دکتر فرشید راعی
Search
Close this search box.
اصلاح انحراف زانو با جراحی استئوتومی

اصلاح انحراف زانو با جراحی استئوتومی

اصلاح انحراف زانو با جراحی استئوتومی

انحراف زانو زمانی اتفاق می‌افتد که استخوان‌ها در یک راستا قرار نگیرند. با استفاده از عمل جراحی می‌توان این انحراف را اصلاح کرد.

 بیماری‌های مربوط به مفصل زانو می‌توانند، این عارضه را تشدید کنند. با استفاده از این عمل جراحی می‌توان استخوان را برید یا قسمتی از آن را برداشت.

 درواقع استخوان را در جهتی اصلاح می‌کنند که در یک راستا قرار گیرد. این عمل جراحی بسیار مهم است. اگر شما هم قصد انجام این عمل جراحی رادارید یا از این عارضه رنج می‌برید تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

علت پرانتزی بودن پا چیست؟

 یکی دیگر از مواردی که به‌عنوان انحراف زانو می‌توان در نظر گرفت پرانتزی بودن پا می‌باشد. افرادی که تازه متولدشده‌اند معمولاً  به دلیل رشد مفاصل پاهای پرانتزی دارند.

 

 اما در بزرگ‌سالان آرتروز می‌تواند باعث ایجاد پای پرانتزی شود. علت انحراف استخوان ساق پا می‌تواند چاقی و اضافه‌وزن، عفونت استخوان، تومور استخوانی، آسیب فیزیکی، راه رفتن زودرس کودک، بیماری‌هایی مثل پاژت استخوانی،  بیماری بلانت، دیسپلازی استخوانی، مسمومیت با سرب  و مسمومیت با فلوراید  باشد.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد درمان زانو ی پرانتزی این مقاله را مطالعه نمایید

جلوگیری از پرانتزی شدن پا

انحراف زانو و پرانتزی شدن پا باعث می‌شود تا پاکوتاه‌تر به نظر برسد. درواقع تأثیر پای پرانتزی در قد را می‌توان مشاهده کرد. همچنین قد افراد کوتاه‌تر به نظر می‌رسد.

معمولاً پس از عمل جراحی قد افراد  تا حدودی افزایش می‌یابد. این در حد ۲ تا ۳ سانتیمتر است.  برای اینکه بتوان از پرانتزی شدن زانو جلوگیری کرد باید در حین ایستادن و راه رفتن نکاتی را رعایت کرد.

زمانی که به‌طور عادی ایستاده‌اید پاهای خود را در کنار یکدیگر قرار دهید. در این حالت باید بین زانوها فاصله وجود داشته باشد. ورزش کردن نیز یکی از بهترین راه‌های پیشگیری از انحراف زانو و  پای پرانتزی است.

با استفاده از چه روش‌هایی می‌توان پای پرانتزی خفیف را درمان کرد؟

 انحراف زانو و پا پرانتزی شدن پا می‌تواند علل و عوامل مختلفی داشته باشد. در حالتی که پای پرانتزی خفیف است، می‌توان از روش‌های اصلاحی نیز استفاده کرد.

 انجام ورزش‌هایی که عضلات ران و ساق پا را تقویت می‌کنند و باعث می‌شوند تا این عارضه درمان شود. حرکات کششی، اصلاح راه رفتن و همچنین استفاده از کفش‌های مناسب از پرانتزی شدن بیش‌ازحد پا جلوگیری می‌کند.

همچنین افراد می‌توانند برای درمان سریع‌تر از چهارزانو نشستن خودداری کنند. استفاده از زانوبندهای طبی و ماساژ درمانی نیز بسیار کمک‌کننده است.

چه زمانی انجام عمل جراحی زانوی ضربدری صورت می‌گیرد؟

زمانی که فرد دچار انحراف زانو یا پای پرانتزی می‌شوند، برای تشخیص آن می‌توانند به بهترین متخصص آرتروسکوپی یا متخصص ارتوپد در تهران مراجعه کنند.

 بعد از تشخیص این عارضه توسط پزشک متخصص روش‌های درمانی صورت خواهد گرفت. همان‌طور که در متن بالا نیز اشاره شد در صورت خفیف بودن انحراف، اصلاح زانوی ضربدری بدون  جراحی صورت می‌گیرد.

 ممکن است  افرادی که از این عارضه رنج می‌برند از عمل جراحی ترس داشته باشند. افرادی که این عمل جراحی را انجام داده‌اند اکثراً از آن راضی هستند.

 با شنیدن تجربیات عمل پای پرانتزی می‌توان به این روش اصلاحی اعتماد کرد. درواقع این عمل زمانی صورت می‌گیرد انحراف زانو در اثر آرتروز یا مسائل ژنتیکی ایجادشده باشد.

 در افراد جوان این عمل جراحی نتیجه بسیار خوبی دارد و هدف از انجام آن ترمیم و اصلاح انحرافات موجود است. افرادی که به‌طور مادرزادی به این عارضه دچار هستند می‌توانند با عمل جراحی استئوتومی آن را درمان کنند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد درمان زانوی ضربدری اینجا را کلیک کنید

انجام جراحی استئوتومی برای درمان انحراف زانو

 برای درمان انحراف زانو جراحی استئوتومی انجام می‌شود. در این عمل جراحی استخوان درشت‌نی به قسمت‌هایی تقسیم می‌شود و هر یک از این قطعات به حالت صاف تغییر شکل می‌دهند.

قطعات در محل خود به‌صورت سفت قرار می‌گیرند. درواقع این عمل جراحی کمک می‌کند تا کج بودن استخوان‌ترمیم شود. این عمل جراحی در افرادی انجام می‌شود که انحراف زانوی شدیدتری دارند و در صورت گذشت زمان ممکن است به تعویض کامل مفصل زانو نیاز داشته باشند.

مراقبت‌های بعد از عمل نیز بسیار مهم می‌باشد. فرد باید حداقل ۳ ماه تا ۸ ماه به‌طور کامل از پای خود مراقبت کند و فعالیت‌های سنگین انجام ندهد.

 معمولاً چند روز پس از عمل افراد می‌توانند از آتل یا زانوبندهایی که پزشک تجویز می‌کند، استفاده کنند. همچنین عمل جراحی از پرانتزی شدن پا نیز جلوگیری خواهد کرد.

مراقبت‌های بعد از عمل

پس از عمل جراحی که برای درمان انحراف زانو انجام می‌شود، فرد باید مراقبت‌های لازم را انجام دهد.  پس از عمل جراحی باید توان‌بخشی صورت گیرد.

 انجام تمرینات ورزشی و کششی باعث می‌شود تا عضلات تقویت شوند. افراد می‌توانند پس از گذشت ۶ ماه از عمل جراحی به فعالیت‌های ورزشی قبلی خود بپردازند.

افراد می‌توانند پس از ۲ تا ۴ هفته به کار خود بازگردند. درواقع افراد می‌توانند پس از گذشت ۴ هفته فقط در پشت میز بنشینند. افرادی که در شغل خود مجبور به انجام فعالیت‌های بدنی هستند، باید سه ماه مراقبت‌های لازم را انجام دهند.

در این مطلب سعی کردیم در رابطه با انحراف زانو، علت پرانتزی بودن پا و همچنین روش‌های درمانی آن‌ها صحبت کنیم. در صورت حاد بودن انحراف زانو و پرانتزی بودن پا عمل جراحی استئوتومی انجام می‌شود.

پس از عمل نیز افراد باید به‌طور کامل از پای خود مراقبت کنند. همان‌طور که در مطلب گفته شد باید ۳ تا ۸ ماه به‌طور کامل مراقب باشند.

در موارد خفیف‌تر می‌توان با انجام حرکات ورزشی و استفاده از زانوبندهای طبی علائم این عارضه را کاهش داد. همچنین علت این بیماری می‌تواند به‌صورت مادرزادی باشد. در صورت مشاهده علائم مربوط به انحراف زانو حتماً به پزشک متخصص مراجعه کنید.

برای دریافت نوبت مشاوره از دکتر فرشید راعی متخصص ارتوپدی با بیش از ۱۵ سال سابقه همین حالا تماس بگیرید.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *