دکتر فرشید راعی
Search
Close this search box.
شکستگی زانو

انواع شکستگی زانو

انواع شکستگی زانو

چرا زانو بزرگ‌ترین مفصل بدن انسان است؟

زانو بزرگ‌ترین مفصل در بدن انسان بوده و ساختار بسیار پیچیده‌ای دارد.‌ زانو متشکل از بخش‌های مختلفی همچون تاندون‌ها، کشکک، رباط‌ها است. وقتی ما در حال راه رفتن، دویدن، ایستادن هستیم، تمام وزن بدنمان بر روی زانوها خواهد بود.

 زانو در تحرک بدن ما نقش مهمی ایفا می‌کند. به همین دلیل سلامت این ناحیه از بدن بسیار اهمیت دارد؛ اما متأسفانه زانوی انسان یکی از آسیب پذیرترین بخش‌های بدن‌ می‌باشد. چرا که معمولاً در طول روز زانو تحرک زیادی داشته و همین موجب شده که بسیاری از آسیب دیدگی‌های شدید در این ناحیه رخ دهند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص جدیدترین روش تعویض مفصل زانو کلیک کنید.

بررسی انواع شکستگی زانو

یکی از این آسیب دیدگی‌ها، شکستگی زانو است. همان‌طور که می‌دانید این ناحیه دارای یک‌ مفصل بسیار بزرگ استخوانی می‌باشد. حال گاهی در اثر تصادف، زمین خوردن، پرت شدن از ارتفاع ضربه‌ای به زانو وارد می‌شود که استخوان این ناحیه قادر به تحمل آن نیست. در این صورت استخوان ناحیه زانو دچار شکستگی می‌شود.

شکستگی استخوان این قسمت می‌تواند عوارض جبران ناپذیری به همراه داشته باشد. چرا که در این صورت فرد در هنگام راه رفتن دچار درد شدید و غیر قابل تحمل خواهد شد‌. همچنین ممکن است ناحیه شکستگی دچار عفونت شود و تورم زیادی داشته باشد. شکستگی زانو در حالات مختلفی بروز پیدا می‌کند. به همین دلیل می‌توان گفت این نوع شکستگی انواع متفاوتی دارد و هر بیمار ممکن است دچار نوع خاصی از آن شده باشد.

به همین دلیل در زیر به بررسی دقیق انواع شکستگی در ناحیه زانو پرداخته‌ایم:

  • شکستگی ثابت

شکستگی ثابت را تقریباً می‌توان خفیف‌ترین نوع شکستگی ناحیه زانو تلقی نمود. در این حالت معمولاً استخوان این قسمت از جایش تکان نمی‌خورد و تنها چند تکه از آن دچار ترک می‌شوند. تکه‌های ترک برداشته نیز از یکدیگر جدا نخواهد شد و تنها ممکن است دو میلی‌متر از هم فاصله بگیرند. این نوع شکستگی زانو معمولاً به آسانی قابل درمان بوده و در تایم کوتاهی بهبود می‌یابد.

  • شکستگی غیر ثابت

یکی دیگر از انواع شکستگی در ناحیه زانو، غیر ثابت یا محرک می‌باشد. در این مورد معمولاً استخوان‌های شکسته شده، در قسمت انتهایی از یکدیگر جدا می‌شوند. به همین علت است که به آن شکستگی غیر ثابت گفته می‌شود. به همین علت معمولاً درمان این نوع شکستگی زانو تنها‌ با جراحی امکان‌پذیر خواهد بود. چون پزشک باید به واسطه جراحی تکه استخوان‌های جدا شده را دوباره به یکدیگر متصل نموده و در سر جای قبلی خود ‌بازگرداند.

  • شکستگی خرد شده

شکستگی خرد شده معمولاً بسیار حادتر از دو مورد قبلی خواهد بود. در این نوع آسیب دیدگی زانو، معمولاً استخوان مفصل این ناحیه به سه یا چند تکه کاملاً خرد می‌شود. به گونه‌ای که تکه‌های آن‌ کاملاً از یکدیگر جدا می‌شوند. این نوع شکستگی موجب درد، قرمزی یا کبودی زیادی در قسمت زانو‌ خواهد شد.

  • شکستگی باز

شکستگی باز تقریباً شدیدترین و جدی‌ترین نوع شکستگی زانو به شمار می‌رود. در این نوع شکستگی عموماً استخوان‌های زانو به گونه‌ای شکسته می‌شوند که از پوست این قسمت عبور کرده و خارج می‌شوند. در این مورد معمولاً به بافت نرم اطراف زانو آسیب‌های جبران ناپذیری وارد می‌شود.

درمان این نوع شکستگی باید بسیار جدی گرفته شود. چرا که معمولاً در این‌گونه مواقع پوست و گوشت ناحیه زانو شکافته شده است. به همین دلیل احتمال اینکه زانو دچار عفونت‌ یا خونریزی شدید شود، بسیار بالا است. به همین دلیل درمان این نوع شکستگی استخوان زانو باید فورا انجام شود تا از بروز عوارض جدی‌تر در آینده جلوگیری شود.

نحوه و روش‌های پیشگیری از شکستگی زانو

شکسته شدن استخوان ناحیه زانو معمولاً عوارض جبران ناپذیری به همراه دارد. مثلاً ممکن است استخوان این ناحیه دیگر قابل ترمیم نباشد، یا به بافت اطراف زانو به شدت لطمه وارد شود. حتی گاها رباط صلیبی و تاندون‌ها نیز در اثر ضربه‌ای که به زانو وارد شده است، دچار پارگی و التهاب خواهند شد. علاوه بر این ‌اگر افراد سن بالایی داشته باشند، نه تنها استخوان زانویشان آسیب پذیرتر بوده، بلکه درمان شکستگی آن نیز کار دشوارتر و زمان‌بر تری خواهد بود.

 به‌ همین دلیل پزشکان همواره به مراقبت از زانو و جلوگیری از آسیب دیدگی این ناحیه، توصیه و تأکید نموده‌اند. در نتیجه می‌توان دریافت که بهترین کار پیشگیری از بروز چنین آسیبی به زانو بوده تا درگیر درمان‌های پیچیده و آسیب‌های شدید نشویم. برای پیشگیری از آسیب دیدگی و شکستگی زانو می‌بایست به نکات مراقبتی زیر توجه‌ نمایید:

  • وزن خود را در حالت ایده آل و مناسب نگه دارید و از بروز اضافه وزن جلوگیری نمایید. اگر هم اضافه وزن دارید تمام تلاش خود را به کار گیرید تا به وزن ایده آل و طبیعی خود دست یابید. چرا که اضافه وزن عموماً زانو را در برابر شکستگی آسیب پذیرتر خواهد‌ نمود.
  • حتماً از کفش‌های مناسب و ترجیحا بدون پاشنه استفاده کنید. پوشیدن کفش نامناسب می‌تواند موجب بروز آسیب و شکستگی زانو شود.
  • حتماً در هنگام ورزش کردن یا دویدن از زانوبند یا محافظ‌های پلاستیکی از پیش ساخته برای این قسمت استفاده کنید. این کار کمک می‌کند تا از وارد آمدن هرگونه ضربه‌ای در حین ورزش به ناحیه زانو‌ جلوگیری شود.
  • قبل از ورزش کردن حتماً بدن خود را گرم‌ کنید. چون اگر بدون گرم کردن بدن شروع به ورزش کنید، قطعاً زانویتان دچار کشیدگی شده و ممکن است همین مسئله باعث شکستگی آن شود.
  • برای پیشگیری از شکستگی زانو به هیچ عنوان بیش از اندازه تمرین ورزشی نداشته باشید. چون این کار می‌تواند باعث آسیب پذیری این قسمت شده و احتمال شکستگی ناحیه زانو را به شکل فزاینده‌ای افزایش می‌دهد.

دکتر فرشید راعی بهترین متخصص ارتوپد در تهران بهترین روش‌های پیشگیری از آسیب دیدگی و شکستگی زانو را به شما آموزش می‌دهد.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *