Search
Close this search box.
درد مچ دست

درمان خانگی درد مچ دست

درد مچ دست

مهم‌ترین دلایل بروز درد مچ دست

مچ دست یکی از مهم‌ترین بخش‌های بدن‌ بوده که از چند رباط و غضروف کوچک‌ تشکیل گردیده است. مچ پنجه و انگشتان دست را به بازو وصل می‌کند. به همین دلیل کاربردهای زیادی داشته، و ‌اگر دچار آسیب شود، مشکلات زیادی را به وجود می‌آورد. ما حتی برای نوشتن یک پیام متنی کوتاه نیز، به این قسمت‌ نیاز پیدا می‌کنیم.

پس نقش مهم مچ دست در بدن را، به‌هیچ‌عنوان‌ نمی‌توان‌ نادیده گرفت. این بخش از بدن نیز به علت‌های مختلفی ممکن است، دچار درد شود. درد قسمت مچ دست معمولاً شدید نیست، و پس از مدتی بهبود می‌یابد. بروز درد در این ناحیه می‌تواند به علت‌های مختلفی رخ دهد. لذا قبل از مراجعه به دکتر ارتوپد در تهران موارد زیر را بررسی نمایید.

در زیر مهم‌ترین علت‌های درد مچ دست را نام برده‌ایم:

  • آرتروز

این‌ عارضه بسیار نادر است و معمولاً در کسانی رخ می‌دهد که در گذشته مچ دستشان دچار جراحت شده است. در این عارضه غضروف مفصل مچ دست از بین می‌رود و ساییدگی استخوان‌های مفصل این ناحیه به یکدیگر، موجب بروز آرتروز می‌شود.

  • آسیب دیدگی

اگر در حین ورزش یا هر حرکت خاصی به مچ دست آسیب یا ضربه مستقیمی وارد شود، این ناحیه دچار التهاب خواهد شد. در این صورت فرد در ناحیه مچ دست خود درد شدیدی را احساس خواهد کرد که با تورم همراه است.

  • انجام حرکات‌ تکراری

انجام حرکات تکراری در ورزش‌هایی مثل بسکتبال، یا اموری مثل تایپ و نویسندگی، نیز که به‌صورت مداوم انجام شوند، می‌توانند از علت‌های بروز درد در این ناحیه به شمار روند.

  • بیماری‌های مختلف

برخی بیماری‌ها نیز موجب بروز درد مچ دست می‌شوند. مثلاً تومورها یا تنگی کانال مچ دست از جمله عارضه‌هایی هستند که می‌توانند درد شدیدی را در این ناحیه ایجاد کنند.

برای بررسی “درمان خانگی ورم زانو چگونه است؟” کلیک کنید.

بهترین درمان‌های خانگی درد مچ دست

اگر درد مچ دست شدید نباشد، نیاز به جراحی یا انجام عمل‌های تهاجمی نخواهد بود.‌ بلکه با انجام برخی درمان‌های خانگی نیز می‌توان درد این ناحیه را کاهش داد. در زیر بهترین درمان‌های خانگی درد مچ دست را نام برده‌ایم:

  • استفاده از کمپرس سرد

استفاده از کمپرس سرد می‌تواند به بهبود التهاب مچ دست کمک نموده و درنتیجه درد در این ناحیه را تا حد زیادی بهبود بخشد.‌ اگر دچار درد در ناحیه مچ دست شده‌اید، یک‌ تکه یخ را درون پلاستیک قرار داده و بروی قسمت آسیب دیده قرار دهید. پس از بیست دقیقه می‌توانید کمپرس یخ را بردارید. شما می‌بایست این کار را چندین مرتبه در طول روز انجام دهید.

  • استفاده از مچ بند

از دیگر درمان‌های خانگی درد مچ دست می‌توان به استفاده از مچ بند اشاره نمود‌. اگر از مچ بند استفاده کنید، نقطه بروز درد گرم‌ شده و استخوان‌ مچ نیز در حالت ثابت و بدون‌ حرکتی قرار می‌گیرد. این کار موجب درمان هرچه سریع‌تر این ناحیه خواهد گردید.

  • استفاده از داروهای گیاهی

یکی از مؤثرترین روش‌های درمان درد در قسمت مچ دست، استفاده از داروهای گیاهی می‌باشد. داروهای گیاهی زیادی وجود داشته که ضد التهاب بوده و دارای خواص آرامش بخشی می‌باشند. گیاهان بابونه، آرنیکا، پنجه شیطان، زنجبیل بهترین داروهای گیاهی برای درمان این عارضه به شمار می‌روند.

  • استراحت

در صورت بروز درد مچ دست می‌بایست چند روزی به دست خود استراحت دهید. این کار باعث می‌شود که درد تسکین یافته و با عدم حرکت دست، مفصل آسیب دیده سریع‌تر درمان می‌شود.

  • استفاده از داروها

برخی داروهای ضد درد وجود دارند که می‌توانید از آن‌ها جهت بهبود این‌ عارضه استفاده کنید. به این علت که برخی مسکن‌ها می‌توانند فوراً درد ناشی از این عارضه را بهبود بخشند.

  • ماساژ

ماساژ دادن مچ دست در صورتی که به شکل آرام و اصولی انجام گیرد، می‌تواند باعث بهبود این عارضه شود. برای درمان درد در ناحیه مچ دست می‌بایست با روغن‌های مفید، مچ دست را به‌آرامی حدود سی دقیقه ماساژ دهید.

نحوه تشخیص علت بروز درد مچ دست

بروز درد در ناحیه مچ دست می‌تواند علت‌های مختلفی داشته باشد که در بالا به چند مورد اشاره نموده‌ایم. پزشکان برای تشخیص علت این عارضه از روش‌های مختلفی استفاده می‌کنند‌. برای مثال پزشک معمولاً با معاینه فیزیکی نیز علت درد را تشخیص خواهد داد.

اما گاهی ممکن است تشخیص علت بروز درد در ناحیه مچ دست به سادگی امکان‌پذیر نباشد. در این صورت از عکس‌برداری به روش آم آر آی، اشعه ایکس برای تشخیص استفاده می‌شود. پزشک با مشاهده این تصاویر می‌تواند علت بروز درد مچ دست را تشخیص دهد‌.

چه زمانی بروز درد مچ دست خطرناک است؟

معمولاً بروز درد در ناحیه مچ‌ دست خطرناک نیست و این احتمال وجود دارد که خود به خود برطرف شود؛ اما‌ گاهی این عارضه خطرناک شده و باید سریعاً به پزشک رجوع نمود تا درمان آغاز شود.

اگر درد در ناحیه مچ دست بیش از اندازه شدید باشد و با مصرف مسکن و انجام درمان‌های خانگی نیز بهبود نیابد نشانگر یک مشکل جدی بوده و ممکن است خطرناک باشد. اگر درد در این ناحیه در حال شدیدتر شدن بوده و‌ پس از گذشت چند روز برطرف نشد، می‌بایست حتماً به پزشک مراجعه‌ نمایید تا علت را برسی کند.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *