دکتر فرشید راعی
Search
Close this search box.
ناپروکسن 500

قرص ناپروکسن ۵۰۰ برای چیست؟

یکی از انواع داروهایی که امروزه برای درمان عارضه‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد، داروی ناپروکسن ۵۰۰ است. این دارو که یک ضد التهاب قوی است و از جمله قرص‌هایی است که ترکیبات استروئیدی ندارد. این قرص باید به همراه غذا یا بلافاصله بعد از خوردن غذا مصرف گردد. در این مقاله با ما همراه باشید تا موارد مصرف این دارو را بیشتر بررسی نماییم.

 

ناپروکسن 500
ناپروکسن ۵۰۰

 

قرص ناپروکسن ۵۰۰ چه زمانی مصرف می‌شود؟

ناپروکسن یک داروی ضدالتهاب است که درد را تسکین می‌دهد. میزان‌ مصرف آن نیز می‌بایست طبق نظر پزشک تعیین شود. اثر این دارو معمولاً یک ساعت بعد از مصرف احساس می‌شود.‌ به همین دلیل می‌توان برای درمان عارضه‌های مختلف از آن استفاده نمود. ناپروکسن می‌تواند در درمان انواع سردرد، تسکین درد عادت ماهانه و عفونت بسیار مؤثر باشد.

این قرص همچنین برای تسکین درد مفاصل و عارضه آرتروز نیز مصرف می‌شود. گفتنی است که داروی ناپروکسن نمی‌تواند آرتروز را درمان‌ کند؛ اما در تسکین درد ناشی از این‌ بیماری بسیار مؤثر عمل خواهد کرد و پس از زمان کوتاهی درد را برطرف می‌کند. اما بهتر است قبل از مصرف هر نوع دارویی با پزشک متخصص ارتوپد در تهران مشورت کنید.

عوارض ناشی از مصرف داروی ناپروکسن

مصرف کپسول یا قرص ناپروکسن علیرغم تمام‌ مزایایی که دارد، می‌تواند برخی عوارض خفیف را نیز به همراه داشته باشد. ترکیبات این دارو با بدن‌ همه اشخاص سازگار نیست و ممکن است باعث بروز برخی اختلالات شود. البته عوارض ناشی از این دارو، در بدن همه افراد یکسان نیست و ممکن است برخی نیز اصلاً عوارضی را مشاهده نکنند؛ اما به‌طور کلی ناپروکسن می‌تواند با علائم زیر همراه باشد:

حالت تهوع، یبوست یا اسهال

این قرص ممکن است باعث بروز اختلال در دستگاه گوارش شود. برای همین حالت تهوع، یبوست یا اسهال از عوارض طبیعی آن‌ خواهند بود.

خستگی مداوم

وقتی داروی ناپروکسن را مصرف می‌کنید، احتمال دارد در طول روز دچار خستگی و‌ خواب آلودگی باشید. به همین علت است که توصیه می‌شود، این قرص در زمانی که قصد رانندگی یا‌ انجام فعالیت خاصی را دارید، نباید مصرف گردد.

از دست دادن‌ اشتها

برخی افراد با مصرف این دارو اشتهای خود را از دست می‌دهند. به گونه‌ای که فرد هیچ تمایلی به غذا خوردن ندارد.

بی‌خوابی

همان‌طور که این قرص می‌تواند موجب خواب آلودگی شود، گاها ممکن است برعکس این‌ قضیه نیز اتفاق بیفتد. برخی بیماران با مصرف این دارو دچار اختلال در خواب شده و بی‌خواب می‌گردند.

علائم سرماخوردگی

علائم سرماخوردگی نیز از عوارض داروی ناپروکسن هستند. برای مثال ممکن‌ است بیمار پس از مصرف دچار آبریزش بینی، سردرد شود.

نکته: عوارضی که در بالا گفته شد بسیار نادر هستند و افراد کمی آن‌ها را تجربه خواهند کرد.

نکات مهم در خصوص مصرف داروی ناپروکسن

اگر قصد مصرف ناپروکسن را دارید، در ابتدا باید به برخی نکات توجه‌ نمایید. این نکات بسیار مهم بوده و رعایت آن‌ها باعث جلوگیری از بروز هرگونه عوارضی بعد از مصرف این نوع دارو می‌شود:

  • تجویز پزشک: به هیچ عنوان‌ نباید ناپروکسن را به صورت خودسرانه مصرف کنید، چون این دارو با بدن همه افراد سازگار نیست. ناپروکسن می‌بایست حتماً توسط پزشک تجویز گردد.

  • مصرف به‌ موقع: ناپروکسن باید در زمان‌هایی که پزشک تعیین‌ کرده است، مصرف گردد. اگر مصرف یک دوز آن را فراموش کردید، در زمان دوز بعدی نباید مقدار بیشتری مصرف کنید.

  • مصرف کامل دارو: مصرف این دارو را به‌ صورت خودسرانه قطع نکنید و سعی نمایید آن را تا پایان مصرف کنید. برخی افراد تا‌ کمی بهبود می‌یابند، مصرف داروی ناپروکسن را قطع می‌کنند. این کار اشتباه است و این دارو باید تا پایان دوره درمان مورد استفاده قرار گیرد.

آیا مصرف داروی ناپروکسن ۵۰۰ برای همه افراد مناسب است؟

پزشکان ناپروکسن ۵۰۰ را برای افراد مختلفی تجویز می‌نمایند. به این علت که این بیماری می‌تواند در درمان عارضه‌های مختلفی مؤثر باشد. همه افراد در صورت تجویز پزشک می‌توانند این دارو را مصرف نمایند؛ اما برخی اشخاص به علت شرایط خاصی که دارند، باید محتاط‌تر عمل نموده و قبل از مصرف در خصوص شرایط خود با پزشک مشورت کنند:

  • افرادی که به بیماری زمینه‌ای خاصی مبتلا هستند.
  • کسانی که سیستم ایمنی بسیار ضعیفی دارند.
  • اشخاصی که در دوران بارداری به سر می‌برند.
  • مادرانی که در دوران شیردهی هستند.
  • افرادی که داروی خاصی مصرف می‌کنند. چون ممکن است آن دارو با داروی ناپروکسن تداخل داشته باشد.

نکته: این افراد حتی در صورت تایید پزشک نیز باید با احتیاط این دارو را مصرف کنند. چون مصرف بیش از حد یا ناصحیح ناپروکسن در این گروه از افراد می‌تواند مشکلاتی را به همراه داشته باشد.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *