دکتر فرشید راعی
Search
Close this search box.
ورم مچ پا چه علت هایی دارد، و چه زمانی خطرناک است؟

ورم مچ پا چه علت‌هایی دارد؟

ورم مچ پا چه علت هایی دارد، و چه زمانی خطرناک است؟

ورم مچ پا چه علت هایی دارد؟

مچ ما یکی از حساس ترین نقاط در بدن می باشد، که نقش مهمی را ایفا می کند. مچ پا فوق العاده حساس بوده، و در صورت کوچکترین بی احتیاطی نیز ممکن است دچار ورم شود. حتی یک زمین خوردن ساده نیز، می تواند به سرعت موجب ورم در ناحیه‌ مچ پا شود. اگر مچ پا دچار ورم شود، به معنای جمع شدن‌ مایعات در این‌ ناحیه خواهد بود. به همین دلیل پا در حالت حساسی قرار خواهد گرفت. اما این عارضه می تواند علت های مختلفی داشته باشد، و دلیل بروز آن در بدن هر فردی متفاوت خواهد بود. لذا پیش از مراجعه به بهترین ارتوپد در تهران موارد زیر را بررسی نمایید. 

 در زیر مهمترین علت‌های ورم مچ پا را شرح داده ایم:

  • آسیب دیدگی

زمین خوردن، پرش از ارتفاع موجب آسیب و ضربه شدید به مچ پا ها خواهد شد. به این ترتیب این ناحیه دچار التهاب شده و ورم خواهد نمود.

  • بارداری

بارداری از دیگر علت ‌های مهم این عارضه می باشد.‌ در دوران بارداری بدن در حالت حساسی خواهد بود، و پنجاه درصد بیش از گذشته مایعات ترشح می کند. به همین علت مایعات زیادی در ناحیه پا‌ جمع می شوند.

  • پیاده روی در مدت زمان طولانی

اگر از پای خود بیش از اندازه کار بکشید، فشار شدیدی به ناحیه مچ وارد شده و موجب جمع‌ گردیدن آب در مچ پا‌ می شود. به همین علت کسانی که در تایم های طولانی کیلومتر ها پیاده روی می کنند، ممکن است دچار  این عارضه شوند.

  • عفونت

عفونت از دیگر دلایل ورم مچ پا به حساب می آید. اگر این ناحیه دچار عفونت شود، بافت های این قسمت دچار التهاب خواهند‌ گردید. حال هرچقدر که عفونت شدید تر شود، مایعات عفونی و چرکی زیادی در قسمت مچ ما تجمع می کنند.

  • بیماری

برخی بیماری های قلب و کلیه نیز می توانند سبب آب آوردن بدن، و در نهایت تورم‌ مچ پا شوند.

  • انجام تمرینات ورزشی نادرست

اگر حرکت های ورزشی به شکل نادرستی انجام گیرند، مچ پا آسیب دیده و آب می آورد. در نهایت نیز دچار تورم شدید خواهد شد. انجام ورزش زودهنگام بعد از جراحی نیز، می تواند سبب بروز این عارضه شود.

ورم مچ پا چه زمانی خطرناک است؟

با وجود اینکه ورم در ناحیه مچ پا نمی تواند‌ مشکل خاصی به وجود بیاورد، گاها نشانه بروز یک عارضه جدی است. در صورت وجود برخی شرایط، ورم در ناحیه مچ پا می تواند خطرناک باشد. این شرایط را در زیر نام برده ایم:

در صورتی که ورم قسمت مچ پا، باعث تورم شدید شود.

اگر به بیماری های قلبی و کلیوی مبتلا بوده، و مچ پایتان دچار ورم شده است.

اگر با وجود گذشت مدت زمان زیادی تورم پایتان کاهش نیافته و در حال شدید تر شدن است.

چنانچه تورم با درد همراه است.

چنانچه ورم مچ پا به صورت ناگهانی رخ داده است، و هیچ علت خاصی ندارد.

اگر در حین لمس قسمت ورم کرده، احساس گرما می کنید.

اگر روش های خانگی را امتحان نموده و جواب نداده باشند.

در صورتی که ناحیه ورم کرده دچار کبودی، سوزش یا قرمزی شود.

علائم ورم مچ پا چیست؟

ورم قسمت‌ مچ پا‌ معمولا به راحتی قابل تشخیص است. چون هر فردی متوجه می شود که سایز پای او نسبت به گذشته افزایش داشته است. اما این عارضه با برخی علائم نیز همراه خواهد بود.‌ این علائم را در زیر نام برده ایم:

  • احساس نرمی در ناحیه مچ ما

وقتی دچار تورم در ناحیه مچ پا شوید، هرگاه که به این قسمت دست بزنید احساس نرمی خواهید نمود. به گونه ای که معمولا اگر فشاری وارد کنید، پوستتان فرو می رود. این مورد به این علت اتفاق می افتد که در زیر پوست مچ پا به جای عضله یا چربی، آب جمع شده است.

  • احساس گرما

اگر ناحیه مچ پا دچار ورم شود، در این قسمت احساس گرما خواهید داشت، که از مهمترین علائم بروز این عارضه می باشد.

  • قرمزی و کبودی

قرمزی و کبودی نیز از دیگر نشانه های ورم مچ پا می باشند. اگر تورم‌ به علت ضربه و‌ آسیب دیدگی رخ داده باشد، معمولا با این  علامت همراه خواهد بود.

  • درد

گاها تورم  و باد کردن مچ پا، با درد نیز همراه خواهد بود. اما برخی افراد هم ممکن است هیچ دردی را احساس نکنند.

روش پیشگیری از ورم در ناحیه مچ پا

همیشه نمی توان از بروز تورم در ناحیه مچ پا‌ جلوگیری نمود. چون گاها این عارضه غیر قابل پیش بینی بوده، و به یکباره رخ می دهد. اما انجام برخی روش ها نیز از بروز تورم در قسمت مچ پا جلوگیری می کنند. در زیر روش های پیشگیری از این عارضه را شرح داده ایم:

  • ورزش مداوم

سعی کنید همواره به شکل اصولی ورزش نموده، و حداقل در هفته ۷۵ دقیقه را به انجام حرکات ورزشی مختلف اختصاص دهید. به گفته محققان انجام ورزش به صورت مداوم‌، جریان خون در پاها را افزایش داده و از بروز تورم در قسمت‌ مچ پا جلوگیری می کند.

  • داشتن رژیم غذایی مناسب

دارا بودن رژیم غذایی مناسب نیز، یکی از روش های پیشگیری از ورم مچ پا می باشد. در رژیم غذایی خود حتما از میوه و سبزیجات زیاد استفاده کنید. همچنین سعی کنید مصرف نمک را محدود سازید، تا از احتباس آب درون مچ پا جلوگیری گردد.

  • جلوگیری از افزایش وزن

سعی کنید با ورزش و رژیم غذایی مناسب همواره وزنتان را در حالت سالم‌ نگه داشته، و از افزایش آن جلوگیری نمایید. به این علت که اضافه وزن یکی از شایع ترین دلایل بروز این عارضه است.

برای اطلاع از ورم پا و ده علت شایع آن کلیک کنید.

 

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *