دکتر فرشید راعی
Search
Close this search box.
شکستگی ران در قسمت ساب تروکانتریک

شکستگی ران در قسمت ساب تروکانتریک

شکستگی ران در قسمت ساب تروکانتریک

شکستگی ساب تروکانتریک

شکستگی ران یا شکستگی ساب تروکانتریک از آن دسته از شکستگی های ناحیه استخوان ران است که در ناحیه زیر تروکار در حدود ۵ سانتیمتر پایین تر از آن به وجود می آید. این نوع از شکستگی ها  از دسته شکستگی‌های مفصل ران به حساب می‌آید.

شکستگی ران در این قسمت در افراد کم سن و جوان به دلیل ضربات ناگهانی مانند تصادفات و سقوط به وجود می آید. زمانی که این نوع از شکستگی به دلیل ضعیف شدن استخوان ها ایجاد می گردد و یا اینکه به دلیل متاستاز سرطانی استخوان های این ناحیه ۲۴ ضعف می شوند، فرد مستعد بروز این اتفاق می شود.

تشخیص شکستگی ساب تروکانتریک

 فردی که دچار شکستگی ران شده است توان خود را در راه رفتن از دست خواهد داد. درد زیاد و شدیدی در ناحیه بالای ران شکل می گیرد. که در زمان حرکت اندام تحتانی افزایش می یابد. در ناحیه بالای ران اثرات تورم و کبودی مشاهده می گردد. و اندام تحتانی سمت آسیب دیده حالتی کوتاه شده پیدا می کند. و همچنین به سمت خارج می چرخد.

عوارض شکستگی ساب تروکانتریک

مهمترین عارضه و عوارض شکستگی ران جوش نخوردن آن می باشد. اگر این اتفاق افتاد بیمار برای بهبودی نیاز به عمل جراحی داشته و نیز باید پیوند استخوان صورت پذیرد.

درمان شکستگی ساب تروکانتریک

 در این مواقع تنها راه مناسب انجام عمل جراحی است. پزشک معالج ابتدا قطعه و یا قطعات شکسته شده را جا می اندازد. و سپس به منظور فیکس کردن این قطعات از ابزارآلاتی استفاده می کند. در چنین شرایطی به منظور درمان با استفاده از از ایمپلنت های ارتوپدی نیل فمورال پروگزیمال این عمل انجام می شود.

 این عمل حدود ۱ الی ۲ ساعت زمان می برد. و پس از انجام آن حدود ۶ الی ۱۷ روز زمان بستری شدن بیمار به طول می انجامد. از قطعاتی از جنس فلز که غالباً پلاتین هستند در به هم پیوسته کردن و در کنار هم قرار دادن قطعات شکسته شده استفاده می گردد. با توجه به نوع شکستگی، محل شکستگی و تعداد قطعات از یک الی چند قطعه فلزی برای یکپارچه کردن این ناحیه استفاده می شود.

روشهای تشخیص شکستگی ساب تروکانتریک

روش‌های تشخیص شکستگی ساب تروکانتریک

پزشک می‌تواند با معالجات بالینی و فیزیکی به این نکته پی ببرد اما بهترین روش استفاده از تصویر برداری و مشاهده دقیق جزئیات است. به کمک تصویر برداری با رادیوگرافی میتوان شکستگی های این ناحیه را تشخیص داد. البته مواردی وجود دارد که شکستگی ران بسیار خفیف است. و ممکن است نتوان با رادیوگرافی ساده آن را به درستی مشاهده نمود. این زمان است که روش هایی مانند سی تی اسکن و  mri به کمک پزشک می آید تا تشخیص بهتری صورت پذیرد. 

شکستگی ساب تروکانتریک در چه منطقه‌ای اتفاق می‌افتد؟

این نوع شکستگی ران در منطقه بالای  تنه استخوان های ران و در ناحیه ای در زیر تروکانتر استخوان ران به وقوع می پیوندد. گاهی ممکن است شکستگی های لگن منطقه‌ای بیش از از یک ناحیه را درگیر نماید. به عنوان مثال شکستگی در مفصل ران میتواند در ناحیه ساب تروکانتریک و همچنین ناحیه اینترتروکانتریک اتفاق بیفتد. این نوع شکستگی از مواردی است که احتمال جوش نخوردن در آن زیاد است. 

چه عواملی احتمال شکستگی ساب تروکانتریک را در فرد افزایش می‌دهد؟

عوامل مختلفی وجود دارد که می تواند علاوه بر تصادفات و آسیب های فیزیکی زمینه را برای به وجود آمدن شکستگی ران فراهم کند. دانستن این عوامل می‌تواند کمک بزرگی کند تا از وقوع آن جلوگیری شود:

  • وجود داشتن عارضه پوکی استخوان در فرد.
  • سنین بالای ۶۵ سال در خانم ها و ۷۵ سال در آقایان.
  • جنسیت مونث. خانم ها بیشتر مستعد این نوع شکستگی ها هستند.
  • وجود داشتن سابقه خانوادگی در زمینه پوکی استخوان یا به وقوع پیوستن شکستگی مفصل ران.
  • سابقه بروز پوکی استخوان در ناحیه لگن، مچ دستها و یا ستون فقرات.
  • اندامی لاغر و بلند داشتن.
  • استفاده از موادی مانند مشروبات الکلی و انواع دخانیات.
  • افرادی که دارای عدم تعادل هستند. و احتمال زمین خوردن در آنها زیاد است.
  • افرادی که دچار اختلالات  بینایی هستند احتمال زمین خوردن در آنها افزایش پیدا می‌کند.
  • اشخاصی که سابقه مصرف داروهای حاوی کورتوندارند.
  • مصرف بیش از حد الکل و قهوه.
  • کمبود موادی چون کلسیم و ویتامین دی در بدن.
  • استفاده از داروهایی که حالت خواب آور دارند.
  • کم بودن فعالیت های بدنی در فرد.
  • بیماری آلزایمر.
  • گذراندن زندگی در مکانی مانند خانه سالمندان.

 جلوگیری از شکستگی ساب تروکانتریک

سبک زندگی سالم و استفاده از مواد غذایی که موجب شود فرد استخوان های مستحکم داشته باشد می تواند از پوکی استخوان جلوگیری کرده و همچنین زمینه را برای شکستگی ران به وجود نیاورد. رعایت زندگی سالم و عادات پسندیده مانند ورزش و تحرک و عدم استفاده از دخانیات و مواد الکلی می تواند ریسک خطر را در این زمینه کم نماید.

 این امر تنها به افراد مسن مرتبط نمی شود. جوانان و افراد کم سن نیز ممکن است در اثر حادثه به این عارضه دچار شوند. که لازمه آن رعایت نکات ایمنی در انجام فعالیت های ورزشی و پرهیز از حرکات خطرناک است. 

دکتر فرشید راعی متخصص ارتوپد در تهران

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *