دکتر فرشید راعی
Search
Close this search box.
درمان نقرس زانو

ورزش برای درمان نقرس زانو

درمان نقرس زانو

بیماری نقرس چیست؟

نقرس یا نقرص یکی از بیماری‌های نسبتا نادری می‌باشد که می‌تواند‌ موجب ورم‌ شدید مفاصل شود. نقرص زانو‌ به علت تجمع کریستال‌های اسید اوریک در بدن به وجود می‌آید. اوریک یک اسید طبیعی در خون ‌بوده که می‌تواند منجر به تشکیل برخی کریستال‌های شفاف سوزنی شکل در بافت نرم زانو شود.

 به این ترتیب افراد در قسمت زانو درد زیادی را احساس کرده و ورم فراوانی را مشاهده خواهند کرد. درد زانو در این حالت معمولاً به قدری شدید است که فرد امکان تکان دادن آن را ندارد و دامنه حرکتی پاها بسیار کاهش می‌یابد.

حال معمولاً اگر از پزشکان در خصوص راهکارهای درمان نقرس زانو سوال کنید، در درجه اول به شما استراحت کردن را توصیه می‌کنند. یک استراحت چند روزه قطعاً در بهبود بیماری نقرس بی تاثیر نیست؛ اما همان‌طور که می‌دانید حملات این بیماری، سه الی ده روز ادامه‌دار خواهند بود‌. پس تنها اکتفا نمودن به استراحت کافی نخواهد بود. هرچقدر که زانو بی‌حرکت‌ باشد التهاب آن کاهش می‌یابد.

جهت بررسی بیشتر در خصوص ساییدگی مفصل زانو کلیک کنید.

اهمیت ورزش اصولی در درمان نقرس زانو

اما این احتمال نیز وجود دارد که بیماری شدت بیشتری یابد و بسیار حادتر شود. به همین دلیل معمولاً ورزش درمانی برای بهبود بیماری نقرص زانو بسیار توصیه می‌شود. وقتی در حال ورزش هستید، جریان خونتان افزایش یافته و این کمک می‌کند که درد ناشی از حملات نقرس کاهش یابد. علاوه بر این حرکت و کشش زانو، می‌تواند به مرور زمان دامنه حرکتی زانو را نیز افزایش دهد.

 به همین دلیل قطعاً تأثیر ورزش در درمان نقرس زانو را نمی‌توان نادیده گرفت. پس اگر از جمله افرادی هستید که به تازگی به این بیماری مبتلا شده‌اید، قطعاً ورزش می‌تواند برای تسکین دردتان بسیار مؤثر باشد.

بهترین تمرین‌های ورزشی برای درمان نقرس زانو

ورزش‌های زیادی وجود دارند که با کمک آن‌ها می‌توانید این بیماری را تا حد زیادی بهبود بخشید. البته ممکن است برای هر فرد، یک‌ گروه از تمرینات ورزشی خاص، بتواند در بهبود این بیماری مؤثر باشد. در ادامه جهت آشنایی هرچه بیشتر شما، برخی تمرینات ورزشی تأثیر گذار در درمان نقرص را نام‌برده‌ایم:

  • تمرینات هوازی

ورزش‌های هوازی بی‌شک بیشترین تأثیر را در درمان این بیماری خواهند داشت. ورزش‌های هوازی به تمریناتی گفته می‌شود که پس از انجام آن‌ها ضربان قلب افزایش یافته و بدن شروع به تعریق زیادی خواهد کرد. این ورزش‌ها شامل مواردی مثل پیاده روی، دوچرخه سواری می‌شوند.

 ورزش‌های هوازی عملکرد ریه را بهبود بخشیده و به همین دلیل است که در درمان نقرس زانو بسیار مؤثر می‌باشند. چرا که با بهبود عملکرد ریه، بدن می‌تواند اکسیژن بیشتری دریافت کند. هرچقدر که اکسیژن دریافتی بدن بالاتر باشد، سوخت و ساز و دفع اسید اوریک نیز افزایش یافته و این بیماری نیز درمان خواهد شد.

 سعی کنید در طول روز حداقل ده الی پانزده دقیقه را به انجام ورزش‌های هوازی اختصاص دهید. پس از چند روز بهتر است تایم ورزش خود را افزایش دهید و سه الی چهار مرتبه در هفته این ورزش‌ها را تکرار کنید.

  • شنا‌

شنا نیز یکی از لذت بخش‌ترین تمرینات ورزشی بوده که تأثیرات شگفت انگیزی در درمان نقرس زانو دارد. شنا کردن معمولاً احساس بسیار خوبی را در ما پدید می‌آورد. علاوه بر این هنگام انجام شنا معمولاً به مفاصل نیز هیچ فشار خاصی وارد نمی‌شود. اگر شنا با آب گرم باشد، قطعاً تأثیر آن در درمان نقرس افزایش یافته و سرعت شنا‌ کردن در آب نیز اهمیتی ندارد. بهتر است در طول هفته دو مرحله ۲۰ دقیقه‌ای را به شنا‌ کردن اختصاص دهید.

  • ورزش‌های کششی

ورزش‌های کششی به انعطاف پذیری هرچه بیشتر مفاصل بدن کمک می‌کنند. در نتیجه هرچقدر بدن انعطاف بیشتری داشته باشد، قطعاً انجام ورزش‌های سنگین‌تر برایتان آسان‌تر می‌شود؛ اما ورزش‌های کششی یک‌ فایده مهم دیگر نیز دارند و آن هم این است که با انعطاف پذیر نمودن بدن موجب می‌شوند که دامنه حرکتی زانو‌ با وجود بیماری نقرس بسیار افزایش یابد.

نکات مهم در خصوص انجام تمرینات ورزشی درمان نقرس زانو

در خصوص انجام تمرینات ورزشی برای درمان و بهبود بیماری نقرس زانو، می‌بایست به برخی نکات مهم توجه فرمایید. این نکات به شما کمک می‌کنند تا با انجام ورزش‌های اصولی، سریع‌تر به نتیجه برسید. این‌ نکات را در زیر نام‌برده‌ایم:

  • انتخاب ورزش‌های لذت بخش

ورزش‌های زیادی وجود دارند که می‌توانند در بهبود بیماری نقرس زانو‌ مؤثر باشند؛ اما شما می‌بایست مواردی را انتخاب کنید که بیشتر به آن‌ها علاقه دارید و انجامشان برایتان لذت بخش‌تر است. چرا که این‌گونه انگیزه اتان برای انجام ورزش‌های درمان نقرس زانو بسیار افزایش می‌یابد.

  • انجام صحیح و اصولی تمرینات

انجام یک حرکت ورزشی اشتباه نه تنها تأثیری در بهبود نقرس زانو ندارد، بلکه می‌تواند‌ موجب آسیب دیدگی هرچه بیشتر ناحیه زانو شود‌. به همین دلیل حتماً توجه کنید که ورزش‌ها را صحیح انجام می‌دهید. در این خصوص می‌توانید از یک مربی ورزشی حرفه‌ای نیز کمک بگیرید.

  • عدم انجام تمرینات سنگین

این صحیح است که ورزش کردن‌ تأثیر بسیار زیادی در بهبود این بیماری دارد؛ اما اینکه تصور کنیم هرچقدر ورزش‌های سنگین‌تری انجام دهید نقرس زودتر درمان می‌شود‌ کاملاً اشتباه است. چرا که ورزش‌های سنگین می‌توانند موجب التهاب هرچه بیشتر ناحیه زانو شوند. پس به هیچ عنوان برای درمان نقرس زانو‌ ورزش‌های سنگین انجام ندهید.

  • مصرف آب فراوان

دیگر نکته‌ای که باید هنگام انجام ورزش برای بیماری نقرس زانو مدنظرتان قرار گیرد، مصرف آب می‌باشد. حتماً در طول روز ده لیوان آب مصرف کنید. چون با ورزش کردن آب بدنتان کاهش بافته و همین مسئله موجب می‌شود‌ که درمان نقرس زانو‌ به تعویق بیفتد. چرا که‌ مصرف زیاد آب، نقش بسزایی در دفع اسید اوریک از بدن دارد.

دکتر فرشید راعی بهترین متخصص ارتوپد در تهران ورزش‌های درمان بیماری نقرس زانو را به شما آموزش می‌دهد.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *