Search
Close this search box.
درمان دررفتگی مکرر شانه با ورزش

درمان دررفتگی مکرر شانه با حرکات ورزشی

درمان دررفتگی مکرر شانه با ورزش

درمان دررفتگی مکرر شانه

دررفتگی مکرر شانه زمانی به‌وقوع می‌پیوندد که سر استخوان بازو از حفره خود در تیغه شانه خارج شود. در بعضی از افراد دررفتگی شانه به‌صورت مکرر اتفاق می‌افتد. با انجام حرکت‌های اصلاحی و ورزشی می‌توان این عارضه را تا حد زیادی کاهش داد و عوارض دردناک و خسته‌کننده آن را به مقداری زیاد کم کرد.

در زیر به حرکات ورزشی که برای درمان دررفتگی مکرر شانه اشاره می‌شود که انجام آن به افراد درگیر با این مشکل کمک بزرگی می‌کند:

حرکت آونگی

از ناحیه کمر خم شوید و بازوی دست خود را به حالت آویزان درآورید‌. از بدن برای آغاز حرکت استفاده کرده و بازوی خود را به سمت جلو و عقب به حالت دایره‌ای به‌چرخش در‌بیاورید.

حرکت بالا‌انداختن شانه

انجام این حرکت آسان می‌تواند عوارض دررفتگی مکرر شانه را کاهش دهد.

حرکت جمع‌کردن تیغه‌های شانه

در انجام این حرکت سعی نمایید شانه‌های خود را از عقب جمع کرده و به یکدیگر نزدیک نمایید.

حرکت ایزومتریک چرخش به داخل و خارج

در مقابل چهارچوب در یا گوشه دیوار قرار بگیرید. آرنج دست خود را در کنار بدنتان محکم کرده و ساعد را با زاویه قائمه نسبت به بازو قرار دهید. برای چرخش به سمت داخل، کف دست را بر روی دیوار قرار دهید و انگشت شست دست را به سمت بالا بگیرید.

برای انجام چرخش خارجی، پشت دست را بر روی دیوار قرار داده و این بار سر انگشتان را رو به بالا بگیرید. دست را به دیوار فشار دهید و به مدت ۵ ثانیه در این حالت نگه دارید.

حرکت فشار‌دادن توپ

برای انجام این حرکت نیاز به یک توپ پلاستیکی یا تنیس دارید. توپ را در دستان گرفته و فشار دهید. در حالت فشار به مدت ۵ ثانیه باقی بمانید و سپس استراحت کنید.

حرکت بلند‌کردن غیرفعال بازو در حالت به پشت خوابیده

در‌حالی‌که به پشت دراز کشیده‌اید مچ دستی که آسیب‌دیده است را با دست مقابل بگیرید و سعی نمایید با دست مقابل دست آسیب‌دیده را بلند کرده و به بالای سر بیاورید. بعد از انجام این حرکت دست خود را به‌آرامی به حالت اولیه بازگردانید. این حرکت کمک زیادی به درمان دررفتگی مکرر شانه می‌کند.

حرکت چرخشی خارجی در حالت خوابیده به پشت

به پشت دراز بکشید و بازوی دست آسیب‌دیده را با زاویه ۹۰ درجه خم کنید. در این حالت از یک یا عصای بلند استفاده نموده و آن را در دو دست خود نگه دارید. با نوع حرکت‌دادن عصای چوب باعث شوید که چرخش بازوی آسیب‌دیده به سمت خارج انجام شود. وضعیت را به مدت ۱۰ ثانیه نگه دارید و پس از استراحت دوباره آن را تکرار کنید.

حرکت چرخش به داخل در پشت کمر

روی یک صندلی بنشینید یا حالت ایستاده به خود بگیرید. دستی که آسیب‌دیده است را به پشت کمر و نزدیک محل خط کمربند بگذارید. دست دیگر را بیاورید و به دست آسیب‌دیده کمک کنید تا بالا بیاید و به سمت تیغه شانه حرکت کند. در این وضعیت به مدت ۱۰ ثانیه باقی بمانید و پس از استراحت دوباره این حرکت را انجام دهید.

حرکت کششی دست در ناحیه پشت سر

به‌صورت طاق‌باز دراز بکشید. دست‌هایتان را در هم قفل نموده و پشت سر خود به‌گونه‌ای قرار دهید که آرنج‌ها در مقابل بدن شما قرار گیرد. با حرکتی آرام و ملایم آرنج‌ها را به سمت پهلو و پایین بیاورید تا شانه‌ها در حالت کشیدگی قرار گیرند. در این حالت به مدت ۱۰ ثانیه بمانید و پس از استراحت تمرین را مجدد شروع کنید.

حرکت کششی ضربدری سینه به‌صورت طاق‌باز

به‌صورت طاق‌باز دراز بکشید و آرنج دستی که آسیب‌دیده است را با دست مقابل بگیرید. با حرکتی آرام آرنج را به سمت شانه مقابل بکشید. در این وضعیت به مدت ۱۰ ثانیه باقی مانده و پس از استراحت مجدد انجام دهید.

حرکت کششی سُر دادن بدن روی دیوار

در مقابل یک دیوار قرار بگیرید و هر دو دستتان را روی دیوار قرار دهید. دست‌ها و بازوان خود را به سمت ناحیه بالاتر از سر متمایل کنید و بکشید. زمانی که دست و بازو را به سمت بالا سُر می‌دهید بدن شما به دیوار نزدیک خواهد شد. این حالت را به مدت ۱۰ ثانیه حفظ نموده و بازوی خود را با فشار‌دادن دست به سمت دیوار ‌و کشیدن آن بر روی دیوار به ملایمت و آرامی به سمت پایین بیاورید.

حرکت خم‌کردن به جلو در حالت ایستاده

در‌حالی‌که دست‌هایتان را جمع کرده‌اید و انگشت شست رو‌به‌رو قرار گرفته است، مقابل یک آینه قرار بگیرید. دست‌ها را رو به سمت بالا حرکت دهید و آرنج را صاف نمایید. دقت کنید که بالابردن بازو با کمک شانه باشد نه حرکت‌دادن تیغه‌ها. این حرکت را ۱۰ بار تا زاویه ۹۰ درجه تکرار کنید. اگر می‌توانید این حرکت را بدون بالابردن تیغه‌های شانه به انجام برسانید، ۱۰ بار دستتان را به‌طور کامل بالای سر ببرید.

با انجام حرکات ورزشی و توانبخشی و مشورت با پزشک متخصص می‌توانید در تسکین و رفع این عارضه قدم‌های مثبتی بردارید. انجام حرکات ورزشی برای درمان دررفتگی مکرر شانه کمک بسیاری به خیلی از افراد مبتلا به این عارضه کرده است و آثار مثبت آن توسط بسیاری از بیماران به اطلاع رسیده است.

با مراجعه به دکتر فرشید راعی متخصص ارتوپد در تهران و مشورت با وی مفاصل سالم‌تری داشته باشید.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *