دکتر فرشید راعی
Search
Close this search box.
آرتروسکوپی شانه یا جراحی باز شانه؟

آرتروسکوپی شانه یا جراحی باز شانه؟

آسیب‌های وارد شده به شانه در موارد خفیف و جزئی می‌توانند با استراحت، انجام حرکات ورزشی و فیزیوتراپی و… درمان و مهار شوند. در صورتی‌ که درمان به‌ صورت جدی انجام نشود، دردهای خفیف و مزمن به درد‌های شدید تبدیل می‌شوند که چاره‌ای جز عمل جراحی شانه باقی نخواهد ماند. در مواردی مانند دررفتگی مکرر شانه، راه حلی جز عمل جراحی شانه باقی نخواهد ماند. در این مقاله با ما همراه باشید تا به مقایسه‌ی دو روش جراحی شانه و مزایای هر یک از آن‌ها بپردازیم.

 
آرتروسکوپی شانه یا جراحی باز شانه؟

 

عمل جراحی باز شانه

در عمل جراحی باز، با ایجاد شکاف در قسمت روی شانه و دسترسی به مفاصل و نقاط آسیب‌دیده، مشکلات موجود برطرف می‌گردند. در این عمل از بخیه و بازگرداندن بافت‌ها به مکان اولیه استفاده می‌شود. مانند هر عمل جراحی تهاجمی، این روش نیز عوارض و دوران بهبود خاص خود را دارد. در عمل جراحی شانه باز دوران نقاهت، بستری در بیمارستان و مراقبت‌های ویژه باید به‌طور کامل طی شوند. تا زمانی که بافت‌ها ترمیم شوند و بیمار بتواند فعالیت‌های ورزشی را شروع کند، فیزیوتراپی و انجام حرکات اصلاحی باید به طور منظم انجام شوند. بعد از بهبودی کامل و رفع عوارض جراحی، می‌توان با نظر پزشک درمان‌های حرکتی را آغاز نمود تا شانه‌ها به شرایط اولیه بازگردند.

 

در سال‌های اخیر روشی غیرتهاجمی در عمل شانه مرسوم شده است که شما را با آن بیشتر آشنا خواهیم کرد. این روش به دلیل مزیت‌ها و دقتی که دارد از محبوبیت خاصی برخوردار شده است.

 

عمل جراحی شانه با روش آرتروسکوپی

آرتروسکوپی شانه روشی درمانی و تشخیصی است که در سال‌های گذشته به روشی محبوب بین بیمار و پزشکان تبدیل شده است. این روش غیرتهاجمی تنها با ایجاد چند شکاف کوچک روی بدن بیمار انجام می‌شود. روش کار به این صورت است که دستگاه آرتروسکوپ مانند میله‌ای است که مجهز به دوربین فیلمبرداری بوده و در زمان ورود به قسمت آسیب‌دیده تصاویری دقیق از محل نیاز به درمان به پزشک ارائه می‌دهد. این میله ابعادی کوچک داشته و تقریباً اندازه یک نی نوشیدنی قطر دارد.

پزشک با دیدن تصاویر روی مانیتور به‌ درستی مشکلات بیمار را مشاهده و برای درمان، بهترین روش را پیش‌بینی می‌کند. گام اول در یک عمل جراحی شانه تشخیص درست عارضه است که به لطف این تکنولوژی به‌ خوبی انجام می‌پذیرد. بعد از تشخیص درست و مشخص‌ شدن نوع عارضه از شکافی دیگر ابزار مینیاتوری دیگری وارد بدن می‌شود.

این قسمت از دستگاه وظیفه انجام عمل جراحی شانه و رفع نقایص، بخیه‌زدن و… را به‌عهده دارد. به کمک این دستگاه و هدایت آن به سمت منطقه آسیب‌دیده تغییرات دلخواه پزشک صورت می‌پذیرد. اعمالی مثل برش، ساییدن، جابه‌جایی، بخیه و… توسط این دستگاه در داخل بدن فرد با دقت هر چه تمام‌تر انجام می‌شوند.

دستگاه مجهز به منبع نوری و نوعی شستشو‌دهنده است تا تصاویر دریافتی از کیفیت بالایی برخوردار باشد و پزشک متخصص بتواند به بهترین نحو عمل جراحی را با موفقیت پشت‌سر بگذارد. چنانچه می‌خواهید نزد بهترین متخصص آرتروسکوپی در تهران این عمل را انجام دهید با ما در تماس باشد.

جراحی شانه با روش آرتروسکوپی

چرا آرتروسکوپی؟

آرتروسکوپی شانه عمل تهاجمی نیست و بافت‌های غیر‌ضروری در بدن فرد در حین این جراحی دچار برش نمی‌شوند. لذا در این عمل مشکلات خونریزی و ترمیم بافت‌های بریده‌ شده نسبت به جراحی شانه باز کمتر به‌ چشم می‌خورد.

به دلیل نوع جراحی و تکنولوژی به‌ کار‌ رفته، دوران نقاهت و درمان در این نوع عمل بسیار راحت‌تر و سریع‌تر صورت می‌پذیرد و نیاز به بستری طولانی‌ مدت بعد از عمل وجود ندارد. در سال‌های اخیر عمل آرتروسکوپی شانه مانند یک عمل سرپایی به‌ راحتی انجام می‌پذیرد. در این عمل نیاز به بیهوشی عمومی نیست و با بی‌حسی موضعی و هوشیاری کامل بیمار، این عمل با‌موفقیت انجام می‌شود. 

این یک مزیت برای افرادی است که بیهوشی عمومی و طولانی مدت برای آن‌ها مضر است. انجام تغییرات روی عضو بیمار اگر با آرتروسکوپی انجام نپذیرد، عملی دردناک بوده و حتماً نیاز به بیهوشی کامل فرد دارد.

به این نکته توجه داشته باشید که درست است پس از آرتروسکوپی شانه، روی سطح بدن بیمار آثار جراحت و بخیه بسیار کمتر دیده می‌شود، اما اعضای داخلی بدن دچار تغییرات زیادی شده اند. ممکن است ترمیم و اصلاح عضو، برش، تراش و… روی استخوان و مفاصل روی داده باشد. لذا توصیه می‌شود دستورالعمل‌های جراح پس از عمل به‌درستی انجام شوند.

نتیجه‌گیری

با توضیحات و موارد گفته‌شده به‌خوبی می‌توان قضاوت صحیحی در رابطه با دو نوع عمل جراحی شانه باز و جراحی آرتروسکوپی شانه داشت. در روش آرتروسکوپی شانه، عملیات غیر‌تهاجمی را شاهد خواهیم بود که دوران درمان و نقاهت کوتاهی را خواهد داشت و همچنین آثار به‌جای مانده عمل بسیار اندک خواهد بود.

پزشک متخصص انجام عمل آرتروسکوپی شانه باید از تبحر کافی در استفاده از این دستگاه برخوردار باشد و دوره‌های تخصصی این کار را باموفقیت پشت‌ سر گذاشته باشد تا نوید‌بخش عملی درست و با‌کیفیت باشد.

شما با مراجعه به بهترین پزشک انجام آرتروسکوپی شانه می‌توانید به بهترین شیوه این مشکل را در شانه خود برطرف کنید. با مراجعه به دکتر فرشید راعی متخصص ارتوپد در تهران و مشورت با وی مسیر درمان موفقیت‌آمیزی را تجربه کنید. سلامتی شما آرزوی همیشگی ماست.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *