Search
Close this search box.
مهم‌ترین دلیل درد مزمن شانه چیست؟

مهم‌ترین دلیل درد مزمن شانه چیست؟

مهم‌ترین دلیل درد مزمن شانه چیست؟

مهم‌ترین دلیل درد شانه چیست؟

درد ناحیه کتف و شانه یکی از عارضه‌های شایعی است که تقریباً همه افراد در طول زندگی خود بارها آن را تجربه می‌کنند. دردی که ناحیه شانه را درگیر می‌کند علاوه بر اینکه آزاردهنده است، زندگی را نیز برای افراد دشوار می‌سازد. به‌این‌علت که شانه پرتحرک‌ترین مفصل بدن را دارا می‌باشد. درنتیجه اگر در این‌ ناحیه درد احساس شود، حتی انجام امور روزمره ساده‌ای مثل رانندگی کردن، غذا خوردن نیز بسیار دشوار خواهد شد.

حال شاید برایتان سؤال شود اصلی‌ترین علت درد شانه راست یا چپ چیست؟ که در پاسخ می‌بایست بگوییم این عارضه دلایل متعددی دارد. ضرب‌دیدگی، بورسیت، پارگی تاندون همگی از عواملی هستند که می‌توانند در ناحیه شانه درد ایجاد کنند.اما این‌ علت‌ها معمولاً شایع نیستند و در موارد خاصی رخ می‌دهند.

حال شایع‌ترین دلیل بروز درد در ناحیه شانه آرتروز می‌باشد. همان‌طور که می‌دانید شانه دارای یک مفصل بوده که درون آن غضروف کوچکی وجود دارد. این غضروف مابین دو طرف مفصل قرارگرفته است‌. حال در صورت بالا رفتن سن یا بروز آسیب به شانه این غضروف از بین می‌رود. درنتیجه استخوان‌های دو طرف مفصل شانه به یکدیگر برخورد می‌کنند و دچار ساییدگی خواهند شد. این عارضه نه‌تنها به‌مرورزمان مفصل ناحیه شانه را از بین می‌برد، بلکه درد آزاردهنده و شدیدی نیز به همراه دارد. پس درنتیجه می‌توان گفت مهم‌ترین دلیل درد شانه بروز بیماری آرتروز می‌باشد. این عارضه بیشتر در افرادی که سنین بالاتری دارند رخ می‌دهد، اما در برخی موارد جوانان نیز دچار آرتروز شانه خواهند شد.

آیا درد شانه به اعصاب ربط دارد؟

معمولاً اکثر افراد درد شانه را با مشکلات عصبی مرتبط می‌دانند. حال این مسئله ازنظر پزشکی نیز تائید می‌شود. به‌این‌علت که در ناحیه شانه نخاع قرار دارد که اعصاب زیادی به آن وصل هستند. هرگونه آسیبی که به این اعصاب برسد قطعاً درد شدیدی در ناحیه شانه ایجاد خواهد کرد. البته اینکه درد کتف و شانه مربوط به اعصاب باشد، معمولاً بسیار نادر است و کمتر کسی آن را تجربه می‌کند. به‌ طور کلی درد کتف و شانه عصبی به علت وجود موارد زیر رخ می‌دهد لذا پیش از مراجعه به بهترین متخصص آرتروسکوپی پیشنهاد می‌کنیم که حتما موارد زیر را در نظر داشته باشید:

  • فشردگی نخاع

نخاع درون ستون فقرات قرار دارد و اعصاب بدن به آن متصل هستند. گاهی به علت کوچک بودن فضای ستون فقرات، نخاع تحت فشردگی قرار می‌گیرد. درنتیجه به اعصاب فشار وارد می‌شود و درد در ناحیه شانه راست یا چپ احساس می‌شود.

  • التهاب عصب‌ها

همان‌ طور که می‌دانید عصب یک‌ رشته بسیار ظریف و نازک در بدن است که پیام عصبی را از مغز به اندام‌های بدن منتقل می‌کند‌. حال دلیل درد شانه می‌تواند التهاب عصب نیز باشد. التهاب عصب به علت ضرب‌ دیدگی، عفونت بدن رخ می‌دهد. معمولاً التهاب عصب تا زمانی که به‌طور کامل بهبود نیابد درد ناحیه شانه نیز برطرف نخواهد گردید.

  • گیر افتادن عصب‌ها

دیگر دلیلی که می‌تواند در ناحیه شانه درد ایجاد کند، گیر افتادن اعصاب می‌باشد. گاهی اعصاب دست در ناحیه آرنج یا بازو گیر می‌افتند که به آن سندروم تونل کوبیتال می‌گویند. در این صورت درد در ناحیه گردن و شانه احساس خواهد شد. درد شانه که به علت سندرم تونل کوبیتال رخ‌داده باشد، معمولاً با بی‌حسی همراه خواهد بود.

نکته: درمان درد عصبی شانه ضرورت زیادی دارد و به‌هیچ‌عنوان‌ نباید نادیده گرفته شود.

نحوه پیشگیری از بروز درد شانه و کتف

خوشبختانه اکثر درد و بیماری‌هایی که در ناحیه کتف و شانه رخ می‌دهند، بدون‌ انجام جراحی قابل‌درمان هستند؛ اما درهرحال همیشه پیشگیری بهتر از درمان بوده و تا حد امکان باید از بروز هرگونه عارضه‌ای جلوگیری کرد. بروز درد کتف و شانه نیز از این قاعده مستثنا نیست. برای پیشگیری از بروز درد در این قسمت از بدن، می‌بایست به نکات زیر توجه داشته باشید:

  • استراحت دادن به شانه

اگر از جمله افرادی هستید که از شانه و کتف خود بیش‌ازاندازه کار می‌کشید، نیاز است که گاها به آن‌ استراحت دهید. مخصوصاً زمانی که در ناحیه شانه خود درد شدیدی را احساس می‌کنید، به‌ هیچ‌ عنوان‌ نباید آن را حرکت دهید و بهترین کار این است که چند روزی استراحت داشته باشید. این کار موجب جلوگیری از بروز مشکلات جدی در ناحیه شانه خواهد شد‌؛ اما اگر بعد از چند روز استراحت درد هنوز برطرف نشده بود، باید به پزشک مراجعه کنید.

  • ورزش کردن

برای پیشگیری از بروز درد شانه ورزش کردن به‌ هیچ‌ عنوان نباید نادیده گرفته شود. ورزش مداوم علاوه بر تناسب‌ اندام می‌تواند شانه را در وضعیت مطلوبی قرار دهد. مخصوصاً انجام ورزش‌های کششی ناحیه شانه از بروز اکثر عارضه‌ها در این قسمت جلوگیری می‌کنند. پس سعی کنید در روز حداقل سی دقیقه الی نیم ساعت ورزش کششی داشته باشید؛ اما توجه داشته باشید که باید قبل از ورزش کردن حتماً بدن خود را گرم‌کنید.

  • ماساژ دادن شانه

ماساژ دادن شانه می‌تواند احساس آرامش زیادی به همراه داشته باشد؛ اما اگر هرچند مدت یک‌بار این قسمت ماساژ داده شود، جریان خون در آن افزایش خواهد یافت. درنتیجه گرفتگی‌های ناحیه کتف از بین خواهند رفت از بروز هرگونه دردی جلوگیری می‌شود. اگر در حین ماساژ از روغن نارگیل، روغن‌زیتون نیز استفاده‌ کنید، قطعاً برایتان مفیدتر خواهد بود، تأثیر ماساژ افزایش می‌یابد.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *