دکتر فرشید راعی
Search
Close this search box.
درد آرنج و روش های درمان درد آرنج

درد آرنج و روش های درمان درد آرنج

درد آرنج و روش های درمان درد آرنج

درد آرنج و روش‌های درمان درد آرنج

آرنج مفصلی است که دو استخوان اصلی ساعد را به استخوان بازو متصل می‌کند  ومفصل لولایی ایجاد شده در آرنج به آن این اجازه را می‌دهد تا ۱۸۰ درجه خم و صاف شود. همچنین با امکان چرخش ساعد به حرکت دست کمک می‌کند. حضور آرنج برای انجام فعالیت های روزانه که دست در آن‌ها دخیل است، بسیار مهم است و نقش مهمی را در این زمینه ایجاد میکند. در نتیجه آرنج عضو آسیب پذیری است و استفاده زیاد و وارد کردن فشار بیش از حد، می‌تواند به این بخش آسیب برساند. ما در این مقاله به دلایل درد آرنج و روش‌های درمان درد آرنج خواهیم پرداخت.

بسیاری از ما دردهای مفصلی را در نقاط مختلف بدن از جمله شانه، لگن، مچ دست و آرنج تجربه کرده‌ایم. این دردها در اکثر مواقع خفیف هستند با این حال نباید آن‌ها را نادیده گرفت زیرا در صورت مکرر و مداوم بودن می‌توانند نشانگر مشکلات جدی تری باشند. درد آرنج نیز از این قاعده مستثنی نیست و همانطور که اشاره کرده ایم به دلیل نیاز فراوان به دست و آرنج، درد در این نقطه می‌تواند کلافه کننده باشد. دلایل مختلفی وجود دارد که باعث ایجاد درد در آرنج می‌شود که ما در ادامه به دلایل درد آرنج و روش‌های درمان درد آرنج با جزئیات مورد نیاز می‌پردازیم.

 

تزریق پی آر پی به آرنج و مزایا و عوارض احتمالی

 

دلایل ایجاد درد آرنج و روش‌های درمان درد آرنج چیست؟

دلایل متعددی میتوانند عامل ایجاد درد در آرنج شوند که بسته به دلیل راه‌های درمان نیز متفاوت خواهد بود که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت:

  1. بورسیت :

بورسیت به حالتی گفته می‌شود که بورس در پشت آرنج دچار التهاب می‌شود. بورس‌ها در حالت عادی در نقاط مختلف بدن وجود دارند که درون آن‌ها که کیسه‌های نازکی هستند،  با مقدار اندکی مایع پر شده که سبب حرکت راحت تر بافت‌های نرم بدن مانند پوست بر روی قسمت‌های استخوانی می‌شود و ملتهب شدن این بخش‌ها می‌تواند دردناک باشد و به مشکلات جدی‌تری بی‌انجامد.

 

 دلایلی که عامل التهاب بورسیت هستند شامل: خوردن ضربه‌ای محکم به آرنج، استفاده بیش از حد از آرنج و وارد شدن فشار زیاد به این عضو، عفونت و سایر فرآیندهای التهابی می‌شود. از علائم این عارضه می‌توان به تورم و درد و گرمی و قرمزی اشاره کرد.

 

در صورت مواجه شدن با این نشانه‌ها  باید به پزشک مراجعه کنید. پزشک داروی مربوطه جهت تزریق به اطراف بورس متورم را تجویز خواهد کرد و در صورت عفونی بودن بورس ممکن است تخلیه آن لازم شود. اگر سلامت آرنج پس از ۶ تا ۱۲ ماه بازنگردد، پزشک ممکن است جراحی را جهت ترمیم آسیب پیشنهاد دهد. در کنار این، جهت تسکین درد می‌توانید از یخ نیز استفاده کنید و از انجام کارهایی که درد و تورم را تشدید می‌کنند خودداری کنید. همچنین استراحت کافی نیز بسیار موثر خواهد بود.

 

عوارض جراحی تعویض مفصل آرنج

 

  1. آرتروز آرنج:

از دیگر علل درد آرنج و روش‌های درمان درد آرنج می‌توان به آرتروز آرنج و روش‌های درمان آن اشاره کرد. آرتروز یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مفصلی است که در آن غضروف موجود بین مفاصل و استخوان‌ها در اثر گذر زمان دچار سائیدگی شده و دردآور می‌شود. در این حالت در آرنج احساس سفتی وجود دارد و انعطاف پذیری این عضو کاهش پیدا کرده و توان حرکت و چرخش در آن کاهش می‌یابد.

 

در هنگام بروز این علائم و درد در ناحیه آرنج باید به پزشک مراجه کنید. پزشک داروهای مربوطه مانند داروهای غیراستروئیدی ضد التهاب مانند ایبوپروفن و ناپروکسن و تزریق استروئید به صورت موقت جهت تسکین درد و راحت‌تر کردن حرکت آرنج و تعدادی آزمایش و تصویربرداری و یا جلسات فیزیوتراپی را براساس تشخیص خود ممکن است تجویز کند.

 

  1. اپی کندیلیت جانبی(آرنج تنیس بازان):

در این بخش به دیگر دلیل ایجاد درد آرنج و روش‌های درمان درد آرنج می‌پردازیم. اپی‌کندیلیت جانبی. وقتی تاندون‌هایی که عضله ساعد را به قسمت بیرونی آرنج متصل می‌کند در اثر کشیدگی بیش از حد دچار ریزپارگی یا التهاب شوند، عارضه اپی‌کندیلیت جانبی رخ می‌دهد. علائم آن شامل درد و احساس سوزش و ضعف در آرنج هستند. روش‌های درمان این مشکل شامل مواردی که ذکر می‌کنیم می‌شود: استراحت کافی، استفاده از بریس، مصرف دارو و تزریق استروئید با تجویز پزشک و فیزیوتراپی.

 

  1. تومور:

سرطان استخوان می‌تواند سبب ایجاد تومور و حالت دردآور در ناحیه مفصل آرنج شود که به ندرت اتفاق می‌افتد و برای تشخیص نیازمند عکس برداری با اشعه ایکس می‌باشد.

 

  1. شکستگی استخوان آرنج:

شکستگی آرنج دلیل دیگری است که می‌تواند درد جدی در آرنج ایجاد کند. این شکستگی در اثر وارد شدن ضربه محکم به آرنج و یا افتادن روی دست ایجاد می‌شود. علائم شکستگی آرنج درد به مدت طولانی، کبودی و تورم در این ناحیه و ناتوانی در تکان دادن آرنج است.

 

  1. در رفتگی آرنج:

زمانی که استخوان‌های مفصل آرنج به هر دلیلی از جای خود خارج شوند. آرنج جزو مفاصلس است که درصد در رفتگی در آن بسیار بالاست، پس نیاز به محافظت و احتیاط فراوان دارد. از علل در رفتگی آرنج می‌توان به تصادف، انجام حرکت ورزشی سنگین به صورت نادرست اشاره کرد. این عارضه می‌تواند جزئی یا جدی باشد. همچنین اعصاب و شریان‌های آرنج ممکن است درد اثر در رفتگی دچار آسیب شوند.

پس از بروز در رفتگی باید به پزشک مراجعه شود و پزشک با روش مناسب نسبت به جا اندازی آرنج اقدام می‌کند. در این فرآیند در صورت نیاز از داروهای ضد درد استفاده می‌شود. اگر در رفتگی شدید و جدی باشد، ممکن است نیاز به جراحی باشد.

 

  1. روماتیسم مفصلی:

رماتیسم مفصلی یا آرتریت روماتوئید یک بیماری التهابی مزمن است که در آن سیستم ایمنی به پوشش مفاصل و گاهی اوقات به اندام‌های داخلی حمله می‌کند. در این بیماری مفاصل دچار تورم، التهاب و درد می‌شوند و در حرکت اندام را سخت می‌کند. برای درمان این بیماری باید به پزشک مراجعه کرده و تحت درمان با داروهای مناسب قرار گیرید.

 

برای جلوگیری از بروز این مشکل و کنترل در صورت بروز باید سبک زندگی فعالی داشته باشید و وزن خود را کنترل کنید و خود را تا حد امکان در معرض آسیب‌های مفصلی قرار ندهید.

 

چگونه از بروز درد آرنج جلوگیری کنیم؟

نکاتی که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم، در حفظ سلامت آرنج به شما کمک می‌کند و با رعایت آن‌ها درصد احتمال آسیب دیدن آرنج کاهش پیدا خواهد کرد:

  • فعالیت بدنی مناسب و منظم داشته باشید تا از بروز سفتی در مفاصل و عضلات آرنج شما جلوگیری شود.
  • از کار کشیدن بیش از حد از مفاصل خود خودداری کنید و در صورت احساس درد جزئی به خود استراحت دهید.
  • در هنگام ورزش، به درست انجام دادن حرکات بیشتر دقت کنید.
  • رژیم غذایی مناسب و ضدالتهاب داشته باشید؛ به‌ویژه اگر سابقه ی بیماری التهابی دارید.

 

 

سخن پایانی

آرنج قسمت مهمی از بدن انسان‌ها است که بلند کردن بازو، پرتاب کردن چیزی و چرخاندن دست راممکن می‌کند ولی افراد ممکن است در هنگام انجام دادن این حرکات به آرنج خود آسیب کوچک و یا بزرگ وارد کنند و در این ناحیه احساس درد کنند. ما در این مقاله سعی کردیم نکات کاربردی درباره ی دلایل درد آرنج و روشهای درمان درد آرنج ارائه دهیم. اگرچه با استراحت و گذراندن دوران نقاهت در خانه دردهای سطحی آرنج گذرا هستند و تسکین خواهند یافت، اما باید در نظر داشت که در صورت تداوم وتشدید درد باید به پزشک مراجعه شود.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *