دکتر فرشید راعی
Search
Close this search box.
آب آوردن زانو

نحوه تشخیص آب آوردن زانو

آب آوردن زانو

آب آوردن زانو چیست؟

آب آوردن یا تورم زانو، ازجمله بیماری‌هایی است که در ناحیه مفصل رخ داده و می‌تواند مشکلات زیادی را ایجاد کند. هرگاه مایع درون مفصل زانو، بیش از حد عادی تولید شود، این عارضه رخ خواهد داد.‌ حال ترشح بیش از حد این مایع نیز دلایل مختلفی دارد.

اما در هر صورت اگر زانوی بیمار آب بیاورد، نمی‌تواند به راحتی حرکت‌ کند و هرگاه که بخواهد کمی زانوی خود را تکان دهد دچار درد شدید خواهد شد. همچنین با بروز این عارضه به مرور زمان، استخوان آسیب جدی دیده و از بین می‌رود. به همین علت تشخیص و درمان این عارضه، باید در کوتاه‌ترین زمان ممکن‌ انجام گیرد.

روش‌های زیادی برای تشخیص آب آوردن زانو وجود دارند. در زیر این روش‌ها را نام برده‌ایم:

  • معاینه فیزیکی

تورم یا آب آوردن مفصل زانو، معمولاً از روی علائمی که دارد قابل تشخیص خواهد بود. به همین دلیل پزشک با معاینه فیزیکی نیز می‌تواند این عارضه را تشخیص دهد. برای مثال به زانو فشار کمی وارد نموده، یا از گرما، کبودی، قرمزی و تورم این بیماری را تشخیص می‌دهد.

  • آزمایش خون

آزمایش خون‌ یکی از روش‌های رایج تشخیص این نوع بیماری می‌باشد.‌ در این آزمایش مقداری از خون‌ بیمار برداشت می‌شود تا مورد برسی قرار گیرد و التهاب یا ورم زانو مشخص شود.

  • آرتروسنتز

با روش آرتروسنتز نیز این بیماری به راحتی قابل درمان خواهد بود. در این شیوه پزشک با استفاده از سرنگ مقداری از مایع مفصل بیمار را بیرون می‌کشد. سپس مایع بیرون کشیده شده را مورد برسی قرار می‌دهد تا آب آوردن‌ زانو را تشخیص دهد.

  • عکس‌برداری و ام آر آی

یکی از ساده‌ترین روش‌های تشخیص تورم زانو، عکسبرداری و ام آر آی می‌باشد.‌ در این روش از زانوی بیمار عکسبرداری شده و سپس پزشک با دیدن عکس‌ها می‌تواند این عارضه را تشخیص دهد. به این علت‌ که تورم زانو در تصاویر ام آر آی کاملاً قابل رویت خواهد بود. لذا برای تشخیص درست این بیماری حتما به یک پزشک ارتوپد در تهران مراجعه کرده تا بتوانید بیماری خود را درمان نمایید.

بهترین روش‌های درمان آب آوردن زانو

پس از اینکه پزشک ابتلا به تورم زانو را تشخیص دهد، بیمار می‌بایست سریعاً تحت درمان قرار گیرد تا از پیشرفت این عارضه جلوگیری شود. روش‌های زیادی برای درمان این عارضه وجود دارند.‌

در زیر بهترین شیوه‌های درمان تورم زانو را ذکر نموده‌ایم:

  • دارودرمانی

در درجه اول پزشک سعی می‌کند این عارضه را با استفاده از دارو درمان کند. پزشکان برای بهبود تورم زانو برخی داروهای ضدالتهاب را برای بیماران تجویز می‌کنند‌.

اگر بیماری شدید باشد، پزشک داروهای قوی‌تری را تجویز خواهد کرد. حتی گاهی پزشک برای درمان این عارضه، دارو را مستقیماً به داخل زانو تزریق می‌کند.

  • جراحی

گاهی بیماری بسیار شدید بوده و پیشرفت کرده است. در این صورت درمان دارویی چندان کارساز نبوده و پزشک‌ انجام جراحی را برای بهبود آب آوردن زانو توصیه می‌کند. برای جراحی ابتدا از بی‌حسی استفاده شده و سپس برشی در ناحیه زانو ایجاد می‌شود.

در مرحله بعد پزشک آب اضافه را تخلیه نموده و پوست زانو را بخیه می‌زند. این جراحی نسبتاً تهاجمی بوده و بیمار باید دوره نقاهت را بگذراند تا به‌طور کامل بهبود یابد.

  • اوزون تراپی

اوزون تراپی یکی از کم‌خطرترین و مؤثرترین شیوه‌های درمان ورم زانو می‌باشد. اوزون مایعی مفید بوده که التهاب زانو را از بین برده و موجب ترمیم مفصل این ناحیه می‌گردد. پزشک برای بهبود این بیماری اوزون را به داخل زانو تزریق می‌نماید. اکثر افرادی که از این روش استفاده نموده‌اند تا حد زیادی درمان شده‌اند.

البته درمان آب آوردن زانو به روش اوزون تراپی ممکن‌ است موقتی باشد و بیماری دوباره عود نماید؛ اما اوزون تراپی روشی ایمن محسوب می‌شود و دوره نقاهت یا خطر خاصی نخواهد داشت.

مراقبت‌های مهم برای درمان سریع‌تر ورم زانو

برای درمان سریع‌تر آب آوردن یا ورم زانو، می‌بایست بیمار تحت برخی مراقبت‌ها قرار گیرد. این مراقبت‌ها دوره نقاهت این عارضه را کوتاه‌تر نموده و حتی گاها از پیشرفت آن نیز جلوگیری می‌کنند.

در زیر مراقبت‌های مهم برای درمان سریع‌تر این عارضه را نام برده‌ایم:

  • رژیم غذایی مناسب

سعی کنید در رژیم غذایی خود از مواد غذایی مفید مثل غلات، لبنیات، میوه و سبزیجات زیاد استفاده کنید. در مقابل باید از مصرف شیرینی جات و فست فودها نیز خودداری نمایید. به این علت که این مواد غذایی برای بیماری آب آوردن زانو مضر هستند.

  • ماساژ مفصل

ماساژ مفصل نیز از مراقبت‌های مهم این بیماری می‌باشد. بهتر است مفصل را با برخی روغن‌های مفید، آلوئه ورا به آرامی ماساژ دهید.‌ این‌ کار جریان خون درون‌ مفصل را افزایش داده و ورم و التهاب آن‌ را از بین می‌برد.

  • استراحت

در صورت ابتلا به این بیماری و شروع روند درمان آن، بیمار باید به‌اندازه کافی استراحت داشته باشد. استراحت نمودن باعث تسریع روند بهبودی خواهد گردید. به همین علت انجام کارهای سنگین، پیاده‌روی توصیه نمی‌شود و استراحت بهترین گزینه است. در واقع بیمار باید حداقل هفت ساعت خواب شبانه داشته و در طول روز نیز تحرک بیش از اندازه‌ای نداشته باشد.

  • مصرف مایعات

برای درمان سریع‌تر عارضه آب آوردن زانو می‌بایست، بیمار مصرف مایعات خود را افزایش دهد. مصرف مایعات باعث می‌شود که سموم از بدن دفع شده و عارضه سریع‌تر درمان شود.

  • مصرف کامل داروها

برای درمان تورم زانو می‌بایست داروهایی که توسط پزشک تجویز گردیده‌اند، به‌طور کامل مصرف شوند. به هیچ عنوان نباید مصرف دارو را قطع نمود.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *