دکتر فرشید راعی
Search
Close this search box.
قفل شدن زانو

دلایل قفل شدن زانو چیست؟

قفل شدن زانو

علل قفل شدن زانو

قفل شدن زانو می‌تواند علل و عوامل مختلفی داشته باشد. حتی ممکن است افراد در موقعیت‌های مختلف دچار این حالت شوند. در واقع منظور از قفل شدن این است که زانو در یک حالت گیر می‌کند و فرد نمی‌تواند زانوی خود را حرکت دهد.

 زمانی که فرد دچار چنین حالتی می‌شود باید توسط بهترین متخصصان آرتروسکوپی معاینه شود. در این مطلب قصد داریم در رابطه با علل و عواملی که باعث این عارضه می‌شوند صحبت کنیم. همچنین برخی از روش‌های درمانی را نیز در این مطلب ذکر کرده‌ایم.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص کیست مینیسک زانو کلیک کنید.

علت کامل باز نشدن زانو

همان‌طور که گفته شد قفل شدن زانو می‌تواند علل و عوامل مختلفی داشته باشد. یکی از علت‌های آن پارگی مینیسک است. مینیسک نقش ضربه‌گیر را دارد و باعث می‌شود تا حرکت مفاصل روان‌تر شود. زمانی که مینیسک آسیب می‌بیند یا پاره می‌شود بخشی که پاره شده است در مفصل گیر می‌کند و باعث می‌شود تا زانو قفل شود.

یکی از علت‌های اصلی درد زانو هنگام خم شدن، پارگی مینیسک است.مورد بعدی که باعث می‌شود تا زانو فرد قفل شود شکستگی است. تکه‌ای از استخوان شکسته شده در یک جای اشتباه‌گیر می‌افتد و باعث می‌شود تا زانو قفل شود. علت دیگری که باعث قفل شدن زانو می‌شود آرتروز است. با افزایش سن و ضعیف شدن عضلات افراد، مفاصل فرسوده می‌شوند و افراد دچار اختلال می‌شوند.

افرادی که ورزش‌های شدید انجام می‌دهند نیز به دلیل رعایت نکردن برخی از نکات ممکن است دچار اختلالاتی در کشکک زانو شوند. این موارد می‌توانند علل قفل شدن مفاصل زانو باشند. برای تشخیص دقیق علت این عارضه حتماً باید به متخصص ارتوپد در تهران یا سایر شهرها مراجعه کرد.

جهت بررسی کجی کشکک زانو مقاله ” دلایل کجی کشکک زانو” را مطالعه کنید.

علت خالی شدن زانو هنگام راه رفتن

علاوه بر قفل شدن زانو ممکن است افراد در هنگام راه رفتن خالی شدن زانو را تجربه کنند. خالی شدن زانو علت‌های مختلفی دارد. پارگی رباط‌های زانو می‌تواند یکی از علت‌های خالی کردن زانو باشد. در این حالت زانو دچار ضعف می‌شود. ناپایداری مفصل زانو باعث می‌شود تا نتوان زانو را به صورت پایدار نگه داشت.

پارگی مینیسک یکی دیگر از عوامل این عارضه هستند. همان‌طور که گفته شد مینیسک به عنوان ضربه‌گیر برای زانو می‌باشد. زمانی که غضروف‌ها دچار پارگی می‌شوند فرد در هنگام راه رفتن دچار مشکلاتی می‌شود. ناپایداری کشکک زانو یا لقی کشکک، ساییدگی غضروف‌های زانو ضعیف شدن عضلات اطراف زانو می‌تواند باعث این مشکل شود.

برای زانو درد چه بخوریم؟

افرادی که از قفل شدن زانو و دردهای مربوط به زانو رنج می‌برند، برای کاهش درد و علائم این مشکلات تصمیم می‌گیرند تا روش‌های درمانی را انجام دهند. یکی از این روش‌های درمانی خوردن غذاهای مفید است. افراد می‌توانند با تغییر سبک تغذیه خود عوارض این بیماری‌ها را کاهش دهند. منابع پروتئینی باعث می‌شوند التهاب نواحی کاهش داده شوند.

 گوشت قرمز، ماهی، لبنیات، تخم مرغ و بوقلمون سرشار از پروتئین هستند. غذاهای حاوی کربوهیدرات نیز برای افرادی که درد زانو دارند توصیه نمی‌شوند. این مواد چاق کننده هستند و باعث می‌شوند تا التهاب و درد مفاصل تشدید شوند. در مصرف کربوهیدرات نباید زیاده روی کرد.

به جای آن می‌توان از میوه‌هایی که حاوی منیزیم هستند استفاده کرد، مثل انجیر خشک. مواد غذایی یا میوه‌هایی که حاوی کلسیم و ویتامین دی هستند نیز عوارض این بیماری‌ها را کاهش می‌دهند. مواد قندی و فست فودها به هیچ وجه برای افراد توصیه نمی‌شوند. این مواد باعث افزایش وزن و چاقی می‌شوند.

با افزایش چاقی به مفاصل و زانوها فشار وارد می‌شود و افراد درد بیشتری را تجربه می‌کنند. به جای این مواد می‌توان از میوه و سبزیجات تازه استفاده کرد. نوشیدنی‌های کافئین‌دار نیز به هیچ وجه توصیه نمی‌شوند. به جای این نوشیدنی‌ها می‌توان از نوشیدنی‌هایی که حاوی منیزیم و ویتامین c هستند برای کاهش درد قفل شدن زانو استفاده کرد.

ورزش برای خم شدن زانو

پس از مشخص شدن علت درد زانو هنگام باز و بسته کردن و علت خم شدن زانو هنگام راه رفتن افراد باید به فکر روش‌های درمانی باشد. هم چنین خم شدن زانو بعد از عمل‌های مربوط به زانو نیز اتفاق می‌افتد. پزشکان معمولاً علاوه بر دارو حرکات ورزشی را برای درمان قفل شدن زانو توصیه می‌کنند. پس از عمل نیز معمولاً افراد باید جلسات فیزیوتراپی را بگذرانند.

 اکثر حرکات ورزشی به این صورت است که افراد می‌توانند در حالت نشسته یا در حالی که دراز کشیده اند این حرکات را انجام دهند.

 زمانی که فرد نشسته یا دراز کشیده است می‌تواند پاهای خود را به حالت صاف بالا یا پایین بیاورد. حرکت ورزشی دیگر که افراد می‌توانند در خانه و با استفاده از تجهیزات ساده انجام دهند این است که می‌توانند دستان خود را به مبل بگیرند و زانوی خود را خم کنند.

سپس باید لگن را به سمت پایین حرکت دهند و به صورت نیم خیز به صورت ۱۰  ثانیه ثابت بمانند. پس از آن به حالت اولیه برگردند و سپس دوباره آن را تکرار کنند. این حرکت معمولاً در طول روز چند بار باید انجام شود.

مدت زمان هر یک از حرکات و تعداد دفعات آن‌ها بستگی به شدت قفل شدن زانو دارد و همه این موارد توسط پزشک تعیین می‌شوند. زمانی که افراد قفل شدن زانو را تجربه می‌کنند یا در هنگام راه رفتن پای آن‌ها خم می‌شود باید حتما به پزشک مراجعه کنند.

پزشکان معمولاً حرکات ورزشی را برای درمان این بیماری‌ها تجویز می‌کنند. در صورتی که فیزیوتراپی و حرکت‌های ورزشی برای درمان آن جواب‌گو نباشد، آرتروسکوپی زانو انجام می‌شود. با استفاده از مواد غذایی مفید و حذف مواد پر کالری و کافئین‌دار می‌توان تا حدود زیادی علائم این عارضه را کاهش داد.

دکتر فرشید راعی بهترین متخصص ارتوپد در تهران روش ‌های درمان قفل شدن زانو را به شما آموزش می‌دهد.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *