Search
Close this search box.
کمربند طبی

کمربند طبی چیست؟

کمربند طبی

همان‌طور که می‌دانید در ناحیه کمر چندین مهره استخوانی وجود دارد که به حرکت ما کمک می‌کنند. ناحیه کمر بسیار حساس بوده و با کوچک‌ترین عارضه‌ای می‌تواند دچار مشکلات فراوان شود. به همین علت محافظت از ناحیه کمر بسیار حائز اهمیت می‌باشد. امروزه از وسایل مختلفی به‌منظور مراقبت و بهبود دردهای ناحیه کمر استفاده می‌شود. یکی از این وسیله‌ها کمربندهای طبی می‌باشند.

 این نوع کمربند از جنس پلاستیک ساخته شده و بسیار نرم هستند. کمربندهای طبی کمر را پشتیبانی نموده و از بروز هرگونه آسیبی در این ناحیه جلوگیری می‌کنند. این کمربندها معمولاً توسط متخصصان ارتوپدی برای برخی بیماران خاص تجویز می‌شوند. گاها در تولید این نوع کمربند به‌جای پلاستیک از فلز نیز استفاده می‌شود‌.

به این علت که وجود فلز در ساختار کمربندهای طبی، نمی‌گذارد آن‌ها به‌راحتی خم شوند. کمربند طبی در دو نوع سفارشی و پیش ساخته در بازار موجود می‌باشد. اگر بیماران شرایط خاصی داشته باشند پزشک توصیه می‌کند که از کمربندهای سفارشی استفاده کنند. چون این کمربندها بر اساس آناتومی بدن هر فرد، مخصوص او ساخته می‌شوند و مناسب‌ترین گزینه هستند.

 اما اگر بیمار شرایط خطرناک یا خاصی نداشته باشد، می‌تواند از کمربندهای پیش ساخته نیز استفاده نماید. استفاده از این کمربندها ممکن است در روزهای اول برای بیماران بسیار دشوار باشد؛ اما خیلی سریع‌تر از چیزی که فکر کنید، می‌توان به این نوع کمربند عادت نمود و استفاده آن به جزئی از روال روزمره تبدیل می‌گردد.

قیمت کمربند طبی نیز معمولاً بر اساس نوع و جنس آن می‌تواند متغیر باشد. این نوع کمربند باید هرروز حتی در خانه هم مورد استفاده قرار گیرند. کمربندهای طبی دارای چندین بند بوده که می‌توان با کشیدن آن‌ها سایزشان را تنظیم نمود. اگر بندها یا قطعات کمربند پاره شوند و از بین بروند، ممکن است نیاز به خرید کمربند جدید باشد.

کمربندهای طبی می‌بایست هرروز تمیز شوند. برای این کار می‌توان از اسپری الکل استفاده کرد. همچنین اگر با استفاده‌ از آن‌ها در ناحیه پوست خود دچار خارش شدید، به هیچ عنوان پوست را نخارانید. بهتر است در این مورد با متخصص ارتوپد خود مشورت نمایید.

مهم‌ترین مزایای استفاده از کمربند طبی

کمربندهای طبی کاربردهای گوناگونی دارند و می‌توان کاربرد آن‌ها را به‌عنوان مزایایشان نیز به‌حساب آورد. به این علت که استفاده از این نوع کمربند مزایای فراوانی برای بیماران به همراه خواهد داشت. به همین دلیل است که پزشکان معمولاً استفاده از این نوع کمربند را بسیار مفید می‌دانند‌. در زیر مهم‌ترین مزایای استفاده از ‌کمربندهای طبی را نام‌برده‌ایم:

  • حمایت از ستون فقرات

اولین و مهم‌ترین کاربرد یا مزیت کمربندهای طبی، حمایت از ستون فقرات می‌باشد. این کمربندها بالا تنه را در وضعیت ثابتی قرار می‌دهند تا از ایجاد فشار بر روی کمر جلوگیری شود. به این ترتیب عضلات کمر حمایت خواهند شد. این کار از بروز هرگونه آسیبی به مهره‌های کمر جلوگیری می‌کند.

  • بهبود درد و بیماری در ناحیه کمر

کمربند طبی علاوه بر اینکه از بروز عارضه در ناحیه کمر جلوگیری می‌کند، می‌تواند برخی بیماری‌های این قسمت از بدن را نیز بهبود بخشد. اگر کمر به دلیل وجود هر عارضه‌ای دچار آسیب شود، باید دامنه حرکتی آن را کاهش داد. چون با کاهش تحرک کمر و استراحت دادن به آن، بهبودی سریع‌تر حاصل می‌شود. کمربندهای طبی از تحرک کمر جلوگیری نموده و آن ‌را در حالت ثابت نگه می‌دارند.

  • اصلاح فرم و وضعیت کمر

گاهی ما بدون اینکه مطلع باشیم، کمر را در حالتی قرار می‌دهیم که ممکن است دچار آسیب شود. اگر در حین خوابیدن، کار کردن کمر وضعیت درستی نداشته باشد، قطعاً دچار آسیب خواهد شد؛ اما کمربند طبی به کمر فرم می‌دهد و کمک می‌کند تا در وضعیت صحیحی قرار گیرد.

شایع‌ترین عوارض بستن کمربند طبی

بستن کمربندهای طبی می‌تواند برخی معایب را نیز به همراه داشته باشد. به همین علت برخی از افراد با استفاده از این کمربندها دچار برخی عوارض خواهند شد. البته این عوارض تنها در صورتی مشاهده می‌شوند که از کمربند نامناسبی استفاده شود یا کمربند مورد نظر به شیوه صحیح و اصولی بسته نشده باشد. شایع‌ترین عوارض ناشی از بستن کمربندهای طبی، شامل موارد زیر می‌شوند:

  • تحریک و آسیب دیدگی پوست

اگر از کمربندهای طبی بسیار تنگ که تنها در یک سایز خاص موجود هستند استفاده شود، امکان تحریک و آسیب دیدگی پوست وجود دارد. در این صورت پوست معمولاً بسیار حساس شده و دچار خارش شدید می‌شود.

  • تحلیل عضله

وقتی از کمربند طبی استفاده می‌کنید ممکن است رشد عضله محدود شود. به همین علت این نوع کمربند می‌توانند موجب تحلیل رفتن عضله نیز بشوند.

  • ایجاد فشار بر روی عضلات دیگر

کمربندهای طبی فشار ایجاد شده بر روی کمر را کاهش داده و فشار را به عضلات دیگر منتقل می‌کنند. در نتیجه امکان آسیب دیدگی عضلات دیگر افزایش می‌یابد.

  • مشکلات گوارشی

دیگر عوارض استفاده از کمربندهای طبی مشکلات گوارشی می‌باشد. این کمربندها ناحیه شکم را جمع نموده و به شکم فشار زیادی دارد می‌کنند. به همین علت می‌توانند موجب بروز مشکلات گوارشی شوند و درنتیجه هضم غذا برای بیمار دشوار می‌شود.

  • فشارخون

فشارخون نیز دیگر عارضه‌ای است که می‌تواند در اثر استفاده از کمربند طبی ایجاد گردد. چون وقتی به عضلات دیگر فشار وارد شود، ضربان قلب کاهش یافته و فشار خون بالا می‌رود.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *