دکتر فرشید راعی
Search
Close this search box.
درد کف پا نشانه چیست و چگونه درمان می‌شود؟

درد کف پا نشانه چیست و چگونه درمان می‌شود؟

درد کف پا نشانه چیست و چگونه درمان می‌شود؟

درد کف پا نشانه چیست و چگونه درمان می‌شود؟

همانطور که می‌دانید پا یکی از عضو های بدن است که مراقبت و سالم نگه داشتن آن اهمیت بسیار زیادی دارد. کف پا از قسمت‌های مهم پا است که باید توجه خاص به آن داشته باشید، درد کف پا می‌تواند باعث بروز عارضه‌های خطرناکی شود پس باید درد آن را جدی بگیرید. ما در این مقاله درباره راه‌های درمان و علل بروز آن و همچنین چند مطلب دیگر که در ذیل نام برده شده است بحث و مطالعه خواهیم کرد.

  • چرا به درد کف پا دچار می‌شویم؟
  • کف پا و درمان آن
  • توصیه‌هایی برای درد کف پا

چرا به درد کف پا دچار می‌شویم؟

حتما مثل معروف (پا قلب دوم انسان است) را زیاد شنیده اید که نشان از اهمیت بالای پا از گذشته تا کنون دارد، در طب سنتی گفته می‌شود همه بیماری‌های بدن می‌تواند به پا مربوط شده و روی سلامت پا‌ها اثر می‌گذارد و از کف پا بیماری‌هایی مثل دیابت، چربی و غیره را تشخیص می‌دهند.

حال اینکه چرا گاهی اوقات افراد از درد کف پا رنج می‌برند و به دکتر مراجعه می‌کنند دلایل و عوامل زیادی دارد که ما در این‌جا به چند مورد از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • شاید بتوان گفت شایع‌ترین علت درد در کف پا مربوط به پیچ خوردگی مچ پا می‌باشد که اغلب درد زیادی دارد و در اثر افتادن و یاد بد راه رفتن اتفاق می‌افتد.
  • شکستگی در استخوان‌های ریز کف پا و همچنین استخوان مچ پا می‌تواند درد کف پا را به همراه داشته باشد که معمولا هنگام بروز حادثه و یا فشار زیادی که به آن وارد می‌شود اتفاق می‌افتد برای مثال پای افراد ورزشکار.
  • گاهی اوقات دیده می‌شود که افراد با داشتن عارضه دیسک کمر و یا سیاتیک به دکتر مراجعه کرده و از درد کف پا می‌گویند، زیرا درد کف پا که اکثر اوقات با گزگز نیز همراه است از نشانه‌های دیسک است.
  • برخی افراد به طور مادر زادی دارای کف پای صاف هستند که برای برخی افراد دچار مشکل نمی‌کند اما برای برخی دیگر به مرور زمان درد کف پا را ایجاد می‌کند که علت اصلی آن نبود انحنای کف پا در این افراد است.
  • احتمالا کم و بیش اصطلاح خار پاشنه پا را در اطراف شنیده اید عارضه ای است که در اثر رشد بیش از اندازه استخوان در کف پا ایجاد می‌شود و اکثرا درد کف پا را هنگام راه رفتن سبب می‌شود.

کف پا و درمان آن

تشخیص درد کف پا کار سختی نیست و اغلب افراد هنگام راه رفتن بیشتر آن را حس می‌کنند و گاهی در مواردی از قبیل کف پای صاف در نحوه راه رفتن نیز اختلالاتی ایجاد می‌شود که هرچه زودتر بعد از تشخیص دکتر معالج باید درمان شوند تا باعث ایجاد مشکلات بزرگتر نشود. برخی از درمان‌ها در پایین ذکر می‌شوند برای مثال:

  • بهترین و البته مهم‌ترین درمان برای این گونه درد ها مثل درد کف پا استراحت و حرکت ندادن پا است تا پا زودتر بهبود یافته و فشار زیادی را تحمل نکند.
  • در صورت در رفتگی و پیچ خوردن پاشنه و کف پا و حتی شکستگی پا بهتر است گچ گرفته و یا آتل بندی شود تا استخوان‌های مورد نظر به هیچ وجه تکان نخورده و زودتر جوش بخورد و درمان یابد.
  • فیزیوتراپی و انجام حرکات اصلاحی و نرمشی توصیه شده توسط فیزیوتراپ می‌تواند به بهبود درد کمک شایانی کند.
  • در موارد شدید درد کف پا، طبق نظر دکتر و با استفاده از گرفتن عکس، MRI و سی تی اسکن عمل جراحی نیز انجام می‌شود تا تاندون کشیده شده را درمان کند.

توصیه‌هایی برای درد کف پا

اکثر اوقات درد کف پا جزئی بود و بعد از تحقیق‌های انجام شده مشخص شده که علت آن پوشیدن کفش‌های نامناسب و غیر استاندارد هست، و اغلب بانوان را درگیر کرده، همیشه هنگام خرید کفش باید دقت کنید که کفش مناسب باید حالت طبیعی کف پا را حفظ کند و از خرید کفش های پاشنه بلند و یا تنگ جلوگیری شود. بهترین کفش‌ها کفش طبی هستند که مورد تایید پزشکان مجرب نیز است.

در صورت داشتن درد شدید کف پا می‌توانید از قرص‌های مسکن مثل پروفن، ناپروکسن و غیره استفاده کنید تا درد آن تسکین یابد، همچنین گرم کردن حوله و کیسه آب گرم به آرام شدن درد کمک بسیاری می‌کند.

اگر دچار اضافه وزن هستید به شما توصیه می‌شود که با رعایت اصول رژیم گرفته و از وزن خود بکاهید زیرا افراد زیادی در اثر اضافه وزن به درد کف پا دچار می‌شوند و علت اصلی آن فشار زیادی است که پاشنه پا و کف پا تحمل می‌کند و به مرور زمان انجام درست فعالیت و وظیفه خود را به کندی و با مشکل روبرو می‌کند.

در صورتی که شاغل هستید و یا هر حرفه دیگری که در طول روز مدت زیادی را روی پا ایستاده آید درد کف پا و خار پاشنه را جدی بگیرید و هر یک الی نیم ساعت یک بار چند قدم برداشته و چند حرکت نرمشی انجام دهید تا از فرسودگی پاشنه پا جلوگیری کنید، در صورت درد کف پا در اثر خار پاشنه می‌توانید از چسب‌های مخصوص خار پاشنه که در داروخانه‌ها موجود است استفاده کنید تا این مشکل رفع و بهبود یابد.

در طب سنتی نیز برای کاهش درد کف پا توصیه‌هایی وجود دارد، برای مثال در مورد درد کف پا در اثر پیچ خوردگی توصیه می‌کند که در حالت ایستاده کف پا را روی یک بطری شیشه‌ای قرار داده و به جلو و عقب حرکت دهید، تا امکان برگشت ریز استخوان‌ها به محل خود صورت گیرد.

همچنین برای کاهش درد کف پا اغلب به استفاده از روغن‌های گیاهی و جانوری همراه با مالش و ماساژ تاکید می‌کند، علاوه بر آن باید کف پا را محکم با پارچه‌ای بست تا اجازه حرکت نداشته باشد، روغن‌های گیاهی از قبیل روغن میخک، کرچک، زیتون، روغن زرد گوسفندی و غیره.

 

جمع بندی

همانطور که در بالا اشاره شد درد کف پا می‌تواند دلایل بسیار زیادی داشته باشد، پس در صورت بروز درد بهتر است که به دکتر متخصص مراجعه کرده، اگر چه پیشگیری و انجام توصیه‌ها خیلی به صرفه‌تر از درمان یک بیماری است، همه ما می‌توانیم با تغییر در سبک زندگی خود و انجام روزانه حداقل نیم ساعت ورزش از بروز خیلی از بیماری‌ها و مشکلات جلوگیری کنیم.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *