دکتر فرشید راعی
Search
Close this search box.
علل کشیدگی عضلات

علل کشیدگی عضلات

علل کشیدگی عضلات

علل کشیدگی عضلات

درصد زیادی از حجم بدن انسان را عضله تشکیل می‌دهد که این عضلات نقش مهمی در توان حرکتی و گذراندن زندگی با سلامت کامل ایفا می‌کنند، در نتیجه همواره در معرض آسیب دیدگی می‌باشند. یکی از انواع این آسیب ها کشیدگی عضلات است. ما در این مقاله به علل کشیدگی عضلات می‌پردازیم و تلاش می‌کنیم اطلاعات کافی را در اختیار شما قرار دهیم.

کشیدگی عضلات به حالتی گفته می‌شود که عضله در اثر کشیدگی بیش از اندازه نرمال (که در مواقعی که فرد از یک عضله بیش از حد و یا ب‌صورت نامناسب استفاده می‌کند اتفاق می‌افتد) دچار آسیب می‌شود. اگر این حالت ادامه پیدا کند، بافت‌ها و تاندون‌های عضلات می‌توانند دچار پارگی نیز شوند که دردهای شدید و مشکلات بیشتری با خود به همراه خواهند داشت. کشیدگی عضلات می‌تواند خفیف باشد اما گاهی عدم مراجعه به پزشک می‌تواند باعث تشدید آسیب دیدگی شده و مشکلات جدی به بار بیاورد.

 

علل کشیدگی عضلات شامل چه چیزهایی میشود؟

با توضیح مختصری درباره ی فرم بدن و چگونگی فعالیت عضلات به علل کشیدگی عضلات خواهیم پرداخت. در بدن هر انسان چیزی در حدود ۶۰۰ عضله وجود دارد که در حالت ساکن شکل خاص خود را دارند؛ وقتی فرد شروع به حرکت و انجام فعالیت بدنی می‌کند، فرم بدن نیز با انقباض و انبساط‌هایی که در عضلات و ماهیچه‌ها صورت می‌گیرد دچار تغییر می‌شود. حال اگر این اتقباض ها و انبساط ها بیش از حد نرمال صورت گرفته و باعث خستگی عضلات شوند و یا بدون علم کافی و به شکلی نادرست از این عضلات استفاده شود، کشیدگی عضلانی اتفاق می‌افتد. کشیدگی عضلانی به چهار دسته نوع یک، دو، سه و چهار تقسیم می‌شوند که به ترتیب درصد آسیب در آن‌ها بیشتر است.

 

  • علل کشیدگی عضلات در ورزشکاران حرفه ای

کسانی که ورزش حرفه ای انجام می‌دهند از دسته افرادی هستند که به علت کارگیری مکرر و گاه سنگین از عضلات خود بیشتر از دیگران در معرض آسیب‌های عضلانی به خصوص در ناحیه دست، پا و کمر هستند. برای نمونه، طبق بیانیه اجماع مونیخ که در رابطه با طبقه بندی آسیب‌های عضلانی ارائه شده است، ۳۱% آسیب ها در فوتبال به عضلات وارد می‌شوند که کشیدگی نیز از آن دسته است. از علل کشیدگی عضلات در این افراد می‌توان  به عدم انجام فرایندهای گرم کردن قبل از شروع ورزش و سرد کردن پس از پایان ورزش همچنین خستگی حاصل از فعالیت زیاد اشاره کرد. انجام حرکت‌های مورد نظر به شیوه ی نادرست از دیگر علل کشیدگی عضلات در ورزشکاران می‌باشد.

  • علل کشیدگی عضلات در زندگی روزمره

کشیدگی عضلات در اثر فعالیت‌های ساده ی روزانه مانند دویدن، دوچرخه سواری و… یا بلند کردن جسم سنگین نیز از دیگر علل کشیدگی عضلات هستند اما در این مواقع اصولا جای نگرانی وجود ندارد و با گذر زمان و استراحت کافی سلامت کامل خود را دوباره به دست خواهید آورد. اگرچه در صورت وجود درد شدید و یا عدم بهبود پس از چند روز باید به پزشک مراجعه کنید و علت آن را جویا شوید.

  

گاه افراد تصمیمات ناگهان برای ورزش کردن به صورت خودجوش می‌گیرند و خود را در معرض آسیب دیدگی قرار می‌دهند، لازم به ذکر است اگر فردی هستید که فعالیت بدنی کمی دارید و بدن شما از انعطاف پذیری پایینی برخوردار است باید این نکته را در نظر بگیرید که بدن و عضلات شما برای انجام تمرین‌ها و حرکات سنگین آمادگی کافی ندارند و برای شروع، به برگرفتن آموزش لازم از افراد با دانش بالا در زمینه مورد نظر نیازمند هستید.

 

شایع‌ترین آسیب‌های ورزشی زانو

 

از دیگر علل کشیدگی عضلات، که به نسبت کمتر مورد توجه قرار میگیرد، می‌توان به داشتن اضافه وزن اشاره کرد. وزن زیاد فشار زیادی به عضلات شما وارد می‌کند پس به انرژی بیشتری برای انجام فعالیت‌های روزانه نیاز دارید در نتیجه حرکت شما ممکن است سبب ایجاد کشیدگی در عضلات شود. همچنین انجام حرکات ناگهانی مانند افتادن یا پریدن برای گرفتن چیزی که که درحال افتادن است و حرکات از این دست نیز شامل علل کشیدگی عضلات می‌شود.

 

علائم کشیدگی عضلات

 

حال که با علل کشیدگی عضلات آشنا شدیم به بررسی علائم آن می‌پردازیم. از بارز ترین علائم کشیدگی عضلات می‌توان به تورم و التهاب، کبودی و قرمزی، تب، درد ناگهانی، احساس بی‌حسی و درد درعضله آسیب دیده اشاره کرد. در مواقعی که درصد آسیب دیدگی بالا باشد ممکن است با خونریزی در ناحیه درد، شنیدن صدای ناگهانی، عدم بهبودی پس از دو روز و ناتوانی در حرکت مواجه شوید که در این صورت فورا باید با اورژانس تماس بگیرید.

 

راه‌های درمان کشیدگی عضلات

 

در صورتی که دچار کشیدگی عضلانی شدید و احساس ناراحتی در نواحی تحت تاثیر کردید باید بلافاصه به پزشک مراجعه کنید. پزشک با معاینه و عکس برداری از عضله و ماهیچه شما نوع درمان مورد نیاز را تشخیص خواهد داد که بسته به شدت آسیب دیدگی متفاوت است. یکی از روش هایی که با تشخیص پزشک می‌توان برای تسکین کشیدگی عضلات استفاده کرد فیزیوتراپی است که با انجام تمرینات مناسب در جلسات، سرعت بهبودی را افزایش می‌دهد. اما اصول کلی که جدا از درصد آسیب همه افراد دچار به کشیدگی عضلات باید رعایت کند شامل موارد زیر می‌شود:

 

۱- استراحت کافی داشته باشید و از انجام کارهایی که عامل درد می‌شود خودداری کنید.

۲- از کمپرس گرم و یخ استفاده کنید .( البته بهتر است مستقیما با محل آسیب تماس نداشته باشد و پارچه‌ای دور آن کشیده شود)

۳- محل آسیب دیده را با باند کشی ببندید.

۴- با عضلات خود کشش ملایم انجام دهید.

۵ عضلات خود را ملایم ماساژ دهید.

۶- دوش آب گرم بگیرید.

 

برای تسکین آسیب‌های سطحی و خفیف کشیدگی عضلات می‌توانید از درمان‌های خانگی نیز استفاده کنید که در ادامه به چند نمونه از آنها اشاره می‌کنیم:

 

۱- کمی سرکه سیب را در آب گرم بریزید و محل آسیب دیده را در در آب قرار داده و به آرامی ماساژ دهید.

۲- نمک اسپوم(منیزیم سولفات) تاثیر زیادی در بهبود دردهای عضلانی دارد و می‌توانید مقداری از آن را در آب گرم ریخته و محل آسیب دیده را در آب ماساژ دهید.(اگر دچار به بیماری قلبی، دیابت یا فشار خون هستید، ابتدا با پزشک خود در زمینه ی استفاده این ماده مشورت کنید.)

۳- بابونه گیاهی است که خاصیت ضد التهابی دارد و درد عضلانی را تسکین می‌دهد. از روغن و یا اسانس این گیاه برای ماساژ ناحیه آسیب دیده استفاده کنید. همچنین می‌توانید دمنوش این گیاه را دم کرده و بنوشید. از گیاه رزماری نیز می‌توانید به همین روش استفاده کنید.

 

از استامینوفن نیز می‌توانید برای تسکین درد استفاده کنید. داروها و مسکن‌های متعددی برای کاهش التهاب و دردهای عضلانی مانند ناپروکسن و ایبوپروفن  موجود است ولی بهتر است با مشورت و تجویز پزشک از آن‌ها استفاده شود، به خصوص اگر سابقه ی بیماری یا وضعیت خاصی دارید.

درمان پیچ‌خوردگی مچ پا با فیزیوتراپی

 

 سخن پایانی

  ما در این مقاله تلاش کردیم به علل کشیدگی عضلات ، علائم و راه‌های درمان آن اشاره کنیم. بدانید که بسته به میزان آسیب‌دیدگی زمان بهبودی شما متفاوت خواهد بود پس در این راه حتما صبور باشید. همواره تلاش کنید تا با نرمش روزانه آمادگی جسمانی و انعطاف پذیری بیشتری داشته باشید تا از آسیب به دور باشید. اما در نظر داشته باشید، در صورت بروز کشیدگی در عضلات به محض احساس درد به پزشک مراجعه کرده و با آگاهی کافی از درصد آسیب‌دیدگی خود مراحل درمان را پیگیری کنید.

 

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *