Search
Close this search box.
توانبخشی پس از آرتروسکوپی شانه

توانبخشی پس از آرتروسکوپی شانه

توانبخشی پس از آرتروسکوپی شانه

توانبخشی پس از آرتروسکوپی شانه 

درست است که آرتروسکوپی شانه جراحات زیاد و حالت تهاجمی ندارد، اما ازآنجاکه تغییرات در داخل بافت انجام شده است، نیازمند مراقبت و توانبخشی پس از آرتروسکوپی شانه دارد که باید انجام شود تا روند بهبودی به بهترین نحو انجام شکل گیرد. در بیشتر موارد بعد از هفته اول از انجام آرتروسکوپی شانه، فیزیوتراپی شما آغاز خواهد شد.

انجام حرکات ورزشی مناسب جهت توانبخشی پس از آرتروسکوپی شانه امری مفید و بسیار مؤثر است. در مرحله اول که دو هفته پس از جراحی است این حرکات توصیه می‌شود. در این مقطع حرکت‌دادن آرام دست‌ها را آغاز کرده؛ زیرا این حرکات می‌تواند به کم‌شدن التهاب 

و درد کمک کند. 

تمرینات باید با نظر پزشک معالج و فیزیوتراپیست انجام شود. در این مرحله از درمان باید دست‌های خود را به‌صورت آویزان درآورده و بدن خود را به جهت‌های مختلف بچرخانید. حرکات باید با نرمی انجام شود و بدن و شانه‌ها را دچار فشار و کشش نکند. این حرکت که به حرکت پاندول معروف است حرکتی ساده، اما مؤثر است. شما با مراجعه به متخصص آرتروسکوپی در تهران می‌توانید دوران بعد از عمل موفقی را پشت‌سر بگذارید. 

تمرینات با قرقره یا  میله:

استفاده از این حرکت با استفاده از بازوی مقابل برای حرکت‌دادن شانه، می‌تواند شانه و دست را به‌مرور به حالت طبیعی بازگرداند‌. انجام این تمرینات در خیلی از موارد سریع‌تر و پس از عمل آغاز می‌شود. هدف از انجام این حرکات جلوگیری از سفت‌شدن مفاصل شانه است. تمرینات با میله و قرقره به‌صورت نرم می‌تواند حالت سفت و خشک‌شدن را از بین ببرد.

ادامه مراحل تمرینات در دوره دوم:

حرکات معمولاً پس از گذشت سه هفته از عمل آغاز می‌گردد. حرکات مرحله دوم زمانی آغاز می‌شود که شما بتوانید شانه را کامل و بدون کمک حرکت دهید. در بیشتر موارد پس از کسب این مهارت از هفته ششم بعد از آرتروسکوپی شانه این تمرینات آغاز می‌شود. در این تمرینات دقت و توجه روی تقویت عضلات شانه است تا شما آمادگی فعالیت‌های روزمره و کارهای مورد نیاز را پیدا کنید. اما همچنان باید از فشار بر روی دست و شانه اجتناب کنید. شما نباید دست خود را زیاد بالا ببرید و یا اشیای سنگین را جابه‌جا کنید. در صورت عدم رعایت این نکات فشار زیادی به شانه شما وارد خواهد شد. به مرور زمان که شما خواهید توانست بازوی خود را به‌تنهایی و بدون کمک دست دیگر بلند کنید، استفاده از دمبل و یا بندهای کشی می‌تواند شما را در تقویت عضلات یاری دهد.

مرحله سوم تمرینات:

در بیشتر موارد این تمرینات از هفته ششم آغاز می‌گردد، اما بسته به شرایط بدنی فرد ممکن است کمی دیرتر شروع شود. تمرینات این مرحله تا زمانی ادامه می‌یابد که شانه به کارکرد کامل خود برسد.

تمرینات ادامه‌دار است و کم‌کم به تنوع و گستردگی آن اضافه می‌گردد. به مرور خواهید توانست که دست‌ها را به‌راحتی بالای سر ببرید و اشیای سنگین هم بلند کنید. با اجرای این حرکات گستره حرکتی شانه و دست‌ها افزایش یافته و خواهید توانست با تسلط و قدرت بیشتر نسبت به انجام حرکات متنوع دیگر اقدام کنید.

با توجه به فعالیت‌های ورزشی خاص که علاقه به انجام آن‌ها دارید برنامه مورد نظر برای فعالیت‌های شما تجویز خواهد شد.

ممکن است در بعضی از موارد شما درد زیادی در شانه احساس کنید. در این موارد پزشک معالج درمان‌های زیر را هم برای کمک به شما توصیه خواهد کرد:

روش‌های نام‌برده می‌تواند با توجه به شرایط شما تجویز شود و مراحل درمانی شما را تسریع کند و از شدت درد شما بکاهد.

علاوه‌بر حرکات ورزشی و فیزیوتراپی باید این نکته را در نظر بگیرید که شرایط زندگی و موارد مورد نیاز بعد از عمل می‌تواند فعالیت‌های شما را کنترل کند تا فشار کمتری متحمل شوید.

تجهیزات برای بهبود و درمان پس از آرتروسکوپی
تهیه موارد مورد نیاز و تجهیزات برای بهبود و درمان پس از آرتروسکوپی

صندلی دوش: این صندلی خطر سقوط و خطرات احتمالی را کاهش می‌دهد و شما هنگام دوش‌گرفتن می‌نشینید تا فشار کمتری به شما وارد آید. برای افرادی که ممکن است سرگیجه داشته باشند مفید است و نیز دوش آب‌گرم هم می‌تواند خستگی تن را تسکین دهد.

سردوش‌های قابل جابه‌جایی: این سر دوش‌ها کمک می‌کند مناطقی که زخم عمل دارد، در معرض شستشو و آب قرار نگیرد. قبل از استفاده از آب در همه نقاط بدن، از بهبودی زخم‌ها مطمئن شوید.

صابون پمپی: استفاده از این نوع صابون‌ها استحمام را برای شما راحت‌تر کرده و نیز با یک دست هم می‌توانید از صابون استفاده کنید.

متکای اضافه: شما باید چند متکای اضافه تهیه کنید و در زمان‌های مختلف و حالت‌های متفاوت مانند دراز‌کشیدن و لم‌دادن، آن را زیر بازو‌ها قرار دهید تا به حالتی راحت‌تر دست پیدا کنید. به این شیوه دوران نقاهتی با درد کمتر تجربه خواهید کرد.

غذاهای بسته‌بندی‌شده: درست است که مصرف غذای تازه مفید است، اما استفاده از غذاهای آماده تحرک شما برای غذا درست‌کردن را کمتر خواهد کرد تا آسیب احتمالی به شما وارد نشود. می‌توانید غذا‌هایی را قبل از عمل تهیه کنید و در فریزر قرار دهید تا با سختی کمتر نسبت به تهیه و صرف غذا مبادرت کنید.

استفاده از مواد غذایی با فیبر بالا:

خیلی از افراد ممکن است بعد از عمل آرتروسکوپی شانه دچار یبوست شوند که امری طبیعی است. غذاهایی که دارای فیبر بالا هستند می‌توانند شما را از این مشکل مصون نگه دارند. خوردن این مواد غذایی بعد از عمل توصیه می‌شود:

 

همچنین، با خوردن مقادیر زیادی از آب و استفاده از ملین‌ها از یبوست جلوگیری کنید.

انتخاب متخصص ارتوپد در تهران و استفاده از تجربیات وی در عمل آرتروسکوپی می‌تواند عملی بدون دردسر و مؤثر را برای شما به ارمغان بیاورد. دکتر فرشید راعی با تجربه و تخصص خود به شما کمک خواهد کرد تا سلامت از‌دست‌رفته را به‌دست آورید.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *