دکتر فرشید راعی
Search
Close this search box.
درد مزمن شانه چیست؟

درد مزمن شانه چیست؟

درد مزمن شانه چیست؟

درد مزمن شانه چیست؟

شانه متشکل از مفاصل، تاندون‌ها و ماهیچه‌ها می‌باشد. شانه باعث می‌شود تا دست در دامنه‌ی وسیعی حرکت کند. برخی افراد ممکن است در هنگام فعالیت با دست، یا به طور مداوم دردی را در شانه‌‌ی خود احساس کنند که نیاز به تشخیص و درمان داشته باشد.

دردهای شانه می‌تواند شامل شکستگی، در رفتگی و درد مزمن شانه باشد. برخی دردها می‌توانند به مرور بهبود یابند، مانند شکستگی و در رفتگی که معمولا پس از وارد شدن ضربه به شانه به وجود می‌آیند و پس از تشخیص و درمان و به مرور زمان رو به بهبودی می‌گذارند. اما، برخی دردها می‌توانند طولانی مدت باشند که درد مزمن شانه نامیده می‌شوند و ذاتا بلند مدت می‌باشند.

درد مزمن شانه و به طور کلی دردهای مزمن، به دردی گفته می‌شود که بیش از ۶ ماه طول بکشد و هویت علت آن مشخص باشد. دردهای مزمن عملکرد بیمار را به شدت کاهش داده و بیمار را در انجام کارهای روزانه با مشکل مواجه می‌سازد. در این مقاله می‌خواهیم شما را با دردهای شانه و به ویژه درد مزمن شانه آشنا کنیم، پس با ما همراه شوید.

علت درد شانه

همان‌طور که گفتیم درد شانه می‌تواند ناشی از شکستگی، در رفتگی و دیگر بیماری‌های شانه باشد. شکستگی و در رفتگی شانه شامل در رفتگی قدامی در شانه، شکستگی و در رفتگی در مفصل شانه و در رفتگی پی در پی مفصل شانه می‌باشد. در میان در رفتگی‌های مفصلی در انسان، در رفتگی شانه شیوع بیشتری دارد. به طور معمول، در رفتگی شانه از نوع قدامی می‌باشد، ولی در رفتگی خلفی کمتر اتفاق می‌افتد.

انواع درد در ناحیه کتف و شانه

یک شانه‌ی سالم دارای گردی طبیعی می‌باشد که هنگام در رفتگی این گردی از بین رفته و انتهای شانه تیز می‌شود. در هنگام در رفتگی شانه، حرکات شانه محدود و دردناک می‌شود، در چرخش بازو محدودیت ایجاد می‌شود و بیمار در فعالیت‌های روزانه دچار مشکل می‌شود. پزشک می‌تواند در رفتگی را با استفاده از عکس رادیولوژی تشخیص دهد و به درمان بپردازد.

چنان‌ چه بیمار دچار آسیب عصبی شود، قسمت بیرونی شانه بی‌حس می‌شود. اگر در رفتگی شانه با شکستگی برجستگی بزرگ استخوان بازو همراه باشد، می‌توان به راحتی و با روش بسته آن را جا انداخت. پس از جا انداختن قسمت در رفته، پزشک معالج با ثابت کردن شانه به بهبودی بیمار سرعت می‌بخشد.

در رفتگی مکرر مفصل شانه در افراد جوان بیشتر شایع است. درمان در رفتگی مکرر مفصل شانه بدون جراحی تقریبا بی‌فایده است و برای درمان نیاز به عمل جراحی است که این عمل یا به صورت باز یا با روش آرتروسکوپی صورت می‌پذیرد. همان طور که می‌دانید، در فتگی‌ها و شکستگی‌هایی که ذکر شد از نوع مزمن نمی‌باشد. زیرا، به طور ناگهانی و با یک ضربه یا آسیب به وجود می‌آید و بعد از درمان روند بهبودی را طی می‌کند.

در رفتگی و شکستگی مانند درد مزمن شانه فعالیت‌های روزانه‌ی بیمار را مختل می‌کند ولی، درد مزمن شانه طولانی مدت بوده و کاملا متفاوت با در رفتگی و شکستگی است.

دیگر بیماری‌های شانه

یکی از بیماری‌های شانه، تورم تاندون عضله دو سر بازو است. محل قرارگیری تاندون سر بزرگ عضله‌ی دو سر، درون ناودان دو سر استخوان بازو می‌باشد. درد و تورم ایجاد شده در این تاندون می‌تواند ناشی از فعالیت‌های شدید باشد. رنج سنی این بیماری حدود ۳۰ تا ۴۰ سال می‌باشد.

چرخش ساعد به بیرون می‌تواند بیماری تورم تاندون عضله دو سر بازو را تشدید کند. افرادی که دچار این بیماری می‌شوند به صورت غیرجراحی تحت درمان قرار می‌گیرند. تورم تاندون عضله‌ی دو سر بازو یکی از انواع درد مزمن شانه می‌باشد. پارگی تاندون عضله‌ی دو سر، یکی از انواع درد مزمن شانه می‌باشد.

پارگی تاندون عضله‌ی دو سر، یکی دیگر از انواع درد مزمن شانه است که در افراد ۵۰ تا ۶۰ سال شایع است. این پارگی می‌تواند در بخش بالایی در قسمت تاندونی و در بخش پایینی در قسمت تاندونی عضلانی ایجاد شود. با بالا رفتن سن، تخریب تاندون باعث ایجاد این پارگی می‌شود ولی، در افراد جوان بلند کردن جسم سنگین و انقباض ناگهانی، این عارضه را به وجود می‌آورد.

برجستگی در بالای بازو بر اثر پارگی در پایین و برجستگی در پایین بازو بر اثر پارگی در قسمت بالا و ظاهر شدن خونمردگی در بازو، بعد از گذشت یک یا دو روز از علایم این بیماری می‌باشد. یکی دیگر از انواع درد مزمن شانه آرتریت تخریبی مفصل میان ترقوه و کتف است.

درمان‌های خانگی درد شانه

مردان، ورزشکاران و افرادی که در معرض ضربه‌های مکرر به مفصل قرار دارند، بیشتر از بقیه مبتلا به این بیماری می‌شوند. حساس بودن مفصل باعث این بیماری می‌شود و باز کردن شانه بیش از ۹۰ درجه باعث درد در شانه می‌شود. عکس رادیولوژی افراد مبتلا به آرتریت تخریبی مفصل میان ترقوه و کتف نشان دهنده‌ی کاهش فضای مفصلی می‌‌باشد.

از دیگر انواع بیماری‌های شانه، آرتریت تخریبی مفصل شانه است که در افراد بالای ۵۰ سال شایع است. عکس رادیولوژی افراد مبتلا به آرتریت تخریبی مفصل شانه، نشان دهنده‌ی کم شدن فاصله‌ی مفصلی می‌باشد. در بیماری آرتریت روماتوئید شانه، مفصل شانه، ترقوه و کتف و یا بوس اطراف شانه درگیرند. در این بیماری حرکات چرخشی شانه محدود می‌شود و بیمار را در انجام این حرکات دچار مشکل می‌کند.

در بیماری سل مفصل شانه، تورم مفصلی و از بین رفتن شدید عضلات اتفاق می‌افتد و به دو نوع خشک (بدون وجود ترشحات چرکی) و نوع تر (دارای ترشحات درون مفصل) تقسیم می‌شود.

 رسوب کلسیم و ورم حاد کلاهک چرخاننده، شانه‌ی منجمد، سندروم گیر کردن تاندون‌های کلاهک چرخاننده، پارگی کلاهک چرخاننده، دردهای انتشاری شانه، سندروم شانه‌ای دستی، بورسیت، تاندونیت، پارگی تاندون، گیر افتادگی شانه، ناپایداری و آرتریت شانه از دیگر انواع بیماری‌های شانه می‌باشد که در این مقاله به بحث در مورد تعدادی از انواع درد مزمن شانه پرداختیم که برای هریک از این بیماری‌ها می‌توان با مراجعه به پزشک به تشخیص و درمان هریک از آن‌ها پرداخت.

معاینه و تشخیص درد شانه

در صورتی که متحمل درد می‌شوید، لازم است تا برای تشخیص و درمان به پزشک مراجعه کنید. پزشک بعد از بررسی سوابق پزشکی به معاینه‌ی بالینی می‌پردازد تا علت عارضه‌ی ایجاد شده را تشخیص دهد. آزمایشات لازم برای تشخیص درد شانه شامل عکس رادیولوژی، ام آر آی، سی تی اسکن، بررسی و مطالعات الکتریکی، آرتروگرافی و آرتروسکوپی می‌باشد. پزشک می‌تواند با انجام معاینات و آزمایشات لازم، علت درد ایجاد شده را بیابد و به درمان بپردازد.

سخن آخر

به طور کلی شانه از بخش‌هایی نظیر مفاصل، تاندون‌ها و ماهیچه‌ها تشکیل می‌شود. درد مزمن شانه و به طور کلی درد مزمن دردی است که بیش از ۶ ماه طول می‌کشد و دارای علتی مشخص است. درد شانه از شکستگی، در رفتگی و دیگر ببماری‌ها ناشی می‌شود.

 شکستگی، در رفتگی و بیماری‌هایی نظیر، تورم تاندون عضله‌ی دو سر بازو، پارگی تاندون عضله‌ی دو سر، آرتریت تخریبی مفصل میان ترقوه و کتف، آرتریت تخریبی مفصل شانه، آرتریت روماتوئید شانه، سل مفصل شانه، رسوب کلسیم و ورم حاد کلاهک چرخاننده، شانه منجمد، سندروم گیر کردن تاندون‌های کلاهک چرخاننده، پارگی کلاهک چرحاننده، دردهای انتشاری شانه، سندروم شانه‌ای دستی، بورسیت، تاندونیت، پارگی تاندون، گیر افتادگی شانه، ناپایداری، آرتریت شانه و شکستگی در شانه از انواع دردهای شانه می‌باشند.

پزشک معالج با بررسی علائم بیمار، نوع بیماری را تشخیص می‌دهد. پزشک می‌تواند با انجام معاینه و آزمایشات لازم به تشخیص بپردازد و با توجه به نوع ببماری به تجویز دارو و درمان بیمار بپردازد.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *