Search
Close this search box.
بیماری لنف ادم چیست؟

بیماری لنف ادم چیست؟

بیماری لنف ادم چیست؟

بیماری لنف ادم چیست؟

سیستم لنفاوی یکی از بخش‌های بسیار مهم در بدن انسان می‌باشد.‌ این سیستم به حفظ سلامت بدن بسیار کمک‌ می‌کند. لنفاوی مایعی سرشار از پروتئین را تولید می‌کند. این مایع درون بخش‌های مختلف بدن به گردش درمی‌آید. سپس تمامی ویروس‌ها، باکتری‌ها و مواد زائد بدن توسط این مایع جمع‌آوری می‌شوند. سپس این مواد مضر را درون گره‌های لنفاوی می‌برد، تا در این سیستم فیلتر شوند. سیستم لنفاوی تمامی باکتری‌ها و ویروس‌های گردآوری‌شده را، پس از فیلتر به‌طورکلی از بدن دفع می‌نماید.

 درنتیجه این فرایند موجب سلامت هرچه بیشتر بدن انسان شده، و از بروز طیف گسترده‌ای از بیماری‌ها جلوگیری می‌نماید. حال گاهی در گره‌ها و‌ سیستم لنفاوی انسان، انسداد ایجادشده و یا اختلالی بروز پیدا می‌کند. در این صورت ابتلا به بیماری لنف ادم اتفاق می‌افتد. در صورت ابتلا به این عارضه، مایع پروتئینی نمی‌تواند گردش مناسبی در بدن داشته باشد. درنتیجه در یک‌ نقطه گردش خود را متوقف ساخته و در همان قسمت تجمع می‌کند. تجمع این مایع موجب تورم فوق‌العاده شدید قسمت موردنظر خواهد شد. این مشکل معمولاً در ناحیه پاها و بازوها رخ می‌دهد. اما به‌هرحال احتمال بروز آن در سایر نقاط بدن نیز وجود دارد.

بیماری ام اس چیست؟

 اگر فردی مبتلابه بیماری لنف ادم شود، قطعاً ازنظر سلامتی نیز در وضعیت حادی قرار خواهد گرفت. چراکه بدن دیگر قادر به دفع ویروس‌ها نخواهد بود. درنتیجه با تجمع ویروس‌ها درون بافت بدن، احتمالاً فرد به بیماری‌های مختلفی دچار می‌گردد. لنف ادم می‌تواند ثانویه یا اولیه باشد. یعنی گاها‌ توسط سیستم لنفاوی ایجاد گردیده، یا اینکه در پی بروز بیماری‌های دیگر رخ می‌دهد.

اصلی‌ترین دلایل ابتلا به بیماری لنف ادم

عارضه لنف ادم به دلایل متعدد ممکن است رخ دهد. به همین دلیل هر فرد با توجه به شرایط جسمانی‌اش، به دلیل خاصی به این بیماری مبتلا می‌گردد. همچنین با توجه به علت بروز این عارضه، نحوه درمان نیز کاملاً متفاوت خواهد بود. در ادامه مهم‌ترین دلایل ابتلای افراد به این بیماری را ذکر نموده‌ایم:

عمل جراحی

گاهی پزشکان برای درمان یک بیماری خاص، طی یک جراحی سیستم لنفاوی را برداشت نموده و بافت آن را تغییر می‌دهند. به‌عنوان‌مثال در سرطان پستان، پزشک برای جلوگیری از پیشرفت بیماری با انجام یک جراحی، بخشی از گره‌های لنفاوی را برداشت نموده و خارج خواهد کرد. این کار موجب آسیب‌دیدگی و بروز اختلال در سیستم لنفاوی می‌شود. درنتیجه همین مسئله علت ابتلای افراد به بیماری لنف ادم خواهد بود.

رادیوتراپی

رادیوتراپی یک آزمایش خاص بوده، که معمولاً برای افراد مبتلابه بیماری سرطان تجویز می‌شود. در اثر رادیوتراپی اشعه‌هایی که به بدن تابانده می‌شوند، ممکن است سیستم لنفاوی دچار اسکار یا التهاب شود. درنتیجه همین مسئله گره‌های لنفاوی را مسدود ساخته، و مایع پروتئینی امکان گردش در بدن را نخواهد داشت، و نمی‌تواند دوباره به سیستم بازگردد.

سرطان

دیگر دلیل ابتلای افراد به بیماری لنف ادم سرطان می‌باشد. سرطان به رشد غیرطبیعی سلول‌های بدن در نقطه‌ای خاص گفته می‌شود، و جز بیماری‌های کشنده محسوب می‌گردد. سرطان موجب بروز تومور و تشکیل توده دریکی از بخش‌های سیستم لنفاوی خواهد شد. درنتیجه گره‌های لنفاوی کاملاً مسدود خواهند شد، و همین جریان ماده لنف را متوقف خواهد کرد.

عفونت

از دیگر دلایل بروز بیماری لنف ادم می‌توان‌ به عفونت اشاره نمود. اگر در سیستم لنفاوی عفونت ایجاد شود، قطعاً بدن در شرایط بسیار خطرناکی قرار خواهد گرفت. چراکه ممکن است این عارضه به بخش‌های دیگر بدن نیز سرایت کند. اما تشکیل عفونت بازهم موجب انسداد مجاری لنفاوی خواهد شد.

درمان قطعی بیماری لنف ادم به روش‌های نوین

لنف ادم شاید در نگاه اول بیماری بسیار پیچیده و غیرقابل درمانی به نظر برسد. اما به‌هیچ‌عنوان این‌طور نبوده، و امروزه با بهره‌گیری از برخی روش‌ها و تکنیک‌های نوین پزشکی، می‌توان این عارضه را تا حد زیادی بهبود بخشید.

به همین علت افراد تنها در صورت مشاهده کوچک‌ترین علائم بروز این بیماری، باید برای درمان به پزشک مراجعه نمایند. چراکه اگر درمان به‌سرعت انجام نشود، ممکن است این عارضه پیشرفت کرده و شدیدتر شود. در ادامه به بهترین روش‌های درمان بیماری لنف ادم اشاره نموده‌ایم:

لباس‌های فشرده‌سازی

برخی لباس‌های خاص وجود دارند، که می‌توانند به جریان بخشیدن مایع لنف در بدن کمک‌‌ کنند. پزشک این لباس‌ها را با دستگاهی خاص به دور ناحیه موردنظر می‌پیچد. حال ازآنجایی‌که این لباس‌ها فشار زیادی به قسمت مدنظر وارد می‌کنند، می‌توانند تورم را کاهش داده و‌ مایع تجمع یافته را فورا تخلیه کنند.

ورزش

دیگر روش بهبود این عارضه انجام برخی تمرینات ورزشی می‌باشد. گروهی از تمرینات اگر به شکل اصولی انجام گیرند، مایع لنف را روان‌تر نموده و موجب حرکت آن خواهند شد. علاوه بر این انجام این تمرینات باعث توان‌بخشی هرچه بیشتر به ماهیچه‌های بافت موردنظر خواهد شد.

پیشگیری از صدمات ورزشی زانو با تمرینات اصلاحی

ماساژ

ماساژ نیز اگر توسط افراد متخصص انجام گیرد، می‌تواند در بهبود بیماری لنف ادم بسیار اثرگذار باشد. چراکه با ماساژ دادن اصولی، قطعاً مایع پروتئینی بسیار روان‌تر می‌شود، و به‌مرور به حرکت درمی‌آید.

عمل جراحی

جراحی آخرین روشی است که پزشکان برای درمان این عارضه پیشنهاد می‌کنند. اگر لنف ادم در حالت حاد رخ دهد، و بدن‌ بیمار را در وضعیت خطرناکی قرار دهد، قطعاً جراحی گزینه مناسب‌تری خواهد بود. طی این عمل پزشک مایع تجمع یافته را فورا تخلیه نموده، و مشکل پیش‌آمده را برطرف خواهد کرد‌.

 

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *