فواید پیاده روی
همانطور که میدانید پیاده روی یکی از مفیدترین ورزشهای هوازی و سبک میباشد. این ورزش میتواند برای تمامی بیماران مفید باشد و انجام آن نیز خیلی دشوار نیست. به همین علت پزشکان معمولا توصیه میکنند همه افراد حداقل سی دقیقه در طول روز پیاده روی داشته باشند. پیاده روی به مرور زمان موجب کاهش وزن گردیده و می تواند در سلامت جسمانی انسان بسیار تاثیر داشته باشد. اما انجام این ورزش سبک گاها برای برخی افراد دشوار است. به این علت که بعضی از افراد در حین پیاده روی دچار درد ناحیه ساق پا میشوند و نمیتوانند این ورزش را به صورت مستمر انجام دهند. درد ساق پا در حین پیاده روی، دلایل مختلفی دارد.
در زیر به شایع ترین علتهای آن اشاره نمودهایم:
آرتروز
آرتروز یکی از مهمترین دلایل بروز درد در ناحیه ساق پا در حین پیاده روی میباشد. به این علت که وقتی بیمار دچار آرتروز باشد، در حین راه رفتن احساس میکند که استخوان هایش بر روی هم ساییده میشوند. در نتیجه درد شدیدی را در ناحیه ساق پا احساس خواهد نمود و نمیتواند به پیاده روی ادامه دهد.
تنگی عروق پا
تنگی عروق پا نیز میتواند از مهمترین علت های درد ناحیه ساق پا باشد، که در حین پیاده روی شدیدتر می شود. گاهی در حین پیاده روی رگ های ناحیه ساق پا دچار تنگی و گرفتگی می شوند. در نتیجه نمی توانند خونرسانی به پا را انجام دهند و در ناحیه ساق، درد احساس میشود. این مشکل زمانی رخ میدهد که، فرد به یکباره پیاده روی زیادی داشته و بدن خود را برای ورزش گرم ننموده باشد.
پارگی تاندون آشیل
آشیل بزرگترین تاندون در بدن انسان میباشد، که در قسمت پایین ساق و پشت پا قرار گرفته است. در صورتی که پا به صورت ناگهانی پیچ بخورد یا آسیبی ببینند، ممکن است این تاندون پاره شود. در صورت پاره شده این تاندون نیز در حین پیاده روی درد ساق پا احساس میگردد.
لخته شدن خون
لخته شدن خون زمانی رخ میدهد که پلاکتهای خون به یکدیگر چسبیده باشند. در این صورت لخته شدن خون موجب گرفتگی عضلات ساق پا می شود و در حین پیاده روی در این ناحیه درد ایجاد میکند. این عارضه در افراد سیگاری و اشخاصی که وزن بالایی دارند بیش از سایرین رخ میدهد.
روش های بهبود درد ساق پا حین پیاده روی
درد ناحیه ساق پا در حین پیاده روی میتواند بسیار آزاردهنده باشد. به همین علت افراد را از انجام این ورزش باز میدارد، و موجب میشود که حرکت نداشته باشند. اما روشهای زیادی برای درمان این درد وجود دارد.
در زیر این روشها را نام بردهایم:
قراردادن پا در آب گرم
آب گرم یک تسکین دهنده عالی برای رفع درد ناحیه ساق پا می باشد. وقتی پای خود را درون آب گرم قرار میدهید، گرفتگی عضلات آن کاهش مییابند. در نتیجه درد تاحد زیادی از بین میرود.
ماساژ
ماساژ ساق پا نیز میتواند درد حین پیاده روی را برطرف سازد. شما میتوانید با روغنهای مفید ناحیه ساق پا را به مدت بیست دقیقه ماساژ دهید. این کار باعث میشود که جریان خون در عضلات ساق پا افزایش یافته و درد به طور کلی برطرف شود.
استفاده از کمپرس یخ
استفاده از کمپرس یخ نیز، میتواند تا حد زیادی در رفع التهاب و درد ساق پا موثر باشد. در این روش میبایست یک تکه یخ را درون فریزر قرار داده و سپس داخل یک حوله قرار دهید. حال آن حوله را در بازههای زمانی مختلف، حدود ۱۵ الی ۲۰دقیقه بر روی ساق پای خود قرار دهید.
استفاده از دارو
استفاده از دارو نیز از جمله روشهای بهبود درد ناحیه ساق پا، در حین پیاده روی است. برخی داروها مانند استامینوفن میتوانند درد ساق پا را سریعا برطرف نمایند. اما این داروها باید حتما توسط پزشک تجویز شوند و مصرف خودسرانه آنها توصیه نمیشود.
نکته: اگر درد ناحیه ساق پا که ناشی از پیاده روی است، بیش از سه روز ادامه داشته و با کبودی و تورم همراه باشد میتواند نشانگر بروز مشکل جدی باشد. در این صورت باید حتما به پزشک مراجعه نمایید.
چگونه از درد ساق پا حین پیاده روی پیشگیری کنیم؟
درد ناحیه ساق پا در حین پیاده روی میتواند در همه افراد رخ دهد. این درد در نوجوانان ورزشکار و افراد سالخورده شایعتر است. به همین علت میبایست تا حد امکان از بروز آن پیشگیری نمود. برای پیشگیری نمودن از درد در ساق پا، روشهای متعددی وجود دارند.
در ادامه به چند شیوه پیشگیری از درد قسمت ساق پا حین پیاده روی اشاره نمودهایم:
گرم نمودن بدن قبل پیاده روی
حتی ورزشکارهای فوق حرفهای نیز قبل از شروع ورزش بدن خود را گرم میکنند. برای مثال اکثر فوتبالیستها برای اینکه بتوانند ساعتها در زمین فوتبال بدوند، دقایقی را به گرم نمودن بدن اختصاص میدهند. این امر از بروز درد حین پیاده روی جلوگیری میکند. به این علت که این کار بدن را برای پیاده روی آماده میکند.
دارا بودن برنامه منظم پیاده روی
دارا بودن برنامه منظم نیز یکی از روشهای جلوگیری از بروز درد ساق پا حین پیاده روی میباشد. شما می بایست طبق یک برنامه منظم پیاده روی کنید و پس از گذشت مدتی تایم پیاده روی خود را افزایش دهید. اینگونه بدن کم کم برای پیاده روی آماده میشود و طبق برنامه پیش خواهید رفت. اما اگر بدون توجه به برنامه، به یکباره پیاده روی زیادی در طول روز داشته باشید، دچار درد در قسمت ساق پا خواهید شد.
نوشیدن مایعات
نوشیدن مایعات موجب میشود که از گرفتگی رگ ها جلوگیری شود و گردش خون در بدن افزایش یابد. در نتیجه این کار از گرفتگی عضلات و در نتیجه درد قسمت ساق پا در هنگام پیاده روی جلوگیری خواهد کرد. پس سعی کنید در طول روز حدود هشت لیوان آب بنوشید.
درصورتی که هیچ کدام از موارد گفته شده در بالا موثر واقع نشده پیشنهاد میکنیم که به یک ارتوپد در تهران مراجعه کنید تا بتواند به صورت تخصصی مشکلات شما را درمان کند.
دکتر راعی به عنوان بهترین پزشک ارتوپد در تهران میتواند از طریق روشهای نوین درمانی مانند آرتروسکوپی، به درمان بیماریهایتان بپردازد.