دکتر فرشید راعی
Search
Close this search box.
درمان فوری کتف درد

درمان فوری کتف درد

درمان فوری کتف درد

علت کتف درد و شانه درد چیست؟

کتف و شانه بخش‌هایی از بدن هستند که نقش بسیار مهمی ایجاد می‌کنند. کتف از دست‌ها حمایت و پشتیبانی می‌کند تا بتوانیم آن‌ها را به‌راحتی تکان دهیم. حال امروزه بروز مشکلات در ناحیه کتف و شانه بسیار شایع شده و افراد بی‌شماری به دلایل مختلف درد و سوزش را در ناحیه کتف و شانه خود تجربه می‌کنند‌. بروز درد در ناحیه کتف شاید در ابتدا خفیف باشد؛ اما اگر به آن توجهی نشود کم‌کم شدیدتر شده و به دردی مزمن و ماندگار تبدیل خواهد شد.

حال درد در ناحیه کتف به چه علت‌هایی رخ می‌دهد؟ درد در این قسمت از بدن علت‌های مختلفی دارد و هر بیمار ممکن است به علت خاصی دچار این مشکل شود.‌ اما به‌طورکلی برخی علت‌های شایع وجود دارند که اکثر دردهای شانه و کتف مربوط به آن‌ها می‌شوند. در زیر شایع‌ترین علت‌های بروز کتف درد را نام‌برده‌ایم:

  • ضرب‌دیدگی

کتف و شانه نیز به علت‌های مختلفی ممکن است دچار ضرب‌دیدگی و آسیب شوند. مثلاً تصادف، سقوط از ارتفاع، زمین خوردن همگی از عواملی هستند که ممکن است آسیب جدی به اعصاب و عضلات شانه وارد کنند. به همین علت حتی یک‌ضرب دیدگی ساده نیز می‌تواند موجب بروز درد شدید در ناحیه کتف شود.

  • آرتروز

آرتروز که به معنای ساییدگی مفاصل کتف و شانه می‌باشد، از دیگر دلایل بروز این عارضه است. اگر مفصل شانه دچار ساییدگی یا آرتریت شود، کم‌کم تحلیل رفته و آسیب شدیدی به آن وارد خواهد گردید. به همین علت موجب درد شدید در ناحیه کتف خواهد شد.

  • آسیب‌دیدگی گردن

از دیگر دلایلی که می‌تواند موجب بروز چنین دردی شود، آسیب‌دیدگی گردن می‌باشد. اگر گردن به هر دلیلی دچار آسیب شود، درد آن به کتف نیز سرایت می‌کند.‌ البته تشخیص اینکه درد ناشی از کتف است یا گردن، معمولاً بسیار سخت خواهد بود.

  • سندروم شانه یخ‌زده

دیگر دلیلی که موجب می‌شود درد شدیدی در ناحیه کتف ایجاد شود، بروز سندروم شانه یخ‌زده می‌باشد. در این عضلات شانه و کتف کاملاً خشک می‌شوند و نمی‌توان آن‌ها را حرکت داد.

بهترین روش‌های درمان‌ کتف درد

اگر در ناحیه کتف به علت بروز بیماری‌های دیگر مثل سندروم شانه یخ‌زده، آرتروز، آسیب‌دیدگی رخ‌داده باشد، نیاز است که فوراً به پزشک ‌مراجعه نمایید تا درمانتان آغاز گردد. مثلاً اگر علت درد آرتروز باشد، ممکن است پزشک برای درمان آن مفصل را تحت عمل جراحی تعویض نماید؛ اما گاهی نیاز به درمان فوری و تسکین درد خواهد بود. به همین خاطر می‌توانید از برخی روش‌های خانگی نیز برای تسکین فوری درد کتف استفاده کنید‌. در زیر روش‌های فوری درمان درد کتف را نام‌برده‌ایم:

  • کمپرس گرم و سرد

در این مورد اول باید روش سرما درمانی را امتحان کنید. این روش به کاهش درد و التهاب کتف بسیار کمک می‌کند‌. برای این کار می‌توانید مقداری یخ را در حوله قرار دهید و سپس پانزده دقیقه آن را بر روی شانه اتان بگذارید؛ اما اگر از این روش جواب نگرفتید، می‌توانید گرما درمانی را انجام دهید. برای گرما درمانی مقداری آب گرم را در یک کیسه کوچک بریزید و کیسه را بر روی کتف خود قرار دهید. کیسه باید به‌قدری بر روی کتف بماند که درد تسکین یابد و کاملاً آرام شوید.

  • استراحت و ثابت نگه‌داشتن کتف

اینکه به‌صورت مداوم از کتفی که دچار درد شده است، کار بکشید این عارضه شدیدتر می‌شود. گاهی استراحت دادن به کتف بهترین شیوه درمان خواهد بود. اگر بتوانید چند روزی به کتف و شانه خود استراحت بدهید و آن را در حالت ثابت نگه‌دارید قطعاً بسیار سریع درد آن کاهش خواهد یافت.

  • ماساژ دادن

ماساژ دادن همواره آرامش خاصی را در ما ایجاد می‌کند. ماساژ دادن موجب می‌شود که جریان خون در ناحیه کتف افزایش یابد. این‌گونه گرفتگی‌های این ناحیه برطرف می‌شود‌. ماساژ دادن به‌منظور رفع کتف درد می‌بایست با استفاده از روغن‌زیتون، روغن خردل، روغن نارگیل انجام شود. همچنین اگر بتوانید قبل از ماساژ دوش آب گرم بگیرید نیز، ماساژ شانه تأثیر بهتری در درمان فوری درد کتف خواهد داشت. برخی انواع پماد برای درد کتف و شانه نیز مفید بوده و می‌توانید بعد از ماساژ از آن‌ها استفاده کنید.

  • ورزش‌های کششی

درصورتی‌که شما دچار این عارضه شوید، می‌بایست از انجام ورزش‌های سنگین دوری‌کنید؛ اما‌ انجام‌ ورزش‌های کششی می‌تواند برایتان بسیار مفید باشد و حرکت مفصل شانه را بهبود بخشد. پس حداقل نیم ساعت در طول روز را به انجام ورزش‌های کششی که ناحیه کتف را درگیر کنند اختصاص دهید.

نکته: نکته‌ای که باید در نظر داشته باشید این است که برای درمان درد ناحیه کتف به‌ هیچ‌ عنوان به‌طور خودسرانه و بدون مشورت پزشک از دارو استفاده نکنید.

چه زمانی برای کتف درد به پزشک مراجعه کنیم؟

معمولاً دردهای ناحیه شانه و کتف جدی گرفته نمی‌شوند و فرد به این باور که درد خودبه‌خود درمان می‌شود، از درمان امتناع می‌کند‌؛ اما به‌هیچ‌عنوان این‌گونه نیست و گاهی نیاز است که فوراً برای درد کتف و شانه خود به پزشک یا متخصص ارتوپد مراجعه شود.‌ حال شاید برایتان سؤال شود که برای درد کتف به چه دکتری مراجعه کنیم؟ برای درمان این عارضه می‌بایست به متخصص ارتوپد رجوع نمایید. زمانی باید به پزشک مراجعه نمایید که به همراه درد در ناحیه کتف، برخی علائم دیگر را نیز مشاهده کنید. در زیر این علائم را نام‌برده‌ایم:

  • اگر درد موجب شود که اصلاً قادر به حرکت دادن شانه نباشید، باید به پزشک مراجعه کنید.
  • گاهی درد ناشی از شانه باعث تنگی نفس و احساس درد در ناحیه شانه می‌شود. این مورد نیز نشان‌دهنده این است که شما به درمان جدی نیاز دارید.
  • کتف در برخی موارد علاوه بر اینکه درد دارد، بسیار داغ شده و قرمز نیز می‌شود. این نشان‌دهنده این است که شانه و کتف دچار التهاب بسیار شدید شده‌اند که ممکن است در این صورت مفصل از بین برود و باید سریعاً توسط پزشک معاینه شوید.
  • اگر علاوه بر درد دچار کاهش وزن، عرق کردن در شب، تیر کشیدن قلب، سرفه مداوم، درد شکم، تب بالا نیز می‌شوید، نیاز به درمان فوری توسط پزشک خواهد بود.
  • چنانچه کتف درد با مصرف مسکن‌ها نیز بهبود نیافته باشد و روزبه‌روز در حال شدیدتر شدن باشد نیز مراجعه به پزشک ضروری است.
مطالب مرتبط
یک پاسخ
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *