دکتر فرشید راعی
Search
Close this search box.
آسیب های شکستگی دنبالچه

آسیب های شکستگی دنبالچه

آسیب های شکستگی دنبالچه

آسیب و شکستگی دنبالچه و پیامدهای آن

همان‌طور که می‌دانید ستون فقرات ما از بخش‌های مختلفی تشکیل‌شده است. آخرین قسمت از ستون فقرات که در قسمت تحتانی و در ناحیه باسن قرار دارد، دنبالچه می‌باشد. دنبالچه استخوانی بسیار کوچک و مثلی شکل بوده که دقیقاً در پشت مقعد قرارگرفته است. این استخوان به ما در نشستن کمک نموده و باوجوداینکه اندازه بسیار کوچکی دارد، عضلات پشت باسن را حمایت خواهد کرد. دنبالچه ساختار محکمی دارد، اما به علت‌های مختلف ممکن است دچار آسیب شود. یکی از عارضه‌های مربوط به این ناحیه شکستگی استخوان دنبالچه می‌باشد. این عارضه بانام کوکسیدنی نیز شناخته می‌شود. شکستگی دنبالچه علت‌های مختلفی دارد؛ اما در حالت کلی هرگاه که ضربه‌ای محکم به ناحیه باسن و پایین کمر وارد شود، این استخوان دچار شکستگی خواهد شد.

شکستن استخوان این قسمت نیز مانند بسیاری عارضه‌ها در افرادی که سن بالاتری دارند، بیشتر رخ می‌دهد. چون استخوان بدن این افراد ضعیف‌تر می‌باشد؛ اما در حالت کلی افراد کم سن و سال نیز ممکن است به دلایل مختلف کوکسیدنی را تجربه کنند. همچنین این عارضه در زنان بسیار بیشتر از مردان رخ می‌دهد. علت آن‌هم کاملاً واضح و روشن است. در درجه اول شکل استخوان دنبالچه در زنان برعکس مردان کاملاً خمیده است. همین موجب می‌شود که آسیب‌پذیری بیشتری داشته و احتمال شکستگی آن بالاتر باشد. دلیل دوم نیز این است که استخوان لگن زنان پهن‌تر و بزرگ‌تر از مردان می‌باشد. به همین دلیل همیشه فشاری که به استخوان دنبالچه آن‌ها وارد می‌شود بالاتر خواهد بود.

به همین علت احتمال شکستگی دنبالچه در آن‌ها بالاتر خواهد بود. حال شکستگی دنبالچه چه پیامدهایی دارد؟ در درجه اول درد ناشی از این بیماری می‌تواند زندگی افراد را به‌طورکلی مختل کند. چون در این صورت فرد حتی نمی‌تواند چند دقیقه بنشیند و در حین بلند شدن از زمین نیز دچار درد خواهد شد؛ اما پیامد دیگر آسیب‌دیدگی دنبالچه می‌تواند التهاب در ناحیه ستون فقرات شود.

دلایل شکستگی دنبالچه چیست؟

شکستگی استخوان دنبالچه می‌تواند علت‌ها و دلایل مختلفی داشته باشد. به همین دلیل علت بروز آن در هر بیمار متفاوت بوده و ممکن است هر شخص به خاطر اتفاق خاصی دچار شکستگی این استخوان شود؛ اما در حالت کلی شکستن دنبالچه به علت‌های زیر ممکن است رخ دهد:

  • زمین خوردن با سقوط از ارتفاع

اصلی‌ترین دلیل بروز این عارضه زمین خوردن یا سقوط از ارتفاعی قابل‌توجه می‌باشد. اگر افراد از یک ارتفاع قابل‌توجه باحالت نشسته و به سمت باسن به زمین برخورد کنند، احتمال اینکه استخوان دنبالچه بشکند بسیار بالا است.

  • ورزش کردن

گاهی نیز شکستگی دنبالچه در حین ورزش کردن رخ می‌دهد. اگر در حین ورزش کردن ضربه‌ای شدید به ناحیه باسن و کمر وارد شود، این استخوان دچار شکستگی خواهد شد. به همین علت در حین انجام ورزش‌های سنگین یا انجام هر نوع تمرینی باید بسیار بااحتیاط عمل نمود.

  • زایمان

زایمان نیز اگر از نوع طبیعی باشد، می‌تواند منجر به شکستگی استخوان دنبالچه شود. چون در حین زایمان و خروج نوزاد از رحم، فشار زیادی به دنبالچه واردشده و ممکن است استخوان این قسمت دچار آسیب شود.

  • پوکی استخوان

پوکی استخوان یک عارضه شایع میان افراد بوده که می‌تواند علت اصلی شکستگی دنبالچه نیز باشد. وقتی فرد دچار پوکی استخوان می‌شود، استخوان‌های بدن او بسیار ضعیف شده و ممکن است با وارد شدن کوچک‌ترین ضربه‌ای دچار آسیب شوند. درنتیجه در صورت ابتلا به پوکی استخوان احتمال شکستگی استخوان دنبالچه نیز افزایش می‌یابد.

  • تومور

رشد تومور هم می‌تواند موجب شکسته شدن استخوان این قسمت شود؛ اما آسیب‌دیدگی استخوان این ناحیه در اثر بروز تومور معمولاً بسیار نادر خواهد بود.

نکته: تمامی دلایل گفته‌شده در بالا می‌توانند موجب شکستگی دنبالچه شوند؛ اما گاهی اوقات نیز علت این عارضه ناشناخته است. دکتر فرشید راعی بهترین متخصص ارتوپد در تهران شکستگی دنبالچه شما را تشخیص داده و به بهتربن نحو آن را درمان می‌کند.

مهم‌ترین نشانه‌های آسیب و شکستگی دنبالچه

آسیب‌دیدگی و شکستن استخوان دنبالچه می‌تواند با علائم فراوانی همراه باشد. نشانه‌های بروز این عارضه معمولاً در همان روزهای اول نمایان می‌شوند. در صورت مشاهده هر یک از این علائم باید فوراً به پزشک مراجعه کنید تا معاینه شوید و از بروز مشکلات دیگر ناشی از شکسته شدن دنبالچه جلوگیری کنید. در زیر مهم‌ترین علائم و نشانه‌های بروز این عارضه را نام‌برده‌ایم:

  • درد

درد اولین علامتی است که این عارضه به همراه خواهد داشت. معمولاً این درد به‌قدری آزاردهنده است که فرد در همان ابتدا در انجام امور روزمره خود نیز ناتوان خواهد بود. این درد هنگام نشستن شدیدتر می‌شود. به همین دلیل افرادی که دچار شکستگی دنبالچه می‌شوند، می‌بایست چند روزی به خود استراحت دهند.

  • کبودی و تورم

دیگر علامت بروز این عارضه کبودی و تورم می‌باشد. البته کبودی و تورم تنها زمانی دیده می‌شود که این استخوان به دلیل ضرب‌دیدگی شکسته شده باشد. در این صورت پوست این ناحیه دچار کوفتگی شده و کبود خواهد شد.

  • احساس ناپایداری استخوان دنبالچه

اگر شکسته شدن استخوان دنبالچه در حالت شدید رخ‌داده باشد، افراد در ناحیه باسن احساس ناپایداری خواهند داشت؛ به همین دلیل با شکستگی دنبالچه ممکن است فرد احساس کند که در حین نشستن چیزی در قسمت تحتانی در حال تکان خوردن و حرکت کردن است.

  • دشوار شدن اجابت مزاج و برقراری ارتباط جنسی

اجابت مزاج و برقراری ارتباط جنسی نیز در صورت آسیب‌دیدگی دنبالچه می‌تواند بسیار دشوار شود. چون معمولاً در حین دفع مدفوع یا رابطه جنسی، فرد بدون هیچ دلیلی درد یا سوزش زیادی احساس خواهد کرد. درنتیجه سخت شدن انجام این دو مورد را نیز می‌توان از اصلی‌ترین علائم شکستگی دنبالچه به‌حساب آورد.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *