزن سوزن شدن دست‌ها تشبیه می‌کنند‌ یعنی آن‌ها در آن‌ لحظه احساس می‌کنند که سوزن‌های زیادی در حال فرورفتن به پوست دستشان است.

دلایل اصلی مور مور شدن دست چیست؟

 اصلی‌ترین علت بروز این احساس در ناحیه دست‌ها، عدم خون‌رسانی به این ناحیه یا ایجاد فشار بر روی دست‌ها می‌باشد.‌ اما مور مور شدن دست‌ها می‌تواند دلایل دیگری نیز داشته باشد. در زیر مهم‌ترین دلایل مور مور گردیدن دست‌ها را نام برده‌ایم:

  • کمبود ویتامین

یکی از علت‌های بروز احساس مور مور شدن در ناحیه دست‌ها، کمبود ویتامین بدن می‌باشد. وجود ویتامین‌ها برای عملکرد هرچه بهتر اعصاب دست، ضروری است. اگر بدن با کمبود ویتامین مواجه‌ گردد، عصب آسیب دیده و دست مور مور می‌شود. به همین علت تا حد امکان باید مصرف میوه و سبزی‌ها که‌‌ منبع اصلی ویتامین هستند را افزایش داد.

  • بروز آسیب

گاها دلیل مور مور گردیدن دست‌ها، می‌تواند وارد شدن آسیب به این ناحیه باشد. اگر دست دچار ضربه شود، یا یک فعالیت خاص ‌مثل تایپ کردن را به‌صورت مکرر انجام دهد، آسیب می‌بیند. درنتیجه آسیب دیدگی موجب ایجاد احساس مور مور شدن، در ناحیه دست‌ها خواهد گردید. این آسیب می‌تواند ناشی از زمین خوردن، تصادف، سقوط از ارتفاع باشد.

  • اضطراب

همه ما در طول روز ممکن است بارها دچار استرس و اضطراب شویم. وقتی دچار اضطراب می‌شویم، فشار خون افت نموده و خون‌رسانی به دست‌ها انجام‌ نمی‌گیرد.‌ درنتیجه در قسمت دست‌ها احساس‌ مور مور شدن یا بی‌حسی خواهیم داشت.

  • مواد سمی

خوردن مواد سمی یا جذب سم از طریق پوست نیز، می‌تواند دیگر علت مور مور شدن دست‌ها باشد. به این علت که وجود سم موجب آسیب دیدگی عصب می‌شود. این مورد خطرناک بوده و باید در کوتاه‌ترین زمان به پزشک متخصص مراجعه نمود.

  • عفونت

گاها دست به علت بروز عارضه‌های مختلف، دچار عفونت می‌شود.‌ عفونت نیز می‌تواند از علت‌های مورد مور گردیدن دست‌ها باشد.

مور مور شدن دست چه زمانی خطرناک است؟

همه افراد مور مور شدن یا سوزن سوزن سوزن شدن دست‌ها را، بارها تجربه می‌کنند. سوزن سوزن شدن دست‌ها معمولاً هیچ خطری به همراه ندارد.‌ مور مدر شدن این ناحیه باوجود اینکه یک احساس ناخوشایند است، معمولاً دردی نیز به همراه ندارد؛ اما‌ در صورت وجود برخی شرایط مور مور گردیدن دست‌ها می‌تواند خطرناک باشد و باید برای درمان آن به پزشک مراجعه نمود. اگر سوزن سوزن شدن دست‌ها را هر چند وقت یک بار تجربه می‌کنید، جای نگرانی نیست.

 اما اگر این احساس را هر روز و مکرراً تجربه می‌کنید، ممکن است نشان دهنده یک مشکل جدی و خطرناک باشد. علاوه بر این گاهی ممکن است ضربه‌ای به دست وارد شود که علت بروز این احساس در بدن باشد. مثلاً ممکن است با سقوط از ارتفاع یا زمین خوردن، به دست ضربه وارد شود.

‌در این صورت نیز، مور مور شدن دست بسیار خطرناک خواهد بود. همچنین اگر این احساس موجب ضعف عضلاتتان شود نیز، نشانگر یک مشکل جدی خواهد بود. در صورت وجود چنین شرایطی، باید سریعاً به پزشک مراجعه نموده و برای درمان اقدام نمایید.

بهترین درمان‌های خانگی مور مور شدن دست‌ها

مور مور یا سوزن سوزن شدن دست‌ها، در صورتی که خطرناک باشد نیاز به درمان کلینیکی و پزشکی خواهد داشت؛ اما اگر شدید و خطرناک نباشد، می‌توان با انجام چند روش خانگی نیز آن را تا حد زیادی بهبود بخشید. در زیر بهترین درمان‌های خانگی مور مور گردیدن دست‌ها را نام برده‌ایم:

  • ماساژ دادن

ماساژ دادن دست‌ها می‌تواند این احساس را تا حد زیادی برطرف نماید.‌ وقتی دست را ماساژ می‌دهید، جریان خون در آن‌ها افزایش پیدا کرده و احساس مور مور شدن رفع می‌شود. بهتر است برای ماساژ از روغن‌های مفید نیز استفاده کنید تا تأثیر آن افزایش یابد.

  • حرکت دادن دست

اگر دستتان به‌صورت مکرر مور مور یا سوزن سوزن می‌شود، به هیچ عنوان آن را در مدت زمان‌های طولانی ثابت نگه ندارید. حتماً دست‌ها را حرکت دهید تا جریان خون در آن‌ها افزایش یابد. این‌گونه عصب دیگر فشاری را متحمل نشده و دست دچار سوزن سوزن شدن نمی‌شود. پس به هیچ عنوان‌ اجازه ندهید که دست خواب برود و تا حد امکان همواره آن را حرکت بدهید.

  • پوشیدن لباس‌های گشاد

دیگر درمان خانگی مور مور شدن دست، پوشیدن لباس‌های گشاد می‌باشد. وقتی لباس تنگ می‌پوشید، خون‌رسانی به عضلات دست کاهش می‌یابد. درنتیجه این عامل می‌تواند سبب بروز، مور مور گردیدن دست‌ها شود. به همین خاطر برای بهبود این‌ عارضه، باید تا حد امکان سعی کنید از لباس‌های گشاد استفاده کنید.

  • گرم نمودن دست‌ها

گرم‌ نمودم دست‌ها نیز، می‌تواند جریان خون در آن‌ها را افزایش دهد. برای این کار شما می‌توانید از کمپرس گرم استفاده کنید تا پوست گرمای لازم را دریافت کند‌.

اگر فکر می‌کنید که مشکل مور مور شدن دستتان با موارد ذکر شده در بالا هیچ ارتباطی ندارد لذا پیشنهاد می‌کنیم که حتما به یک پزشک ارتوپد در تهران مراجعه نموده تا روش دیگری را برای رفع این مشکل به شما ارائه دهد.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *