دکتر فرشید راعی
Search
Close this search box.
بهبودی و مراقبت های بعد از عمل آرتروسکوپی مچ دست

بهبودی و مراقبت های بعد از عمل آرتروسکوپی مچ دست

بهبودی و مراقبت های بعد از عمل آرتروسکوپی مچ دست

بهبودی و مراقبت‌های بعد از عمل آرتروسکوپی مچ دست

کلمه آرتروسکوپی به معنای مشاهده داخل مفصل می باشد. آرتروسکوپ، در واقع وسیله‌ای است که پزشکان برای مشاهده فضای داخل مفصل از آن استفاده می‌کنند. آرتروسکوپ دارای یک دوربین و لنز کوچک است که تصویربرداری از این نواحی را ممکن می‌سازد. جراحی آرتروسکوپی مچ دست معمولا برای هدف‌های تشخیصی یا درمان بیماری‌های مچ دست انجام می‌شود. روش انجام آن به این صورت است که جراح ابتدا یک سری پرتال (برش های کوچک پوستی) در مکان‌های مشخصی اطراف مفصل ایجاد می‌کند. سپس با وارد کردن آرتروسکوپ به این مناطق، پزشک می‌تواند داخل مفصل را مشاهده کند و مشکلات احتمالی را برطرف نماید.

عوارض جراحی آرتروسکوپی مچ دست

در کل، در این مورد جای نگرانی نیست و عوارض جراحی آرتروسکوپی مچ دست بسیار نادر و غیر عادی می‌باشد. ولی از خطرات احتمالی این جراحی می‌توان به عفونت، صدمات عصبی، خونریزی، تورم بیش از حد و آسیب و پارگی تاندون اشاره کرد.

نحوه انجام جراحی آرتروسکوپی مچ دست

معمولا شما با انتخاب جراح با تخصص و مهارت کافی، می‌توانید از این گونه عوارض جلوگیری کنید. اگر جراحی شما در محل مناسب با پزشک مناسبی انجام شود، می‌توان احتمال این عوارض را به حداقل رساند. دقت داشته باشید که عوارض این جراحی نسبت به عمل باز، کاملا قابل چشم پوشی و ناچیز می‌باشد. شما با توجه به شرایط خود و بررسی مزایا و معایب هر دو نوع جراحی، باید بهترین تصمیم را در این زمینه اخذ کنید.

عمل آرتروسکوپی مچ دست چیست؟

دوره بهبودی بعد از عمل چقدر خواهد بود؟

معمولاً برای رعایت دستورالعمل‌های مراقبت‌های بعد از عمل آرتروسکوپی مچ دست، شما حدود چهار هفته نیاز به زمان‌دارید. پزشک به شما لیستی از مواردی که باید رعایت کنید ازجمله محدودیت‌های حرکت، مراقبت از زخم و محدودیت‌های ورزشی خواهد داد. برخلاف برخی روش‌های سنتی که حدوداً سه ماه دوره نقاطت می‌گذرانند، بیماران بعدازاین عمل، با رعایت مراقبت‌های بعد از عمل آرتروسکوپی مچ دست بعد از حدود ۴ هفته (یک ماه) به بهبود کامل خواهند رسید.

چرا باید مراقبت‌های بعد از عمل آرتروسکوپی مچ دست را انجام دهم؟

اگر این جراحی را انجام داده‌اید، شما حتماً باید مراقبت‌های بعد از عمل آرتروسکوپی مچ دست را رعایت کنید. در کل، می‌دانیم هیچ جراحی‌ای بدون عوارض نیست، ولی در صورت عدم رعایت مراقبت‌های بعد از عمل آرتروسکوپی مچ دست، شما درواقع احتمال ایجاد عوارض بعد از جراحی را چند برابر می‌کنید. دقت کنید این عوارض ممکن است بلندمدت و خطرآفرین باشند. ازجمله این عوارض، عفونت و خونریزی و تورم می‌باشد که کاملاً با انجام مراقبت‌های بعد از عمل آرتروسکوپی مچ دست قابل‌پیشگیری می‌باشند.

انواع مراقبت‌های بعد از عمل آرتروسکوپی مچ دست

معمولاً بعد از انجام عمل آرتروسکوپی مچ دست، اگر شما دچار بیهوشی عمومی باشید، تا چند ساعت در اتاق ریکاوری می‌روید تا علائم حیاتی شما بررسی شود و پزشکان شمارا تحت نظر قرار دهند. در این زمان، ممکن است حالت گیجی داشته باشید؛ پزشک در صورت لزوم از ماسک اکسیژن برای شما استفاده خواهد کرد. اگر پزشک شرایط را طبیعی و نرمال گزارش کرد، می‌توانید بعد از چند ساعت از بیمارستان مرخص شوید.

البته اگر به‌کل، پزشک برای شما بی‌حسی موضعی استفاده کرده باشد، می‌توانید سریع‌تر از بیمارستان مرخص شوید.

همچنین پزشک برای جلوگیری و کاهش التهاب و تورم، دستتان را در سطح بالاتر قرار می‌دهد که معمولاً با یک باند انجام می‌گردد. بعدازاین پروسه، شما باید حتماً مراقبت‌های بعد از عمل آرتروسکوپی مچ دست را جدی بگیرید و موارد زیر را رعایت نمایید تا دچار عوارض بلندمدت جراحی نگردید.

بالا گرفتن دست

شما باید در ۲ الی ۳ روز اول بعد از انجام علم، مچ دست خود را به سمت بالا بگیرید؛ این موضوع باعث می‌شود از بروز ورم در دست جلوگیری کنید.

تعویض پانسمان

پانسمان دست خود را به‌طور منظم عوض کنید. همچنین باید باند دستتان را تمیز و خشک نگه‌دارید تا از ایجاد عفونت در محل زخم جلوگیری کنید.

نگهداری صحیح از زخم

در کل، محل زخم همیشه باید خشک باشد و با آب تماس برقرار نکند. همچنین تا بهبودی کامل، به محل زخم فشاری وارد نکنید.

استفاده از یخ

اگر دست شما به حد زیادی تورم دارد، معمولاً استفاده از سرمای موضعی مثلاً استفاده از یخ، پیشنهاد می‌گردد. با قرار دادن یخ در محل ، می‌توانید از بیشتر شدن تورم جلوگیری کنید. البته توجه کنید که یخ را به‌صورت مستقیم به محل التهاب تماس ندهید، بلکه از حوله یا پارچه در میان آن‌ها استفاده کنید.

ورزش‌های کمکی

معمولاً پزشکان به بیمار توصیه می‌کنند با انجام برخی ورزش‌ها ازجمله تمرینات کششی و نرمش‌های مخصوص، قدرت و سلامت مچ دست را بازیابی کنند.

داروها

بعدازاین عمل، شما به‌احتمال‌زیاد درد زیادی حس نمی‌کنید و درد معمولاً خفیف است. اما در جهت مراقبت‌های بعد از عمل آرتروسکوپی مچ دست، برای تسکین درد می‌توانید با مشورت پزشک از داروهای مسکن استفاده کنید. هرگز سرخود از آنتی‌بیوتیک‌ها مصرف نکنید زیرا برخی از آن‌ها اثر سوء دارند و ممکن است خونریزی را افزایش دهند؛ البته اگر پزشک برایتان آن را تجویز کرده، حتماً استفاده کنید.

فیزیوتراپی

برای بازیابی توان مچ دست خود، می‌توانید از فیزیوتراپی استفاده کنید و با روش‌ها و تمرینات آن، بهبود دست خود را تسریع ببخشید.

کشیدن بخیه

اگر پزشک از بخیه جذبی استفاده نکرده بود، بعد از ۱-۲ هفته بعد عمل، به او مراجعه کنید تا بخیه‌ها را خارج کند.

سایر موارد

تا پایان روند بهبود، از مشروبات الکلی و دخانیات استفاده نکنید. همچنین سعی کنید تا پایان این روند، از رانندگی پرهیز نمایید.

آیا بعد از انجام آرتروسکوپی مچ دست، نیاز به کاردرمانی دارم؟

انجام کاردرمانی و در کل تمرینات ورزشی بعد از عمل، یکی از مراقبت‌های بعد از عمل آرتروسکوپی مچ دست می‌باشد که بسیار کاربردی می‌باشد. شما می‌توانید در منزل یا در کلینیک یک فیزیوتراپیست متخصص تمرین‌ها را انجام دهید تا حرکت مفصل و روند بهبودی شما بهتر انجام شود.

در مراقبت‌های بعد از عمل آرتروسکوپی مچ دست، باید چه نوع رژیم غذایی داشته باشم؟

همان‌طور که می‌دانید، یک رژیم غذایی مفید همیشه به‌سلامتی ما کمک می‌کند. همچنین برای مراقبت‌های بعد از عمل آرتروسکوپی مچ دست هم، بهتر است شما مواد غذایی مشخصی استفاده کنید که بهتر و سریع‌تر دوره بهبودی را طی کنید. مواد غذایی که در ادامه به آن‌ها اشاره‌کرده‌ایم، باعث بهبودی زخم و در کل تقویت بدنی شما می‌شوند.

درمان تنگی کانال مچ دست

برای مراقبت‌های بعد از عمل آرتروسکوپی مچ دست چه مواد غذایی مصرف کنم؟

پروتئین

پروتئین باعث بازسازی بافت‌های بدن می‌شود که به بهبودی زخم شما کمک فراوانی می‌نماید. ازجمله موادی که دارای پروتئین مفید برای شما هستند، می‌توان به تخم‌مرغ، لبنیات کم‌چرب، سویا، گوشت و ماهی و آجیل اشاره کرد.

ویتامین A

مواد غذایی مانند هویج و سیب‌زمینی شیرین و کلم بروکلی و جگر غنی ویتامین آ هستند که برای التیام زخم استفاده می‌شود.

ویتامین C

فلفل دلمه‌ای، انواع توت‌ها، مرکبات مانند پرتقال و همچنین گوجه‌فرنگی حاوی ویتامین سی هستند و برای روند بهبود شما مفید می‌باشند.

کلسیم و ویتامین D

معمولاً پزشکان استفاده از ماست و در کل لبنیات کم‌چرب، قارچ و میگو را در مراقبت‌های بعد از عمل آرتروسکوپی مچ دست توصیه می‌کنند.

ویتامین E و K

از مواد حاوی این دو ویتامین، می‌توان به سبزی‌ها، ماهی و آجیل اشاره کرد که در فرآیند بهبود شما کاربردی می‌باشند.

فیبر

برای بهبود یبوست احتمالی پس از عمل آرتروسکوپی، می‌توانید از مواد دارای فیبر مانند حبوبات، سیب و گلابی و سبزیجات تازه استفاده نمایید.

سخن آخر

در آخر، به شما توصیه می‌کنیم در صورت نیاز و توصیه پزشک، این عمل را انجام داده و حتماً با کمک از مراقبت‌های بعد از عمل آرتروسکوپی مچ دست، عوارض این جراحی را به حداقل برسانید. برای دریافت اطلاعات بیشتر دراین‌باره، از طریق سایت دکتر راعی با ما در تماس باشید.

سؤالات متداول

  • آرتروسکوپی مچ دست چیست؟

جراحی آرتروسکوپی مچ دست، عملی است که معمولاً برای هدف‌های تشخیصی یا درمان بیماری‌های مچ دست انجام می‌شود.

  • آیا بعد از انجام عمل آرتروسکوپی مچ دست، به گچ نیاز دارم؟

معمولاً جراح بعد از عمل برای شما با استفاده از آتل یا گچ، حرکت دست را کاهش می‌دهد که از عوارض احتمالی جلوگیری کند.

  • مراقبت‌های بعد از عمل آرتروسکوپی مچ دست به چه صورت هستند؟

مراقبت صحیح از زخم، انجام تمرینات ورزشی مناسب و تغذیه صحیح برای بهبود کامل شما بعد از انجام عمل آرتروسکوپی مچ دست توصیه می‌شود.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *