Search
Close this search box.
روش‌های درمان شانه درد

روش‌های درمان شانه درد

روش‌های درمان شانه درد

روش‌های درمان شانه درد

شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که گاهی دچار شانه درد شده باشید. این درد ممکن است در ناحیه مفصل و یا اطراف شانه اتفاق افتاده و طیفی گسترده از نوع خفیف تا شدید را در بر می‌گیرد. امکان تمایز درد‌های ناحیه شانه با گردن درد بسیار دشوار است و حتی گاهی این دو می‌توانند ناشی از یکدیگر باشند. امروز در این مقاله قصد داریم در مورد درد در ناحیه شانه و علل آن بیشتر صحبت کنیم.

آناتومی ناحیه شانه چگونه است؟

در ناحیه مفصل شانه سه استخوان به یکدیگر مفصل می‌شوند. این استخوان‌ها شامل کلاویکول، اسکاپولا و هومروس هستند که به وسیله‌ی دو مفصل به یکدیگر اتصال یافته و محکم می‌شوند. مفصل ناحیه شانه یکی از مفصل‌های گوی و کاسه‌ای در بدن انسان است که بسیار پرتحرک بوده و استفاده‌ی زیادی از آن می‌شود.

همان‌طور که گفتیم استخوان اسکاپولا یکی از استخوان‌هایی است که در مفصل شانه شرکت می‌کند. این استخوان مثلثی شکل دارای دو بخش مهم به نام گلنوئید و آکرومیون است که ایجاد اختلال در هر یک از این قسمت‌ها می‌تواند باعث بروز شانه درد شود. دو مفصل موجود در ناحیه شانه، مفصل آکرومیوکلاویکولار و مفصل گلنوهومرال نام دارند.

ساختارهای دیگری مانند تاندون، رباط و عضله نیز در ناحیه شانه وجود دارند که اختلال در هر یک ممکن است به شانه درد و بروز دیگر مشکلات مفصلی بیانجامد.

علل به وجود آورنده شانه درد چیست؟

شانه درد یکی از مشکلات شایعی است که افراد با توجه به مسائلی که در دنیای امروز وجود دارد، بسیار به آن دچار می‌شوند. این درد به دلایل مختلفی ممکن است ایجادشده و برای شما مشکل‌ساز شود. در ادامه به بررسی برخی از این علت‌ها می‌پردازیم.

  • شانه یخ‌زده یا کپسولیت چسبنده شانه

کپسولیت چسبنده شانه که گاهی به نام شانه یخ زده نیز نام برده می‌شود نوعی اختلال است که در آن یکی از شانه‌ها دچار خشکی و درد می‌شود و بنابراین برای شما شانه‌ درد را به دنبال می‌آورد. این اختلال معمولاً بدون نیاز به درمان خاصی از بین می‌رود، اما توجه داشته باشید که گاهی این بیماری چندین سال به طول می‌انجامد.

  • اختلالات و مشکلات روتاتور کاف

گروهی از ماهیچه‌ها و تاندون‌ها در ناحیه شانه وجود دارند که آن را احاطه کرده و استحکام و ثبات آن کمک می‌کنند. این گروه حمایت گر روتاتور کاف نامیده می‌شود. ایجاد اختلال در روتاتور کاف که به شانه درد و غیره می‌انجامد، بسیار شایع بوده و درمان آن نیز به‌راحتی انجام می‌شود و اکثر افراد به بهبودی کامل دست می‌یابند.

  • ضربه یا تروما

ایجاد شکستگی حتی به‌صورت بسیار کم و کوچک، یا آسیب رسیدن به بافت‌های نرم همانند عضله، تاندون و یا رباط ممکن است برای شما شانه‌ درد را به همراه داشته باشد. این آسیب‌ها به روش‌های مختلفی می‌توانند به وجود‌ آیند، برای مثال آسیب در اثر تصادف رانندگی، آسیب ورزشی و یا فشار وارد شدن به شانه در اثر بلند کردن جسم سنگین و غیره ممکن است باعث بروز شانه درد در افراد شوند.

  • درد ارتجاعی

درد ارتجاعی به این معناست که درد در قسمت دیگری از بدن رخ‌داده است، اما به خاطر عبور مسیر‌های عصبی از ناحیه شانه، درد را در آنجا احساس می‌کنیم. شایع‌ترین نوع درد ارتجاعی مربوط به گردن است که همراه آن شانه درد نیز برای فرد احساس خواهد شد.

  • آرتروز

یکی دیگر از دلایلی که می‌تواند منجر به شانه درد شود و برای شما مشکل ایجاد کند، آرتروز‌ها هستند. برای مثال آرتروز و یا استئوآرتریت در ناحیه مفصل شانه، آرتریت روماتوئید و یا بروز عفونت‌ها و آسیب‌های دیگر در مفاصل ناحیه شانه، برای شما شانه‌ درد را به همراه خواهند داشت.

مهم‌ترین دلیل درد مزمن شانه چیست؟

راه‌های درمان شانه درد چیست؟

روش‌های مختلف و گوناگونی برای بهبود شانه درد وجود دارند که با انجام آن‌ها حتی در خانه می‌توانید از درد شانه رهایی یابید.

اولین راه درمان شانه درد در خانه تمرینات ورزشی است. حرکات ورزشی که به تقویت عضلات کمر و شکم شما کمک می‌کنند، می‌توانند به کاهش درد نیز کمک کنند. علاوه بر این ورزش کردن بر عملکرد قلب و عروق و گردش خون تأثیر گذاشته و باعث بهبود و تسکین درد می‌شود.

گاهی اوقات برخی مواد غذایی باعث بروز التهاب در بدن می‌شوند و شانه درد را تشدید می‌کنند. در این مواقع بهتر است غذا‌های فرآوری شده استفاده نشود و آب، سبزیجات و میوه به مقدار زیاد مصرف شوند. استفاده از مواد غذایی که دارای امگا۳ هستند مانند ماهی و غیره نیز بر روی تسکین شانه درد تأثیر دارند.

استفاده از کمپرس سرد و یا گرم نیز موجب تسکین درد می‌شود. توجه داشته باشید که برای اثرگذاری بیشتر بهتر است هر چهار ساعت به مدت پانزده دقیقه استفاده از کمپرس سرد و یا گرم را تکرار کنید. علاوه بر این‌ها ماساژ درمانی و حرکات اصلاحی نیز بسیار مؤثر خواهند بود.

درصورتی‌که از این روش‌های درمان شانه درد در خانه نتیجه نگرفتید، می‌توانید از برخی دارو‌ها نیز استفاده کنید. داروهای ضدالتهابی مانند ایبوپروفن و گاهی نیز استروئید‌ها به‌صورت قرص خوراکی و یا تزریقی توسط پزشک تجویز می‌شوند. حتی گاهی در شرایط خاص داروهای ضدافسردگی نیز برای شانه درد و دیگر درد‌های مفصلی توصیه می‌شوند.

اگر شانه درد شما با روش‌های غیر جراحی معمول بهبود پیدا نکرد، ممکن است پزشک عمل جراحی شانه را به شما پیشنهاد کند. اگرچه این روش بسیار نادر است و معمولاً انجام نمی‌شود، اما گاهی ممکن است مورداستفاده قرار گیرد. در عمل جراحی شانه پزشک به ترمیم بافت عضله، تاندون، رباط و یا مفصل می‌پردازد.

چه موقع باید برای شانه درد به پزشک مراجعه کنیم؟

گاهی اوقات شانه درد فرد به خاطر مشکلاتی از قبیل بد خوابیدن و یا برداشتن جسم سنگین و یا این‌گونه موارد است که معمولاً خودبه‌خود بهبود می‌یابد و به درمان و مراجعه به پزشک نیز در اکثر اوقات نیاز نیست، اما گاهی این درد ناشی از برخی مشکلات مهم‌تر است و دلایل دیگری دارد که باید آن‌ها را جدی گرفته و از کنارشان ساده عبور نکنیم. به‌طورکلی اگر همراه شانه درد شرایط و علائم زیر را مشاهده کردید، حتماً به پزشک مراجعه کنید:

  • اگر درد شما ناشی از تروما و آسیب است و به حدی است که نمی‌توانید شانه خود را حرکت دهید.
  • اگر به همراه شانه درد، احساس گرما و داغی در آن ناحیه داشتید و یا قرمزی در آن ناحیه مشاهده کردید.
  • چنانچه به همراه درد در ناحیه شانه، دچار درد قفسه سینه و یا مشکلات تنفسی شده و یا به‌طورکلی احساس ناخوشایند در آن ناحیه داشتید.

علاوه بر این موارد، شرایط دیگری نیز وجود دارند که در صورت مشاهده آن‌ها باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید. برخی از این موارد به شرح زیر هستند:

اگر احساس درد در هر دو شانه وجود داشت و این درد در هنگام صبح شدیدتر باشد.

یا اگر احساس درد با مصرف مسکن‌های ساده بهبود نیابد.

همچنین اگر برای انجام فعالیت‌های روزمره دچار مشکل شوید.

یا اگر به همراه شانه درد علائم دیگری از قبیل شکم درد، سرفه و مشکلات تنفسی، عرق شبانه، کاهش وزن، تاول پوستی، تب بالا بدون دلیل مشخص، یا سابقه خانوادگی سرطان دارید و احساس درد در ناحیه استخوانی شانه دارید، تورم در ناحیه شانه مشاهده می‌کنید و یا اینکه در بیشتر مفاصل خود احساس درد و ناخوشی می‌کنید.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *