کلاب فوت یک بیماری مادرزادی میباشد. قبل از تولد نوزاد نیز میتوان این عارضه را تشخیص داد. در صورت عدمتشخیص قبل از تولد میتوان پس از تولد نوزاد بهطور کامل آن را مشاهده کرد.
با معاینه فیزیکی میتوان این عارضه را بهراحتی تشخیص داد. در این متن قصد داریم در رابطه با این بیماری، علائم آن و درمان شیوههای درمانی آن صحبت کنیم.
پاچنبری چیست؟
همانطور که گفته شد کلاب فوت عارضهای مادرزادی میباشد. نام دیگر این عارضه پاچنبری میباشد. در این عارضه چرخش مچ پا به داخل صورت میگیرد.
در بیماری پاچنبری رباطها و تاندونها بسیار سفت میباشند. در این حالت بافت های موجود در اطراف مچ پا باعث میشوند تا پا حالت غیرطبیعی داشته باشد.
درواقع پا به شکل چوب گلف درمیآید. پس از تشخیص این بیماری باید سریعتر درمان را شروع کرد. معمولاً تشخیص این عارضه توسط متخصص ارتوپد در تهران و بهترین متخصص آرتروسکوپی انجام میشود.
درمان بیماری ازگودشاتر برای ادامه ی مطلب کلیک کنید
علل و علائم کلاب فوت چیست؟
همانطور که گفته شد کلاب فوت یا پاچنبری زمانی ایجاد میشود که تاندونهای پا بهطور مادرزادی کوتاه باشند و استخوانها شکل غیرعادی و شبیه چوب گلف به خود بگیرند.
علت این بیماری تا حدودی ناشناخته است و اکثر پزشکان و متخصصین معتقد هستند که عوامل ژنتیکی اصلیترین نقش را در ایجاد این بیماری دارد.
علاوه بر عوامل ژنتیکی سایر موارد نیز در ایجاد این بیماری دخیل هستند و میتواند ابتلا به این بیماری را شدت بخشند. معمولاً مردان بیشتر از زنان به این عارضه دچار میشوند.
اگر مادر در دوران بارداری سیگار بکشد ممکن است احتمال اینکه نوزاد به پاچنبری مبتلا شود بیشتر است. در خانوادههایی که پاچنبری وجود دارد احتمال ابتلای نوزادان به این عارضه بیشتر است. آسیبهای نخاعی نیز میتوانند باعث ایجاد این عارضه شوند.
اما کلاب فوت علائمی نیز دارد. زمانی که نوزاد متولد میشود معمولاً چرخش مچ پا به داخل اتفاق میافتد. قوس پای نوزاد معمولاً برجسته است و حتی در مواردی پا به شکل وارونه دیده میشود. عضلات ساق پا به حد کافی رشد نمیکنند و بهراحتی میتوان مشاهده کرد که پاشنه پای آسیبدیده از پای دیگر کوتاهتر است.
آیا کلاب فوت درمان میشود؟
والدینی که نوزادان آنها با عارضه پاچنبری یا کلاب فوت متولد میشوند نگران این موضوع هستند که آیا این بیماری درمان میشود یا خیر؟
در پاسخ به این سوال باید گفت که بله درمان پاچنبری امکانپذیر است. پس از تولد نوزاد در صورت مشاهده شدن این عارضه در ابتدا با استفاده از گچ گیری پای نوزاد را در حالت عادی اصلاح میکنند.
بهترین زمان انجام گچ گیری از زمان تولد تا چهار هفتگی نوزاد میباشد. معمولاً پزشک پای نوزاد را گچ گیری میکند تا به حالت صحیح بازگردد. نوزادانی که کوتاهی تاندون آشیل دارند نیاز به جراحی خواهند داشت.
پس از عمل جراحی نیز نوزاد باید تا دو سال از بریس استفاده کنند. معمولاً بریس باعث میشود تا بیماری عود نکند. از روشهای دیگر میتوان کمک گرفت.
معمولاً از فیزیوتراپی برای درمان این عارضه میتوان استفاده کرد. حرکات کششی نیز یکی دیگر از مواردی هستند که به درمان پاچنبری کمک میکنند.
علت ایجاد صافی کف پا
علاوه بر کلاب فوت افراد میتوانند بهطور مادرزادی به عارضه صافی کف پا مبتلا شوند. مهمترین و شایعترین علت این عارضه مشکلات ژنتیکی است.
درواقع این بیماری بهطور مادرزادی از والدین به فرزندان منتقل میشود. ضعف قوس پا نیز یکی دیگر از علتهای آن میباشد. آسیبدیدگی زانو، آرتروز، ضربههای وارده به پا و بیماریهای عضلانی یا سیستم عصبی نیز میتواند باعث ایجاد صافی کف پا شوند.
افرادی که دچار صافی کف پا هستند در هنگام راه رفتن و حرکت کردن دردی را در ناحیه کف پا، ساق پا، زانو، لگن، کمر و پایین پا احساس میکنند. اکثر افراد به فکر درمان این عارضه هستند. در ادامه در رابطه با شیوههای درمانی آن صحبت کردهایم.
خار پاشنه چیست و چگونه ایجاد میشود ؟ برای مطالعه مقاله کلیک کنید
آیا درمان کف پای صاف امکانپذیر است؟
همانطور که گفته شد صافی کف پا یک بیماری مادرزادی است. درمان صافی کف پا نیز مانند کلاب فوت امکانپذیر است. زمانی که افراد متوجه میشوند که به این عارضه دچار هستند باید از کفشهای مخصوص استفاده کنند.
این کفشها باعث میشوند تا فرد دردی را احساس نکند. کفشهای طبی با قوس مناسب طراحیشدهاند و فشار واردشده به پا را کاهش میدهند. درصورتیکه فرد علائم شدیدتری داشته باشد باید بهطور کامل استراحت کند.
افرادی که به آرتروز یا سایر آسیبهای پا مبتلا هستند در مواردی باید عمل جراحی انجام دهند. همچنین افرادی که چاق هستند و اضافهوزن دارند باید برای کاهش علائم حتماً وزن خود را کاهش دهند.
در این مطلب در رابطه با عارضه صافی کف پا و همچنین کلاب فوت صحبت کردیم. همانطور که گفته شد این عارضهها بهصورت مادرزادی هستند و بهراحتی قابلدرمان میباشند.
برای درمان آنها درصورتیکه درمانهای دارویی یا سایر درمانهای سادهتر جواب ندهند، میتوان از عمل جراحی کمک گرفت.
نوزادانی که به عارضه پاچنبری مبتلا هستند با معالجه سریع میتوانند به وضعیت طبیعی خود برگردند. همچنین ممکن است نوزاد پس از عمل جراحی به استفاده از کفشهای مخصوص نیاز داشته باشد. با انجام مراقبتهای لازم بعد از عمل و همچنین رعایت توصیههای پزشک بهراحتی میتوان به حالت طبیعی بازگشت.
علت ورم پا در بیماران کلیوی برای مطالعه ی این مقاله اینجا را کلیک کنید