دکتر فرشید راعی
Search
Close this search box.
شکستگی اینترتروکانتریک

شکستگی اینترتروکانتریک

شکستگی اینترتروکانتریک

شکستگی اینترتروکانتریک

در قسمت بالایی استخوان ران برجستگی بزرگ وجود دارد که داخل استابولوم قرار می‌گیرد. در قسمت زیر سر استخوان ران تروکانتر بزرگ و تروکانتر کوچک که دو برجستگی هستند قرار دارد. اینترتروکانتریک در واقع ناحیه بین تروکانتر کوچک و بزرگ است. شکستگی اینترتروکانتریک در دسته بندی شکستگی‌های اطراف مفصل ران و شکستگی لگن جای می‌گیرد.

 علت شکستگی اینترتروکانتریک

دلیل شکستگی اینترتروکانتریک در سنین بالا این است که به خصوص در خانم های یائسه این ناحیه دچار پوکی استخوان شده. و به همین دلیل این استخوان به قدری ضعیف می‌شود. که ممکن است با زمین خوردگی بسیار ساده شکستگی در آن به وجود آید. شکستگی در این ناحیه در افراد جوان به دلیل ضربات ناگهانی و شدید و تصادف به وجود می آید.

 علائم شکستگی اینترتروکانتریک

در ابتدا فرد درد شدیدی را در ناحیه کشاله ران و  لگن حس می نماید. که در زمان فشار و یا حرکت دادن اندام های تحتانی افزایش می یابد. افرادی که توان ابراز آن را ندارند، این مشکل را می توان در راه رفتن آنها مشاهده نمود. 

در معاینه بیماران مبتلا به این عارضه مشاهده می گردد که سمتی کوتاه‌تر شده و در حالت خوابیده مشاهده میگردد پاشنه یک پا مقداری بالاتر از دیگری قرار گرفته است. اگر معاینات در حالت دراز کشیده انجام شود خواهید دید که اندام تحتانی به سمت بیرون چرخیده است.

حالت خون مردگی و تورم از دیگر نشانه‌های شکستگی اینترتروکانتریک بوده که معمولاً  ۱ الی ۲ روز پس از شکستگی خود را نمایان میکند. البته تشخیص قطعی و درست این ضایعه با رادیوگرافی به خوبی مشخص میشود.

 درمان شکستگی اینترتروکانتریک

درمانی که به طور معمول برای شکستگی اینترتروکانتریک صورت می پذیرد یک عمل جراحی می باشد که هدف آن جا انداختن قطعات شکسته و فیکس کردن آنها در محل شکستگی با ابزارهای مخصوص به این کار است. برای ثابت کردن شکستگی ها از ایمپلنت‌های مختلفی کمک گرفته می شود. که متداول ترین آن ها دی اچ اس ای است. 

لزوم درمان شکستگی اینترتروکانتریک

افراد دارای سن بالا به دلیل دست و پنجه نرم کردن با فشار خون و بیماری‌های قلبی این عمل باید با دقت بیشتری صورت پذیرد. بسیاری از افراد به دلیل ترس از انجام این عمل شکستگی اینترتروکانتریک و اجتناب از آن ممکن است دچار عوارضی مثل عفونت ادراری، زخم بستر، لخته شدن خون شوند. که می‌تواند خطرناک و مرگبار باشد.

اگر عمل انجام نشود و مبادرت به استراحت طولانی شود، به دلیل ضعیف شدن عضلات لگن ممکن است فرد توانایی حرکت و راه رفتن را برای همیشه از دست بدهد.

توصیه پزشکان این است که بلافاصله بعد از مشخص شدن شکستگی اینترتروکانتریک، در سریعترین زمان ممکن پس از اقدامات اولیه مبادرت به جراحی نمایند. مگر آنکه انجام این کار خطراتی بسیار جدی برای جان بیمار داشته باشد.

عوارض شکستگی اینترتروکانتریک

عوارض عمومی: بروز زخم بستر، به وجود آمدن عفونت های ریوی و ادراری، بروز لخته خون در ناحیه ساق و حرکت آن به سمت ریه که می تواند بسیار خطرناک باشد. کسانی که دچار این عارضه شده و مبادرت به عمل نمی کنند در معرض این خطر ها قرار می گیرند.

افرادی که دچار پوکی استخوان شدید هستند ممکن است پس از عمل شاهد جابجا شدن پیچ و پلاک ها باشند. اگر این مقدار شدید باشد نیاز به جراحی مجدد است.

اگر در زمان جراحی قطعه های شکسته شده خوب جابجا نشوند، باعث جابجا شدن قطعات و یا شکسته شدن آنها می شود. این عوامل سبب بد جوش خوردن می گردد.

جوش نخوردن شکستگی اینترتروکانتریک

جوش نخوردن شکستگی اینترتروکانتریک

در مواردی شکستگی اینترتروکانتریک جوش نمیخورد که می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. موارد زیر می‌تواند از دلایل عدم جوش خوردن شکستگی در این ناحیه باشد:

در بیشتر موارد جوش نخوردن در زمانی رخ می‌دهد که فرد تحت درمان قرار نگرفته باشد.

مشکل در جوش خوردگی شکستگی اینترتروکانتریک

عدم جوش خوردگی مناسب می تواند خود را با کوتاه شدن و یا چرخش به سمت خارج نشان دهد. در بسیاری از موارد این مشکل و کوتاهی مقدار اندکی دارد. و می شود آن را با تغییر در پاشنه کفش اصلاح نمود. اگر این مشکل در فرد جوانی به وجود آید با عمل جراحی استئوتومی میتوان آن را اصلاح کرد.

در این عمل جراحی منطقه و قسمت هایی از قسمت بالایی ران و نزدیک به محل شکستگی که قبلا رخ داده است، توسط پزشک جراح و به صورت کنترل شده می شکند. پس از انجام این کار قطعات شکسته شده در شرایط و وضعیت مناسبی کنار هم قرار می گیرند. بعد از قرار گیری قطعات به صورت درست در کنار هم توسط پلاک و پیچ در کنار یکدیگر فیکس می‌شوند. و اجازه حرکت به آنها داده نمی‌شود. در این شرایط اجزای شکسته شده در وضعیت جدید جوش خورده و اصلاح می‌شود.

در کنار عدم جوش خوردگی ممکن است مشکل جابجایی پیچ و پلاک‌ها به وجود آید. که می توان با انجام عمل جراحی پیچ و پلاک های قبلی را خارج نمود و با اجزای جدید آن ها را فیکس و بی حرکت کرد. 

به طور کلی می‌توان گفت که در صورت بروز شکستگی اینترتروکانتریک باید در سریع ترین زمان ممکن مبادرت به درمان کرد. عدم اقدام مناسب در مواجهه با این مشکل می تواند عوارض جانبی بسیاری برای فرد بیمار به همراه داشته باشد که منجر به از دست دادن جان شود.

دکتر فرشید راعی متخصص ارتوپد در تهران

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *